Sistemes de protecció

La Junta de Personal Docent de València demana a l’administració educativa que establisca protocols de prevenció i actuació davant el coronavirus

També ha criticat l’actuació d’un mitjà de comunicació demanant dades personals d’un alumne menor d’edat que havia donat positiu

dimarts 10 març 2020 17:22 h

Des de la Junta de Personal Docent No Universitari de València hem instat a les institucions educatives que informen constantment els centres educatius de qualsevol novetat i establisquen un protocol d’actuació adaptat a l’àmbit educatiu tenint especial atenció a les persones més vulnerables davant la malaltia. Per tal de garantir un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa, cal que les administracions informen pels canals oficials i de forma actualitzada.

A més a més, considerem necessària l’actuació, en aquest tema, de l’INVASSAT com a servei de prevenció de riscos laborals.
Així mateix, la Junta de Personal Docent no universitari de València vol traslladar el seu rebuig al comportament d’un mitjà de comunicació televisiu que va acudir la setmana passada al centre educatiu on un alumne va donar positiu pel coronavirus. Segons ha pogut saber la Junta de Personal Docent pel professorat del centre, un periodista va estar demanant el telèfon d’aquest alumne, als seus companys i companyes a la porta del centre, que recordem que són menors d’edat.
Des de la Junta de Personal Docent considerem que aquest comportament és execrable i suposa una violació inacceptable de les mínimes línies roges de l’ètica professional periodística davant crisi sanitària com la que estem vivint per la ràpida extensió del virus COVID-19. Per tot això, demanem als mitjans de comunicació que respecten la intimitat de les persones afectades, sobretot, quan són menors d’edat.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR