Professorat interí

Milers de persones es manifesten a Alacant i València per la consolidació del personal interí i temporal

Les mobilitzacions han tingut lloc en el marc de la vaga convocada per Intersindicat Valenciana i altres sindicats contra el decret Iceta i per posar fi a la temporalitat en la funció pública.

STEPV

dijous 28 octubre 2021 14:13 h

Les manifestacions que han recorregut els carrers de València i Alacant han concentrat milers de persones interines i temporals del conjunt de la funció pública (educació, sanitat, funció pública, justicia, administració general de l’estat, administracions locals, sector públic instrumental, etc.). Les manifestacions s’han convocat en el marc de la vaga per la consolidació real d’aquest personal.

El Sindicat valora molt positivament el seguiment de la vaga i la participació del col·lectiu interí, que està patint una intensa campanya desmobilitzadora per part d’algun dels sindicats signants de l’acord (CCOO, UGT i CSIF) que va donar lloc a l’anomenat Decret Iceta. La convocatòria de la vaga continua les mobilitzacions realitzades des de la publicació de l’esborrany del decret Iceta. Les organitzacions convocants van rebutjar des d’un primer momento el Decret Iceta perquè castigava les persones interines amb l’acomiadament i el pagament d’una indemnització pírrica en cas de no superar una oposición.  Una decisió injusta perquè l’administració és la culpable de la situació d’abús de temporalitat, reconeguda, d’altra banda,  pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

El projecte de llei està actualment en tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats. Les esmenes que han presentat els partits no responen, en molts casos, a les necessitats del personal interí i no s’ajusten a la Directiva Europea 1999/70 que pretén, precisament, impedir l’abús de temporalitat. La solució que proposa Intersindical Valenciana és l’aplicació de l’article 61.6 de l’EBEP, és a dir, la realització de procesos selectius de consolidació d’aquest personal que es centren en un concurs de mèrits que incloga tot el personal interí i temporal amb 3 o més anys de serveis, consecutius o no. Una solució legal que ja està contemplada en la pròpia llei i que el Decret Iceta inexplicablement ha modificat. Celebrem que alguns partits polítics del Congrés estiguen defensant també l’aplicació d’aquest article de l’EBEP en la tramitació del projecte de llei, però no podem entendre que altres continuen condemnat el personal interí i temporal al frau de llei amb les esmenes que han proposat.

Amb la tramitació parlamentària del projecte de llei de mesures urgents per reduir la temporalitat, ja no hi ha marxa enrere. Estem en una fase decisiva i, per tant, és el moment del reconeixement de l’abús de la temporalitat, del rescabalament del dany causat i de la fixesa del personal com a sanció lógica a una administració que és la que ha creat el problema . Per això exigim dels diputats i diputades del Congrés que atenguen les reivindicacions del col·lectiu i legislen per a resoldre definitivament el problema. Una solución que ha de pensar en les persones i en la qualitat dels serveis públics.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR