Mesa Sectorial sobre la integració dels conservatoris municipals a la Generalitat

La integració del professorat interí es negociarà el curs que ve

dijous 02 juny 2022 15:47 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la integració de cinc conservatoris municipals a la xarxa de la Generalitat, quatre de música (Altea, Benicarló, Llíria i Meliana) i un de dansa (Novelda), previstos en la planificació d’integració prevista per la Conselleria davant les peticions dels ajuntaments. Queden pendents 8 conservatoris més (Alcoi, Almoradí, Bunyol, Montcada, Riba-roja, Sagunt, Sogorb i Xàtiva) que, segons la Conselleria s’integraran en pròxims cursos.

La Conselleria ha explicat que els convenis d’integració han estat ja abordats amb els ajuntaments respectius i que es signaran a partir del mes de setembre, la integració tindrà efectes funcionals al dia següent a la seua signatura, quant a gestió d’infraestructures i aplicació de la normativa pròpia de la Conselleria d’Educació. Respecte del personal, s’integrarà en el moment de la signatura del conveni el funcionariat de carrera. Quant al professorat interí i laboral, mantindran el lloc de treball durant el curs 2022/23 mentre es negocia la integració d’aquest personal en les borses de treball de la Conselleria d’Educació (ja que podran optar a integrar-s’hi voluntàriament) i es resolen els processos d’estabilització marcats per la llei Iceta.
Sobre aquest punt, precisament, s’ha centrat una part del debat entre els sindicats i la Conselleria, ja que les ofertes públiques d’ocupació de la Conselleria d’Educació i dels ajuntaments implicats ja s’han publicat als respectius butlletins oficials. En eixe sentit, la Conselleria ha explicat que han hagut d’adaptar els convenis a aquesta situació, ja que les places de les ofertes públiques dels conservatoris municipals no poden formar part encara de l’oferta de la Conselleria perquè aquests centres encara no formen part de la xarxa de la Generalitat. Per tant, cal esperar que es resolguen els processos d’estabilització en totes les administracions perquè es puga fer efectiva la integració d’aquest professorat en la xarxa de la Generalitat.
Quant als càrrecs directius, la Conselleria ha informat que seran nomenats provisionalment per les direccions territorials d’educació (del propi centre o no) per un curs fins que es regule el procés de selecció de les direccions d’aquests centres, per igualar-los a la resta de centres de la Conselleria d’Educació.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR