Núm. 290
Plataforma CoP, una comunitat de pràctica per al foment STEAM i la inclusió educativa
Article de Xavier Nogués Sanchis (Escola Sindical de Formació Melchor Botella IV)
Membre de l’equip de treball STEPV-SPICE ERASMUS-EDU-2021-PEX-TEACH-ACA.
Els passats 21 i 22 de setembre, va tindre lloc a la Universitat d’Alacant, la 3a TPM, reunió de projecte transnacional, entre l’STEPV i les diferents entitats educatives membres del projecte europeu SPICE, en què poguérem tractar aspectes, com ara el progrés i l’estat del projecte, el desenvolupament de la plataforma de col·laboració CoP, les bases per al futur curs de formació docent MOOC i les mobilitats del professorat valencià participant a aquest projecte Erasmus+.
L’objectiu principal del projecte europeu SPICE és millorar la capacitat del professorat de Primària per a posar en pràctica un ensenyament STEAM eficaç que facilite la inclusió educativa i social de l’alumnat amb diversitat funcional lleu, eliminant les barreres per a un nombre significatiu d’alumnat que és discriminat de manera silenciosa, lenta i indirecta des de les primeres etapes dels sistemes escolars europeus a causa de la falta d’habilitats STEAM del professorat i la falta d’un enllaç metodològic (juntament amb directrius pràctiques i plans d’estudi) entre l’educació STEAM i els models educatius d’Educació Especial.
En aquest moment, i dins del pla de treball del projecte SPICE, donarem inici a un pilotatge amb professorat valencià, ja seleccionat segons els perfils sol·licitats per la coordinació del projecte, per tal de posar en pràctica, al llarg d’aquest curs escolar, la plataforma de col·laboració docent CoP.
Què és la CoP?
La Comunitat de Pràctica SpicE (CoP) sobre formació del professorat centrada en Educació Especial, és un espai virtual que reuneix professorat interessat a fomentar la formació i el canvi de les polítiques en STEAM per a un sistema educatiu més inclusiu.
Aquesta comunitat de pràctica ha estat concebuda com una plataforma oberta de col·laboració en línia per a professionals amb experiència o formació rellevant dins de les àrees d’Educació Especial i STEAM. És un espai per a promoure la participació activa i el diàleg entre les persones participants i fomentar l’intercanvi d’experiències i recursos relacionats amb l’Educació Especial.
En aquesta primera fase de la CoP, hi participaran 48 professors/es, de 4 països d’arreu d’Europa i 12 professores i professors del País Valencià. La CoP s’ampliarà al final d’aquest projecte Erasmus+, una vegada finalitzat el pilotatge en aquesta fase final. Posteriorment, s’obrirà la plataforma perquè tot el professorat valencià, puga ser partícip i beneficiari d’aquest recurs de col·laboració i intercanvi de bones pràctiques educatives a l’educació STEAM.
Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.
Etiquetat com a
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.