Professorat interí

La PECEPI fa arribar les reivindicacions del professorat interí al Congrés dels Diputats

Es registren dues PNL, a través d’Unidos Podemos, als quals han acompanyat representants de col•lectius de professorat interí del País Valencià (CPI), Múrcia (AIDMUR) i Madrid (ADIMA), a més de la Confederació de STEs-i

La PECEPI amb els diputats de Unidos Podemos en la presentació de les PNL

dimecres 26 setembre 2018 19:05 h

Per a la PECEPI “el que està passant amb el professorat interí és un autèntic frau de llei”. Es tracta de professionals que porten anys a peu d’aula, sofrint una situació de precarietat i inestabilitat, que d’un dia a un altre es pot trobar al carrer, privats de drets i sense la mínima indemnització, encara que porten molts anys al servei de l’administració.

Des de la PECEPI hem sol·licitat reunir-nos amb la ministra d’educació

És per aquests motius que des de la PECEPI estem treballant amb organitzacions polítiques com Units Podem i especialment amb Javier Sánchez, per revertir aquesta situació; i és per això que ja es va impulsar una PNL per estabilitzar al professorat interí i que aquest consolide els seus llocs de treball, però que lamentablement el Govern de Pedro Sánchez i el Ministeri d’Educació incompleix, malgrat haver-la recolzat en la subcomissió d’educació. i és urgent que el Ministeri d’Educació modifique el RD d’accés a la funció pública docent, perquè es consolide als treballadors i treballadores docents interins.
Però no solament això, depenent de la comunitat on es desenvolupe el treball, el tracte discriminatori pot arribar a constituir un autèntic abús abusiu, doncs existeixen territoris on sí es cobren les vacances, o els sexennis, i unes altres en les quals no. Així mateix, en algunes s’acaten les decisions judicials o les mocions de les parlaments autonòmics i en unes altres no… Un autèntic disbarat al que el govern sembla no voler posar fre. I no és que pretenguem que el govern envaisca les competències en educació, però si pretenem que vet-le pel compliment de les lleis.
Aquest treball amb Units Podem ha portat a la presentació d’aquestes noves iniciatives, iniciatives que tenen com a objectiu pal•liar les precàries condicions del professorat interí en tant no se solucione la situació de frau en la qual es troba”.
Entre aquestes condicions, destaquem les accions perquè els docents interins de tot el país recuperen el dret sostret de cobrar els mesos d’estiu, en igualtat de condicions que els funcionaris de carrera, doncs fan exactament el mateix treball, aquesta demanda es portà fins al Suprem per part de AIDMUR, però el seu compliment està sent molt desigual en les diferents comunitats; així com el reconeixement de l’antiguitat (sexennis), o la recerca de solucions per al professorat interí major de 55 anys, que pot perdre el seu lloc de treball amb motiu dels propers processos selectius i veure’s al carrer després de dècades de dedicació a l’educació pública.
El professorat interí ha col•laborat en l’educació pública durant els anys més durs de la crisi i és hora de reconéixer-li els drets que en justícia li corresponent, doncs això revertirà en la qualitat de l’Educació Pública.
Seguint la senda de la dignificació del col•lectiu docent interí des de la PECEPI hem sol•licitat reunir-nos amb la ministra d’educació amb l’objectiu de seguir treballant en la recerca d’una solució a totes les irregularitats que envolten a la contractació eventual de l’administració.

Consulteu ací les dues PNL presentades:

- Igualtat condicions
- Condicions jubilació

Etiquetat com a


Comentaris

Juan Carlos Fraga Beltran

27 setembre 2018 / 06:37 h

Bona iniciativa si es porta a terme, però sóc molt escèptic en què quelcom anem a aconseguir amb estos polítics que estan a favor de les oposicions massives.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR