Les Juntes de Personal no Universitari del País Valencià demanen el tancament de tots els centres educatius per la crisi del COVID-19

Les resolucions, aprovades d’urgència, consideren que només caldria obrir-los per qüestions relacionades amb la lluita contra la pandemia.

diumenge 22 març 2020 12:24 h

Les permanents de les Juntes de Personal Docent no Universitari (JPDNU) de Castelló, València i Alacant han aprovat una resolució d’urgència per sol·licitar el tancament immediat dels centres del territori valencià fins que, per qüestions essencials relacionades amb la lluita contra la pandèmia, siga necessària la seua obertura. Mesura que ja s’ha pres en molts altres territoris de l’Estat espanyol.

Les tres Juntes consideren que les instruccions dictades per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport vulneren el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma i es determina que “Se suspende la actividad educativa presencial en todos los centros y etapas, ciclos, grados, cursos y niveles de enseñanza contemplados en el artículo 3 de la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, incluida la enseñanza universitaria, así como cualesquiera otras actividades educativas o de formación impartidas en otros centros públicos o privados.”

Per contra,  en la resolució publicada a nivell autonòmic al nostre territori trobem centres on demà dilluns hi ha convocades coordinacions, formacions i altres activitats educatives presencials. Activitats que es poden fer totes elles per mitjans telemàtics.

Així mateix, les tres JPDNU no troben cap justificació pedagògica, sanitària, ni de qualsevol altre tipus que faça necessari el desplaçament diari de milers de persones. Fet que contribuirà, sense dubte, a la propagació del virus COVID-19. Especialment quan alguns centres ja han sigut desinfectats pels Ajuntaments.

A més a més, des de les tres JPDNU es remarca el compromís per col•laborar amb les administracions educatives per trobar solucions telemàtiques i no presencials per fer arribar tota la informació a l’alumnat més vulnerable. Així s’evitarà que la bretxa digital genere més diferències socials i educatives i es garantirà el dret a l’educació del nostre alumnat.

Finalment, posen a la disposició de l’administració educativa per tot allò que calga per garantir els drets laborals de les persones que treballen als centres docents i el dret a la salut de tota la població.

Resolució de la Junta de Personal de València
Resolució de la Junta de Personal de Castelló
Resolució de la Junta de Personal d’Alacant

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR