Condicions laborals

La Conselleria ha comunicat on es destinarà definitivament el 0,3% de la massa salarial

Es destinarà a l’abonament dels triennis i sexennis del professorat en pràctiques, incrementar la reducció de la bretxa salarial entre homes i dones i a reforçar la plantilla per a gestionar les borses de treball

dimecres 18 novembre 2020 13:06 h

La Conselleria ha enviat un document als sindicats amb la proposta definitiva sobre on destinarà el 0,3% addicional de la massa salarial del professorat corresponent als pressupostos de 2020 (4.888.000€). Recordem que aquest fons addicional, acordat en 2017 per l’exministre del PP Montoro i els sindicats CCOO, UGT i CSIF es pot destinar cada any pressupostari a la compensació de desigualtats salarials entre col·lectius, entre les quals la lluita contra la bretxa salarial entre homes i dones.

STEPV valora positivament que la Conselleria atenga les propostes del sindicat per a solucionar aquestes discriminacions

Recordem també que STEPV i Intersindical Valenciana, ja que afecta el conjunt dels funcionariat, s’oposa a aquesta fórmula de compensació de desigualtats, perquè es destina una part, quasi sempre insuficient, per a combatre aquestes discriminacions salarials. Si hi ha voluntat per solucionar resoldre aquestes discriminacions el que caldria és implementar els canvis legislatius necessaris i la dotació pressupostària necessària per acabar d’arrel amb aquestes discriminacions i no destinar una part de la nostra massa salarial , que hauria d’estar en les butxaques de tot el funcionariat, a solucionar-ho.
Així i tot, malgrat que ens oposem al marc en què estem obligats per llei a negociar, STEPV no pot deixar de fer propostes per intentar eliminar les discriminacions salarials de determinats col·lectius educatius. De les propostes presentades pel sindicat, la Conselleria ha valorat i acceptat que el funcionariat en pràctiques durant el curs 2019/20 puga percebre els triennis i sexennis corresponents. El cost estimat és de 2.525.000€. També va valorar la possibilitat de destinar una part del 0,3% addicional a compensar la diferència salarial entre el professorat tècnic de FP i el de Secundària, però finalment la quantitat que es podia destinar a aquest col·lectiu era ínfima i s’ha descartat i ha preferit destinar-ho a combatre la bretxa salarial entre homes i dones (on ja es va destinar part del 0,2% del fons addicional l’any 2019 que compensarà en un 18% la pèrdua de poder adquisitiu de les dones que es redueixen la jornada o s’acullen a una excedència no retribuïda per tindre cura dels fills i filles i que representen el 90% del professorat que s’acull a aquestes possibilitats) de manera que s’incrementarà al 25% la compensació de la pèrdua de poder adquisitiu d’aquest col·lectiu. El cost estimat és d’1.600.000€.
Però així i tot, queda un remanent de 755.000€, que la Conselleria destinarà a la contractació de més administratius en la Direcció General de Personal per a la gestió de les borses de treball, atenent una reivindicació que des de fa més de 2 anys està reclamant STEPV. I és que fa més de 2 anys que pràcticament no s’obrin borses de treball precisament per manca de personal administratiu per a fer-ne el seguiment.
STEPV valora positivament que la Conselleria atenga les propostes del sindicat per a solucionar aquestes discriminacions salarials, tot i que continua demanant un esforç major perquè se solucionen definitivament el més prompte possible i per una via més «normal» com seria la dedicació en els pressupostos generals de partides per compensar aquestes desigualtats retributives en el funcionariat.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR