Meses de negociació

La Conselleria està preparant una normativa per a solucionar la problemàtica de les titulacions

L’administració educativa, a instàncies d’Intervenció Econòmica, està revisant totes les titulacions del professorat interí

dimecres 17 abril 2019 15:39 h

Aquest ha estat un dels temes que s’ha abordat en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí que ha tingut lloc aquest matí. Des de fa un temps l’administració està revisant les titulacions de cada docent interí per comprovar si es corresponen amb els requisits actuals.
Això està generant molts problemes ja que molta gent ha entrat en el passat (en molts casos fa més de 20 anys), amb unes titulacions vàlides en el seu moment que ara ja no ho són i se’ls està comunicant que podran continuar treballant el curs que ve.
Des que va arribar el primer cas al Sindicat fa poc més d’un mes, STEPV està instant a la Conselleria a solucionar el problema de forma immediata i urgent. Finalment, aquesta solució s’està treballant per part de la Conselleria i, segons ha anunciat el Director General de Personal, s’està treballant en una normativa perquè aquest professorat puga continuar treballant amb normalitat el curs que ve.
Aquesta normativa que s’està treballant ha de passar uns filtres previs abans de ser negociada en Mesa Sectorial pròximament. La Conselleria vol consultar a la intervenció econòmica i als seus serveis jurídics aquesta normativa perquè siga validada, moment a partir del qual es negociarà en Mesa Sectorial i podrà començar a aplicar-se.
STEPV ha manifestat que s’acceleren al màxim tots els tràmits necessaris perquè s’aplique el més prompte possible i arribe a temps perquè el personal afectat puga participar amb normalitat en les adjudicacions de juliol per obtindre plaça el curs que ve.
A més d’aquest tema, també s’han tractat altre qüestions com:
- Ordenació en borsa del personal que participa en difícil cobertura perquè no estava encara resolta la borsa extraordinària i n’ha resultat exclòs per tindre plaça per difícil cobertura. És un tema que ha plantejat STEPV. La proposta del Sindicat ha estat que se’ls incloga en la borsa extraordinària per la qual han estat exclosos i que siguen ordenats en les borses en el bloc de participants per borsa extraordinària i no per difícil cobertura.
- Problema amb la cobertura de places de Valencià (Secundària): la Conselleria proposa afegir a les persones titulades amb el Grau de Magisteri amb el Diploma de Mestre i el Màster de Secundària per a cobrir aquestes places. Els sindicats no han rebutjat la proposta, però STEPV ha insistit en què les borses haurien d’estar permanentment obertes per tindre-les sempre ben dotades.
- Cobertura de places de CAES durant dos cursos: la Conselleria ha proposat que el professorat interí que actualment està ocupant plaça en aquest centres ho puga fer automàticament també el curs que ve. STEPV s’hi oposa i ha demanat que, en tot cas, es regule a partir de la pròxima adjudicació de juliol i de forma voluntària i no per als qui ja estan ocupant aquestes places perquè suposaria canviar les regles de joc a meitat partida.
- Prova pràctica per a les especialitats de l’ISEA i algunes d’FP quan s’entra per difícil cobertura: la Conselleria establirà una prova pràctica per aquest professorat per igualar les condicions amb els que entren per borsa extraordinària o per oposicions i no superen les proves.
En el torn obert de paraules, STEPV ha plantejat els temes següents:
• Cal aclarir les passes concretes que han de fer les persones per ser bolcades a la borsa després de ser cessades ja que no pot ser que cada DT actue d’una forma.
• Problemes amb la discrepància de criteris de les direccions territorials. Quan una substitució té una mitja jornada a Alacant sí que ho fan però a València no.
• Discrepància d’actuació en les direccions territorials respecte als permisos del funcionari de carrera i els funcionaris interins.
• Oposicions. Queda pendent publicar el document amb els aclariments sobre diversos dubtes de la convocatòria d’oposicions, com per exemple, un aclariment sobre la definició de blocs temàtics en les oposicions d’art i disseny i la possibilitat que un bloc temàtic continga només una unitat didàctica.
• Quan tindrà lloc la prova de castellà per les persones aspirants a les oposicions que no poden acreditar el nivell de Castellà?
• Quan pensen publicar els criteris d’avaluació?
• En quines especialitats i cos s’haurà de llegir l’examen?
• Previsió de la publicació del decret de currículum de les EOI i queixes perquè s’està demanant actuacions per part de l’equip directiu quan la normativa encara no està negociada
• No apareixen al calendari de negociacions les instruccions EOI (per la resta d’ensenyaments està previst negociar-les al mes d’abril.
• El funcionariat en pràctiques afectat pels recursos a les oposicions de 2018 demanen que la Conselleria els mantinga informats sobre el procés judicial.

De totes aquestes qüestions ha pres nota el Director General i contestarà en la pròxima Mesa Sectorial prevista en tornar de les vacances de Pasqua.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR