La Conselleria d’Educació torna a convocar el Consell Valencià de Formació de Persones Adultes

STEPV-IV s’incorpora al Consell i a la participació amb tres representants

divendres 11 març 2016 16:56 h

El Consell Valencià de Formació de Persones Adultes és l’òrgan de participació i assessorament de les distintes institucions que intervenen en la formació de persones adultes del País Valencià.

La Conselleria ha atorgat tres representants a l’STEPV com a sindicat majoritari en l’ensenyament públic del País Valencià

Aquest Consell es va actualitzar i ‘reconstituir’ el passat 9 de març després de cinc anys sense reunir-se cap vegada, perquè en l’anterior legislatura no s’havia convocat.
Després de l’acreditació de les persones que conformaran aquest nou Consell, se’n va establir el funcionament amb tres comissions que treballaran la planificació general de la FPA, els projectes legislatius i la correspondència i gestió econòmica, en un moment clau per a la consolidació i reestructuració de la formació de les persones adultes.
La Conselleria ha atorgat tres representants a l’STEPV com a sindicat majoritari en l’ensenyament públic del País Valencià, cosa que ha indignat a d’altres sindicats, que a hores d’ara tenen una representació minoritària i, fins i tot, simbòlica en aquest àmbit.
Aquests sindicats han anunciat que presentaran recurs contra la composició del Consell i la Conselleria ha anunciat que ho consultaria en els seus serveis jurídics. Si el recurs prospera STEPV-IV es quedaria amb un únic representant, mentre que els altres sindicats en tindrien tres cadascú.
STEPV-IV considera que la Conselleria ha fet una interpretació favorable a la participació democràtica i a la implicació en el treball del professorat que en els darrers anys ha estat treballant pel desplegament de la llei i pel manteniment del centres, i per això, el professorat ha de tindre més protagonisme en l’actual Consell.
Qualsevol altra interpretació que done veu a persones que no han tingut i no tenen cap relació en la formació de persones adultes ens obligaria a demanar que es modificarà l’actual decret de composició per tal d’actualitzar una composició obsoleta que no s’ha actualitzat en els darrers 20 anys.
STEPV s’ha incorporat en les tres comissions de treball, -sense qüestionar la representativitat de ningú-, amb la voluntat ferma de treballar pel desplegament integral de la Llei, ajudar a vertebrar la formació de persones adultes del País Valencià i millorar les condicions laborals de totes les persones que hi treballen.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR