Professorat interí

Les persones de difícil cobertura que obtinguen credencial, entaran en borsa encara que no puguen prestar serveis

Hui s’ha tractat a la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí el canvi que l’administració vol introduir a l’addenda de l’acord que regula el procediment de difícil cobertura

dimecres 21 juliol 2021 18:20 h

STEPV ha sol·licitat que també puguen entrar en borsa les persones que resulten adjudicades, es presenten a la DT amb la titulació requerida, però eixa plaça no existeix

Fins al curs passat, només es podia entrar en borsa si es prestava almenys un dia de serveis, però enguany es va detectar que el programa telemàtic bolcava en borsa a les persones que obtenien una credencial, independentment que prestaren o no serveis.
STEPV considera que la proposta feta per Conselleria adapta la normativa al sistema informàtic, quan hauria de ser al contrari,
Fins ara no s’ha pogut abordar aquest tema i en aquests moments és complex introduir molts canvis, ja que aquests afecten directament a la llista d’ordenació de professorat interí per a les adjudicacions d’inici de curs.
El sindicat considera que es tracta d’una qüestió que té prou afectacions i caldria haver-la tractat amb més temps, per adaptar el sistema informàtic a les decisions que es prenguen. Així doncs, el sindicat ha proposat que les persones que ixen adjudicades al llistat de divendres i es presenten a la DT amb la titulació requerida puguen entrar en borsa, independentment que puguen agafar o no la credencial, ja que moltes vegades l’única diferència entre un cas i l’altre és que la direcció del centre no ha pogut avisar que la plaça ja no existeix (per ex. per acumulació de treball), fet que generarà greuges comparatius entre unes i altres persones.
Conselleria planteja tres possibles escenaris:
- Persones que agafen la plaça, van al centre, treballen i consoliden
- Persones que agafen la credencial, no poden prendre possessió per incorporació de la persona titular, però entren en borsa i presten serveis al llarg del curs. Aquestes persones consolidarien en la data real en què presten serveis, en el bloc de DC
- Persones que agafen la credencial, no poden prendre possessió per incorporació de la persona titular, entren en borsa i no presten serveis al llarg del curs. Aquestes persones quedarien en borsa, però sense serveis.

El sindicat ha demanat que es revise com entraven fins ara les persones que bolcava el sistema, ja que se suposava que només qui prestava serveis podia entrar; també caldria revisar com han consolidat, si ho han fet. Així mateix, caldria aclarir on s’ordinarien les persones que entren durant el curs, tant amb com sense serveis prestats.

STEPV també ha aprofitat per tornar a insistir que s’aclarisca com consoliden les persones que ja estan en borsa sense consolidar i accedeixen a places de difícil cobertura. Conselleria ha explicat que,  tant en el cos de mestres com en el cos de secundària, haurien de consolidar en el bloc de difícil cobertura, si decideixen utilitzar aquest procediment, però revisaran si informàticament està sent així.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR