Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre oposicions i selecció de direccions

STEPV ha traslladat la queixa per enviar l’annex sobre les proves pràctiques de Secundària ahir i ha demanat que no es tanque aquest tema en la Mesa d’avui

dijous 30 gener 2020 16:40 h

Aquest matí s’ha tractat, en el punt d’oposicions, les característiques de les proves pràctiques de Fotografia (Art i Disseny), que estava pendent, i les proves pràctiques de les especialitats de Secundària.

Quant a Fotografia, en la delegació del Sindicat han participat professores d’aquesta especialitat i han lliurat una proposta acordada pel professorat d’aquesta especialitat en les escoles d’art i disseny i han defensat en la Mesa, entre altres coses, que els materials que han d’aportar les persones aspirants poden introduir elements que vulneren el principi d’igualtat ja que el cost econòmic dels materials requerits suposen una gran despesa econòmica (al voltant d’uns 6000 euros).
Respecte a les proves pràctiques de Secundària, el Sindicat ha traslladat la queixa perquè van ser enviades ahir per la Conselleria, amb la qual cosa no hi ha hagut suficient temps per preparar-les ni s’ha complert les 48 hores d’antel·lació prescriptives. Per això ha demanat que no es tancara la negociació d’aquest annex fins que no s’haja treballat amb temps per les organitzacions sindicals.
Així i tot, el Sindicat ha pogut fer una valoració genèrica i sobre algunes especialitats concretes. En primer lloc, STEPV ha agraït que la Conselleria haja treballat per vincular les proves pràctiques a la realitat docent però en general aquesta concreció no acaba de ser suficient i, en alguns casos, pot generar confusions sobre com vincular la prova pràctica a la realitat de l’aula, ja que s’indica d’una manera massa genèrica l’«aplicació didàctica a l’aula» de la prova pràctica requerida. Per tant, cal una revisió per concretar més aquesta aplicació per evitar interpretacions o confusions tant per part de les persones aspirants com dels propis tribunals.
La Conselleria ha proposat un termini fins dimecres 5 de febrer per fer-li arribar esmenes i aportacions concretes a les proves pràctiques. També ha informat que estan treballant perquè la convocatòria d’oposicions es publique en el DOGV al voltant del 15 de febrer.
Quant a la normativa de selecció de direccions, STEPV ha tornat a rebutjar-la perquè desenvolupa la LOE-LOMQE que nega la possibilitat que siga el claustre i el consell escolar del centre qui elegisca la seua direcció.
Tot i que els darrers anys s’han afegit determinants aspectes que milloren i doten de transparència i publicitat aquest procediment, STEPV considera que l’opinió del claustre i del consell escolar hauria de ser vinculant. Per contra, la normativa actual vincula aquesta selecció a un concurs de mèrits.
A més, el sindicat ha sol·licitat una moratòria en el requisit d’estar en possessió de la certificació acreditativa d’haver superat el curs de formació o d’actualització de competències directives per al desenvolupament de la funció directiva que estableix el Reial decret 894/2014. I una convocatòria específica d’aquest curs, per a aquelles persones que es presenten i no el tenen, com també va passar el curs passat a proposta de STEPV. A aquesta petició, l’Administració ha respost que és un requisit i que enguany han pogut optar totes les persones que l’han sol·licitat.
Així i tot, el Sindicat ha traslladat tota una sèrie de propostes de millora de la redacció del text, així com la possibilitat de poder afegir al projecte taules amb interlineat senzill, fet que la Direcció General s’ha compromés a incorporar com va fer a les oposicions, encara que caldrà esperar el redactat definitiu.
Torn obert de paraules
STEPV ha plantejat les qüestions següents (apuntem també les respostes):
- Increment del 0,25% de la massa salarial per a lluitar contra la bretxa salarial: s’hauria d’haver abonat en el mes de desembre i ens consta que no ha estat així. Resposta: ha de passar per Mesa General de Negociació I (MGNI) per l’aprovació definitiva i Conselleria es compromet que s’aborde en la pròxima reunió per poder tirar-ho avant.
Sobre la MGNI Recordem que Intersindical i, per tant, STEPV, han estat exclosos d’aquesta mesa de negociació des d’aquest curs, malgrat ser el sindicat més votat de la Funció Pública. Per tant, si s’aconsegueix agilitzar el pagament d’aquest complement serà perquè STEPV, en la Mesa Sectorial d’Educació, està pressionant perquè així siga i ha aconseguit la Conselleria d’Educació es comprometa a abordar-ho en la MGNI, cosa que els sindicats presents en eixe marc de negociació no han fet.
- Situació dels centres en què no es cobreix la vacant o les substitucions del professorat de Religió i la resta de professorat ha de fer-se’n càrrec. Quines mesures està prenent la Conselleria per solucionar aquesta situació? Respostga: el màster de secundària i la capacitació del valencià són obligatoris també per al professorat de Religió. Molts d’aquests docents no tenen aquestes titulacions malgrat que s’estava requerint des de fa anys, amb moratòria inclosa. Això ha fet que hi haja mancances de professorat que formava part de les borses de treball. La Conselleria ha demanat demanat a l’arquebisbat, l’autoritat religiosa de qui depén la selecció del professorat, que envien personal que tinga els requisits, mentre el professorat de religió que no els té els obtinga. Per tant, la responsabilitat és de l’Arquebisbat. Sembla que només afecta 6 o 7 centres.
- El Sindicat sol·licita que es tinga en compte la incorporació de les EOI de nova creació a l’annex de la normativa de selecció de direccions.
- Situació dels centres que no estan rebent les despeses de funcionament i de menjadors escolars. Resposta: s’ha abonat el mes d’octubre i s’està prioritzant els centres que més problemes tenen. Si tenim constància d’algun centre en aquesta situació que ho comuniquen a la Conselleria.
STEPV considera que aquesta situació és inacceptable i cal solucionar-ho de forma immediata perquè està limitant el funcionament dels centres i el desenvolupament de projectes educatius.
- El Sindicat exigeix el pagament de les nòmines al personal auxiliar de conversa que queda pendent.
- STEPV pregunta si ja hi ha data de la convocatòria de la comissió de seguiment de l’acord d’interins. Resposta: com a molt prompte d’ací dues setmanes.

Etiquetat com a


Comentaris

Jose Ramon Torres Baldovi

30 gener 2020 / 19:28 h

No entenc com aquest sindicat es preocupa per les baixes del professorat de Religió.


MCH

02 febrer 2020 / 11:05 h

I la reducció horaria per als majors de 55 anys? Heu de pressionar vosaltres que negocieu, la resposta que he rebuda quan pregunte no me solventa res, i el tema del professorat de religió si que vos interessa? Un sindicat com este ....lamentable


STEPV

03 febrer 2020 / 11:16 h

Si hem preguntat pel tema del professorat de Religió és perquè la situació està generant una càrrega de feina a la resta de professorat que, des del sindicat considerem intolerable. Els centres afectats ens ho estan traslladant perquè és un problema i greu. Hi ha centres que fa molt de temps que han de dedicar al professorat de guàrdia a cobrir el buit que genera no tindre professorat de religió i això no pot ser. Evidentment la solució passa perquè no s’impartisca Religió a l’escola, però fins que arribe eixe moment haurem d’abordar els problemes que s’estan generant en els centres perquè la resta de professorat no patisca aquestes situacions.
Sobre la reducció horària a majors de 55 anys ho tenim contemplat, com no pot ser d’altra manera ja que està en el nostre programa electoral, quan negociem les plantilles, previsiblement en març.


Jose Ramon Torres Baldovi

04 febrer 2020 / 08:50 h

En principi quan no hi havia profe de religió tenies a tots els alumnes i donaves el que et donava la gana. El dia que començaren a haver-hi profe de religió, al menys aquells que no volíem la religió a l’escola fèiem tot el possible per que no hi anara ningú. Recorde un any en que tenia una aula amb prop de 50 alumnes ja que com hi havia tant pocs alumnes que anaven a religió muntarem dos classes i mentre la de religió en tenia a 4 jo donava educació sexual als altres 50. Vull dir amb això que si enlloc de queixar-se de la falta de professorat de religió el que fem es demostrar que no fan falta per a res serà molt més útil. Quan, estant de cap d’estudi allà pels anys 90 del segle passat, vaig parlar amb el rector del poble perquè ningun professor se’n volia fer càrrec. L’home va vindre tot content per què per fi l’escola pública anava a atendre les ànimes dels fills d’aquells cristians que anaven a queixar-se a l’esglesia. Però quan va vore que li feia la competència donant classes de ètica que tenien més d’educació sexual que d’altra cosa i que l’alumnat no volia anar a religió si no els obligaven els seus pares, va començar a posar excuses i faltava a cada dos per tres. Per fora és queixava però no podia dir res perquè estàvem complint amb la legalitat. De fet, mentre vam seguir eixa forma de fer les classes de religió eren tant minoritàries que el professorat que venia estava obligat a donar cursos junts.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR