Núm. 290

Plataforma CoP, una comunitat de pràctica per al foment STEAM i la inclusió educativa

Article de Xavier Nogués Sanchis (Escola Sindical de Formació Melchor Botella IV)
Membre de l’equip de treball STEPV-SPICE ERASMUS-EDU-2021-PEX-TEACH-ACA.

dilluns 06 novembre 2023 12:02 h

Els passats 21 i 22 de setembre, va tindre lloc a la Universitat d’Alacant, la 3a TPM, reunió de projecte transnacional, entre l’STEPV i les diferents entitats educatives membres del projecte europeu SPICE, en què poguérem tractar aspectes, com ara el progrés i l’estat del projecte, el desenvolupament de la plataforma de col·laboració CoP, les bases per al futur curs de formació docent MOOC i les mobilitats del professorat valencià participant a aquest projecte Erasmus+.

L’objectiu principal del projecte europeu SPICE és millorar la capacitat del professorat de Primària per a posar en pràctica un ensenyament STEAM eficaç que facilite la inclusió educativa i social de l’alumnat amb diversitat funcional lleu, eliminant les barreres per a un nombre significatiu d’alumnat que és discriminat de manera silenciosa, lenta i indirecta des de les primeres etapes dels sistemes escolars europeus a causa de la falta d’habilitats STEAM del professorat i la falta d’un enllaç metodològic (juntament amb directrius pràctiques i plans d’estudi) entre l’educació STEAM i els models educatius d’Educació Especial.

En aquest moment, i dins del pla de treball del projecte SPICE, donarem inici a un pilotatge amb professorat valencià, ja seleccionat segons els perfils sol·licitats per la coordinació del projecte, per tal de posar en pràctica, al llarg d’aquest curs escolar, la plataforma de col·laboració docent CoP.

Què és la CoP?
La Comunitat de Pràctica SpicE (CoP) sobre formació del professorat centrada en Educació Especial, és un espai virtual que reuneix professorat interessat a fomentar la formació i el canvi de les polítiques en STEAM per a un sistema educatiu més inclusiu.

Aquesta comunitat de pràctica ha estat concebuda com una plataforma oberta de col·laboració en línia per a professionals amb experiència o formació rellevant dins de les àrees d’Educació Especial i STEAM. És un espai per a promoure la participació activa i el diàleg entre les persones participants i fomentar l’intercanvi d’experiències i recursos relacionats amb l’Educació Especial.

En aquesta primera fase de la CoP, hi participaran 48 professors/es, de 4 països d’arreu d’Europa i 12 professores i professors del País Valencià. La CoP s’ampliarà al final d’aquest projecte Erasmus+, una vegada finalitzat el pilotatge en aquesta fase final. Posteriorment, s’obrirà la plataforma perquè tot el professorat valencià, puga ser partícip i beneficiari d’aquest recurs de col·laboració i intercanvi de bones pràctiques educatives a l’educació STEAM.

Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR