Condicions laborals

La Conselleria reduirà les places catalogades amb el B2 d’anglés

Així ho ha informat la Directora General de Personal al Sindicat durant la concentració d’aquest matí

Un moment de la concentració a Alacant

dijous 25 juliol 2019 16:02 h

STEPV ha convocat aquest matí concentracions a Alacant i València en rebuig a l’elevat nombre de places catalogades amb el B2 d’anglés per a les adjudicacions de juliol, que afecten el professorat interí, de carrera i en pràctiques que participe en el procediment d’obtenció de vacant per al curs que ve.

STEPV insistirà en la negociació les plantilles i la llei de plurilingüisme per tal de millorar les condicions laborals

La Conselleria va publicar, a principis de juliol, un llistat de vacants per a les adjudicacions del professorat desplaçat i suprimit en què vora el 70% de les places apareixien catalogades en anglés (tot i que a aquest col·lectiu no se li va exigir el requisit després de les gestions fetes per part del sindicat). Les places que no van ser adjudicades per aquest professorat són les que s’ofertaran en les adjudicacions de la resta de professorat (reingressats, provisionals, en pràctiques i interí).

STEPV va comprovar que en molts casos s’ha produït una sobrecatalogació de places amb el B2 d’anglés que, en realitat, els centres no necessiten per aplicar el seu projecte lingüístic i ha demanat a la Conselleria, en repetides ocasions, la retirada i revisió del llistat, fet que finalment la Conselleria ha acceptat i està portant a terme.

A més, també s’ha exigit l’aplicació d’un plurilingüisme de qualitat, que passaria, segons el Sindicat, per la dotació del professorat especialista d’anglés necessari en els centres d’infantil i primària i una formació en una titulació adequada per a impartir en anglés les matèries corresponents per al professorat de la resta d’etapes.

El sindicat també ha demanat en diverses meses de negociació la necessitat de negociar unes noves plantilles docents i el desplegament de la llei de plurilingüisme per tal de buscar solucions a aquesta problemàtica, sense perjudicar ni el professorat ni l’alumnat.

Des que es va començar a aplicar la nova llei de plurilingüisme, STEPV ha mostrat el seu rebuig al procediment emprat per la Conselleria per dur-lo a terme. El sindicat ha apostat per la dotació d’extraplantilla de l’especialitat d’anglés i per fer incidència en la metodologia, tal i com indiquen diferents estudis lingüístics. En aquesta línia, està treballant també l’associació de mestres per l’anglés de qualitat, que també ha assistit a les concentracions convocades.

Representants del Sindicat i de l’associació d’anglés s’han reunit amb la Directora General de Personal, Lina Herranz, mentre es duia a terme la concentració en la Conselleria d’Educació. Herranz ha informat que s’està revisant el llistat i que un terç de les places previstes no es catalogaran amb el B2 ja que els centres estaven sent sobrecatalogats, tal i com va denunciar el Sindicat en el seu moment. També ha informat que s’incrementaran les places de primària en l’oferta de vacants i, per tant, les places catalogades en anglés seran, proporcionalment, inferiors a les del curs passat.

El Sindicat insistirà en la necessitat de negociar les plantilles i la llei de plurilingüisme per tal de millorar les condicions laborals del professorat i la qualitat educativa cap al nostre alumnat.


Enllacem el video elaborat pel Sindicat sobre la concentració a València:

 

Etiquetat com a


Comentaris

àngel Alonso Simarro

29 juliol 2019 / 15:18 h

Señor@s del sindicato, no os apuntéis un tanto por reducir las plazas con requisito de inglés, estaba cantado que lo harían ya que no tenía ningún sentido sacar más de la cuenta. Creo que es algo que no tiene ningún mérito y algo con lo que conselleria juega para que pensemos que hemos conseguido algo (sindicato e interinos afectados), pero a mi no me la dan más ni ellos ni uatedes. Podríais luchar por bajar las ratios de infantil (que es una locura) y las de primaria, generando así más puestos de trabajo , menos masificación en las aulas y que la atención al alumnado mejore significativamente. Así mismo que cada verano los interinos tengamos que pedir paro, dejar de cotizar y en definitiva perder dinero, es algo inadmisible y denigrante. Los maestros de segunda o interinos realizamos el mismo trabajo pero en peores condiciones, por todo creo que no deberían estar contentos con la medida de reducir las plazas de requisito lingüístico.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR