La Confederació de Stes-i reitera la seua voluntat de reunir-se amb urgència amb el Ministeri d’Educació i formació professional

Volem proposar una solució coherent i justa a la situació del professorat d’FP creada després de la publicació de la LOMLOE.

dimarts 13 abril 2021 12:36 h

La Confederació de STEs ha estat coneixedora de la voluntat del Ministeri d’aprofitar la publicació d’alguna pròxima norma, possiblement amb rang de llei, per introduir, sense negociació prèvia amb les organitzacions sindicals, el procediment d’accés del Professorat Tècnic de Formació Professional al grup funcionarial A1 del cos de professorat d’educació secundària. Aquesta decisió unilateral per part del Ministeri d’Educació, sense escoltar els legítims representants del professorat, ve motivada per la pressa que té el Govern per posar fi a aquest assumpte que li porta de cap i no sap com solucionar, al temps que demostra, el seu escàs interès per l’aprovació i desenvolupament previ de la nova Llei de FP.

Aquesta informació sorgeix en un moment complicat ja que algunes comunitats autònomes estan en període de vacances i coincidint, també, amb la negativa del Ministeri de concedir-nos com a representants legítims dels treballadors i treballadores, una reunió per intercanviar postures i buscar solucions conjuntament amb els agents socials. Tot això dificulta considerablement qualsevol intervenció, acció i / o reacció que puga proporcionar aquest sindicat en pro de la defensa dels drets del col·lectiu de professorat PTFP. Una pràctica habitual que des de fa un temps, ens fa recelar de les seues veritables intencions.

L’actual govern ja porta temps manifestant la seua postura respecte a la solució que segons ells volen donar-li al professorat afectat, doncs, entre d’altres, ha inclòs en la LOMLOE articles que permetran una gran part de professorat d’FP accedir al cos de secundària a les condicions que en el seu moment es determinen, però d’altra banda s’obri la porta convertir el professorat amb titulació superior no universitari en “professorat especialista”. Un altre símptoma que reflecteix el camí pel qual vol seguir el govern és el de no haver inclòs en la LOMLOE l’accés directe de tots els PTFP al cos de secundària o bé no donar per segur que es respectaran les titulacions acadèmiques reconegudes hui en dia com titulacions equivalents a efectes docents recollides en el RD 276/2007.

La situació generada per la publicació de la LOMLOE en els termes que denunciem està generant un malestar i una divisió gratuïta i innecessària entre el professorat, fet que inevitablement podria acabar reflectint-se en la qualitat de l’ensenyament, veient-perjudicat l’alumnat, les famílies i les empreses. El govern no ha sabut aprofitar el canvi que havia de suposar la LOMLOE en molts aspectes, entre ells, el reconeixement i el prestigi que correspon a tot el professorat. En canvi, ha creat una atmosfera de desconfiança, de desconcert i d’indignació per part de milers de docents, situació que curiosament té fàcil solució.

Per tant, la Confederació STEs-i exigeix ​​a l’MEyFP major sensibilitat i predisposició al diàleg i negociació amb tots els agents socials implicats en el sistema educatiu, així com la màxima celeritat en el desenvolupament i aplicació de la normativa que ha de reglamentar l’articulat de la LOMLOE per no perjudicar per més temps a cap dels col·lectius docents que integren la Formació Professional.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR