Universitats públiques

Les universitats públiques valencianes es mobilitzaran per exigir a la Generalitat la signatura immediata del conveni de personal laboral

Prop d’un centenar de treballadores i treballadors de la Universitat de València s’han reunit en assemblea de personal laboral docent i investigador la vesprada del dimecres dia 12. Amb la participació de las diferents forces sindicals, l’assemblea del professorat en condicions més precàries i amb pitjors sous de la universitat (professorat associat, personal investigador en formació, professorat ajudant doctor i contractat doctor) ha debatut sobre la situació creada per l’incompliment per part de la Generalitat Valenciana del preacord de conveni de personal laboral signat el mes d’abril de 2019.

dijous 13 febrer 2020 17:34 h

Les forces sindicals han denunciat que després de gairebé quatre anys de negociacions difícils, que finalment permeteren la signatura d’un preacord entre la Generalitat, els sindicats i les universitats, el govern valencià es nega ara a signar el conveni perquè puga aplicar-se. Des de fa anys, la Comunitat Valenciana es l’única autonomia en què no existeix un conveni d’aquest tipus, que permetria millores en les condicions de treball i en els salaris, donant un marc comú al personal laboral (tant PDI com PAS) de les universitats públiques. Tot i que l’abonament econòmic dels increments salarials acordats està inclòs en els pressupostos de 2019 i 2020, la Generalitat ni tan sols accedeix a l’autorització de la despesa necessària perquè les universitats puguen pagar l’esmentada millora en els sous del personal pitjor retribuït.

Per tot això, les treballadores i els treballadors de la Universitat exigeixen a la Conselleria d’Innovació i Universitats, a la d’Hisenda, i al President de la Generalitat Ximo Puig, que desbloquegen la situació i complisquen el compromís adquirit públicament amb la seua signatura. Davant les contínues desatencions i excuses del govern valencià, l’assemblea ha acordat intensificar la campanya d’informació i mobilització tot exigint la signatura del conveni, amb tots els mitjans al seu abast: recollida de signatures i suports, presència en mitjans i xarxes, concentracions, impartir classes al carrer, boicots, etc., i amb la preparació d’una vaga en què es cridaria a participar al conjunt de la comunitat universitària de les cinc universitats públiques valencianes.

CCOO, CSIF, STEPV i UGT

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR