Llengua

Presentació de la campanya per la reciprocitat plena i l’espai de comunicació en la nostra llengua

El proper 1 d’Octubre de 2019, a les 19:30 hores, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, tindrà lloc l’acte presentació de la «CAMPANYA PER LA RECIPROCITAT PLENA I L’ESPAI COMUNICATIU EN LA NOSTRA LLENGUA»

STEPV

dissabte 28 setembre 2019 16:38 h

Aquest acte, que està organitzat per l’STEPV, ESCOLA VALENCIANA i la FOLC, consistirà en la presentació del Manifest per la reciprocitat plena acompanyat d’un audiovisual i d’una taula redona en la qual intervindran: VICENT PITARCH – sociolingüista -, AMÀLIA GARRIGÓS – periodista -, NATXO BADENES - president d’Escola Valenciana -, ANNA MONER - escriptora i artista plàstica – i RAFA XAMBÓ – sociòleg -. La presentació estarà a càrrec d’Alícia Martí, professora de la Universitat de València.

L’acte consistirà en la presentació del Manifest per la reciprocitat plena acompanyat d’un audiovisual i d’una taula redona

La campanya impulsada per la FOLC, de la qual formen part entitats valencianes Escola Valenciana, STEPV i El Tempir d’Elx, té com objectiu aconseguir la reciprocitat plena dels mitjans de comunicació del nostre domini lingüístic, així com l’establiment i consolidació de l’espai de comunicació en la nostra llengua que possibilite la realització de programes de producció pròpia, doblatges, subtitulacions, cooperació per fomentar la nostra indústria audiovisual que permeta reduir els costos i maximitzar els resultats, alhora que òbriga al conjunt de la ciutadania de cada territori als accents i perspectives diverses i enriquidores de la nostra llengua. Les entitats impulsores de la campanya consideren necessari el compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, que, en l’article 11.2 compromet l’Estat espanyol “a garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima”.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR