L’alumnat amb beca de menjador completa disposarà d’una subvenció per la compra de material escolar

El sindicat reclama que no augmente significativament la càrrega burocràtica

dimecres 22 març 2023 17:57 h

La Conselleria d’Educació ha presentat en mesa de negociació el projecte d’ordre per la concessió d’ajudes econòmiques per l’adquisició de material escolar a les famílies.

El sindicat ha fet propostes orientades a facilitar i garantir l’accés universal a la quantia

Aquesta proposta implica al professorat donat que la tramitació haurà de fer-se per mitjà dels centres eductius. En aquest sentit, el sindicat s’ha mostrat preocupat per l’augment de càrrega burocràtica que pot suposar als equips directius, motiu per el qual el dijous vinent s’ha convocat una roda de premsa.
L’administració ha informat la càrrega burocràtica serà mínima en tractar-se d’una subvenció lligada a les beques de menjador escolar del cent per cent.
El sindicat celebra la iniciativa de la Conselleria per fomentar una escola compensadora de desigualtats, tot i això, considera que la subvenció haurà de desvincular-se de la beca de menjador, donat que es donen casos on no s’ha concedit aquesta beca i garantir així que tot l’alumnat que realment necessite els recursos puguen gaudir d’aquests.
Per això el sindicat ha sol·licitat que es desvincule de la beca de menjador escolar o bé s’incloguen altres casos per donar cobertura a situacions especials. També ha sol·licitat que s’incloguen els centres que no disposen de menjador escolar, que s’accelere el termini de resolució i que es flexibilitze la justificació de les despeses. Totes aquestes peticions estan orientades a facilitar i garantir l’accés a la quantia, la qual ha avançat la DG de centres que es preveu que siga d’uns 30€ i a que les famílies puguen fer ús d’ella en el moment apropiat.
També el sindicat ha traslladat una petició generalitzada dels centres de caràcter singular, els quals sol·licitaven que els diners concedits els poguera gestionar el centre de manera que se centralitze la despesa d’aquest material garantint que la destinació dels diners és l’adequat, de qualitat i realment necessari, i a més, es reduiria també la càrrega de treball que suposa fer la transferència a cadascuna de les famílies.

TORN OBERT
El sindicat ha preguntat sobre la data de publicació de l’arranjament definitiu. La DG ha respost que estan estudiant les al·legacions i tan prompte com s’estudien, publicaran l’arranjament definitiu.
També el sindicat ha sol·licitat que la informació proporcionada per l’administració siga més detallada i puguem diferenciar entre supressions i NF, així com les discrepàncies entre la informació publicada i la que es va enviar als ajuntaments. La DG ha informat que enguany no hi ha hagut supressions són tot “No funcionaments”.
També el sindicat ha reclamat que es puguen mantenir les propostes provisionals de la DG en referència a les unitats 2 anys en aquells ajuntaments que han comunicat que no tenen recursos econòmics per poder adaptar les aules i posar en marxa aquestes unitats. La DG ha respost que s’activaran vies alternatives per poder dur endavant les adaptacions necessàries i poder començar el curs en una situació idònia per a l’alumnat de dos/tres anys.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR