Ensenyaments de Règim Especial

Reunió informativa sobre les noves modalitats d’ensenyament en les Escoles Oficials d’Idiomes

S’implementa la modalitat semipresencial, voluntària a criteri de les Escoles, i l’oferta de l’EOI Virtual Valenciana serà assumida al proper curs per 7 escoles de manera experimental.

dilluns 04 març 2024 17:32 h

Aquest matí, dilluns, 4 de març, ha tingut lloc una reunió informativa presidida pel Secretari Autonòmic d’Educació amb la presència del Director General de Centres i la Cap de Servei. A la reunió s’ha informat oficialment als Sindicats de la planificació per part de Conselleria d’implementar la modalitat semipresencial i virtual a les EOI del País Valencià.

STEPV ja va informar al professorat que Conselleria estava avançant en aquesta direcció de cara al curs 2024-25, a la reunió d’avui simplement s’han concretat els paràmetres a partir dels quals s’està treballant i quines Escoles podran impartir aquestes modalitats d’ensenyament.

El Secretari autonòmic ha volgut fer una reflexió inicial sobre el manteniment del prestigi de les EOI i la pèrdua de matrícula i/o baixes al llarg del curs d’una part de l’alumnat com algunes de les qüestions que justifiquen plantejar algunes de les mesures de les que es parlava avui a la reunió.

De manera condensada, al curs que ve les Escoles d’Idiomes del País Valencià podran afegir a la seua oferta actual presencial (ordinaris, intensius i integrats) la modalitat semipresencial i de manera experimental la virtual. Conselleria planteja que aquesta darrera modalitat virtual estiga concentrada únicament a 7 escoles (Castelló, Alacant, Elx, València-Saïdia, València-Quatre Carreres, Sagunt i Gandia) i que es puga ampliar a altres escoles en un futur sense concretar. La ratio que s’està plantejant per aquests ensenyaments virtuals és de 40 alumnes per grup (excessivament elevada) i 4 grups per docent.

Definitivament Conselleria confirma que la EOI VV deixarà de formar part de la xarxa d’EOI de cara al proper curs amb independència de si finalment hi ha marge o no per eliminar el centre des del punt de vista formal i jurídic via Decret abans de 2024/25.

Pel que fa a l’ensenyament semipresencial seran les escoles les que decidiran si ho implementen o no en funció dels seus criteris propis i en quins nivells i idiomes ho fan. STEPV ha volgut demanar concreció sobre el concepte de semipresencialitat que planteja Conselleria a la qual cosa la resposta ha estat que en el 50% de les sessions setmanals no presencials el professorat es dedicaria a tasques de preparació i correccions via Aules.

En qualsevol cas, STEPV ha recordat que tot i que s’estiguen avançant totes aquestes qüestions quan arriben a la mesa sectorial hauran de quedar ben delimitades i concretades, ja que hi ha moltes variables que possiblement no s’estiguen tenint en compte i moltes qüestions difuses en relació a les condicions laborals del professorat. En aquest sentit, el Director General de Centres, Jorge Cabo, ha informat que abans d’arribar a la mesa sectorial es constituirà un grup de treball amb els sindicats en el qual a partir d’un esborrany del qual ara mateix no es disposa es pugen fer esmenes i aportacions.
Entre altres qüestions, a la reunió també s’ha informat breument sobre algunes mesures que facilitaran les tasques administratives de les Escoles com ara la secretaria digital i el segell electrònic per dinamitzar l’expedició de certificats.

Conselleria ha instat als Sindicats presents a traslladar aportacions i esmenes al respecte de tots els aspectes tractats a la reunió. STEPV ja ha avançat la demanda que de manera paral·lela a la implementació des les noves modalitats d’ensenyament es treballe en la millora de les infraestructures de les Escoles focalitzant de manera immediata en la millora de la capacitat de connectivitat de les Escoles (hagin o no d’impartir les noves modalitats).

Per una altra banda, el Sindicat ha demanat que s’oferisca formació específica i diversificada pel professorat de les EOI sobre competències digitals amb independència de si treballen o no a una Escola que hagi d’impartir les modalitats d’ensenyament semipresencials o a distància.

Conselleria ha informat que en breu es publicarà una correcció d’errades de la resolució de calendari i matricula PUC incloent els idiomes i nivells eliminats inicialment de la convocatòria actual i que en eixa mateixa correcció s’afegiran un centenar de places addicionals de B1 de Valencià.
Pel que fa a la mesura i conseqüències de reducció d’alumnat lliure PUC de Valencià que enguany ha passat d’oferir 8000 places a 850, el Sindicat continua plantejant que des de les institucions i la resta d’organismes certificadors s’haurien d’adoptar mesures per poder absorbir aquesta demanda que no pot ser assumida per les EOI amb les seues plantilles de professorat. Sobre aquesta qüestió STEPV ha demanat a Conselleria que reflexione amb l’antelació suficient de quina manera s’han de resoldre les dobles correccions PUC de les destreses d’expressió oral, escrita i mediació a les Escoles amb departaments unipersonals.

Des del Sindicat continuarem informant i restem a disposició del professorat per canalitzar totes aquelles aportacions i esmenes de cara a aquests nous escenaris que encara han d’anar concretant-se per la seua implementació futura.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR