Plataforma per l’ensenyament públic

La Plataforma per l’Ensenyament Públic recorrerà la sentència de ràtios del TSJ

El grup de treball de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, format per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV i Escola Valenciana, s’ha reunit amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, per tal de valorar la sentència del TSJCV que anul·la l’ordre que fixava en 23 el nombre màxim d’alumnat per aula en lloc de 25 en 30 localitats per al curs 2017-2018.

dijous 15 novembre 2018 12:47 h

La Plataforma afirma que amb aquesta decisió no s’està pensant en la qualitat educativa i en l’atenció a l’alumnat, sí en fer de l’educació un negoci. En este sentit ha trastlladat al Conseller que la lluita de la Plataforma i de tota la comunitat educativa ha sigut la de treballar per aconseguir reduir ràtios, lamentant així l’anul·lació de la norma sols pels interessos econòmics.

“Eixa anul·lació perjudica l’alumnat de l’escola pública, quan menys alumnat per aula més atenció educativa, per tant no és ben rebuda per les nostres entitats”, ha subratllat, el portaveu de la Plataforma i president de FAMPA-València, Màrius Fullana.
Les entitats que configuren la Plataforma han anunciat que presentaran recursos contra la sentència d’anul·lació de rátios i també estudiar accions legals contra la indefensió que puga generar a centres que poden vore’s afectats pel retorn del concert a aquelles unitats que l’Admininistració va retirar en base a la sentència de retornar el concert a determinades aules concertades de nivells postobligatoris.
Tant els representants de Plataforma com la Conselleria d’Educació van palesar que no comparteixen les sentències del Tribunal Superior de Justícia perquè perjudiquen al sistema educatiu públic. Així van convindre la necessitat que el govern central derogue la LOMQE ja que invalida l’autonomia legal de la Conselleria d’Educació i comporta interpretacions judicials i sentències que afavoreixen a la concertada perjudicant a la pública.
Les entitats de la Plataforma anunciaren coordinar conjuntament, mitjançant els seus serveis jurídics, les possibles accions legals a realitzar per a posicionar-se davant de les sentències judicials.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR