STEPV informa

Procediment per a la reclamació dels triennis i sexennis del professorat en pràctiques des de 2017

La recent sentència del Jutjat Contenciós Administratiu Número 2 d’Alacant, que reconeix el dret a un docent en pràctiques durant el curs 2019/20 al cobrament dels triennis i sexennis, pot obrir una via jurídica per reclamar-los per a la resta del professorat en pràctiques dels darrers quatre anys (perquè és el termini per reclamar aspectes retributius del funcionariat) i que els corresponga el cobrament d’aquests conceptes perquè ja els tenien adquirits amb anterioritat.

dimecres 17 març 2021 00:52 h

STEPV compta amb sentències desestimatòries dels jutjats contenciosos administratius número 7 i número 8 de València que, al·legant els mateixos motius que el recurs guanyat a Alacant per a argumentar el dret al cobrament d’aquests conceptes retributius, els han desestimat.

Per tant, la primera conclusió que extraem de la situació és que la via jurídica de moment no té perquè ser plenament estimatòria dels recursos que es presenten, ja que no hi ha una unificació de criteris encara, que correspon al Tribunal Suprem en tot cas.
Davant d’aquesta situació, el Sindicat planteja iniciar el procediment de reclamació dels triennis i sexennis per a les persones que durant els darrers quatre anys han sigut funcionariat en pràctiques, si així ho consideren.
Com són demandes individuals s’ha de tractar la situació de cada persona individualment, per això cal posar-se en contacte amb els serveis jurídics del sindicat per agafar cita prèvia, aportar la documentació que es demana a continuació i solucionar qualsevol dubte que es plantege:
- Nomenament com a funcionari de carrera en el BOE corresponent. Queda pendent de nomenament el professorat en pràctiques del curs 2019/20, que no hauria de tardar en publicar-se en el BOE. Tot i així el tràmit es pot començar a preparar igualment.
- Reconeixements dels triennis i sexennis que es tinguen adquirits.
Paral·lelament a la via judicial per a les persones que així ho decidisquen, el Sindicat traslladarà a la Conselleria la necessitat d’abordar aquest tema novament i que s’abonen amb normalitat els triennis i sexennis del professorat en pràctiques, per evitar la judicialització d’aquesta situació totalment injusta i discriminatòria.
Recordem que en el mes de novembre es va signar un acord que encara no s’ha aplicat per tal de pagar aquests complements retributius al professorat en pràctiques del curs 2019/20 a partir de l’1 de gener de 2020, ja que es va arribar a l’acord de destinar una part del 0,3% del fons addicional del pressupost de 2020 destinat a la lluita contra les diferències salarials. És una manera de solucionar el problema amb la qual el Sindicat no està d’acord perquè no cobreix la totalitat del deute (de setembre a desembre de 2019 no s’abonaran els triennis i sexennis), però el fons addicional és fruit d’un acord estatal de 2017 entre el govern del PP i CCOO, UGT i CSIF.
STEPV va signar l’acord perquè beneficia el col·lectiu, tot i que considera que la via per a solucionar les discriminacions salarials ha de vindre dels pressupostos generals, no de fons addicionals que quasi mai són suficients per compensar les desigualtats salarials.
Atenció STEPV al professorat.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR