Condicions laborals

Intersindical Valenciana denuncia davant la inspecció de treball l’estat d’insalubritat dels centres docents afectats per la vaga de neteja

El personal de neteja de l’empresa Raspeig, encarregada de la neteja de diversos centres docents a la provincia de Castelló i València, es troba en situació de vaga des de fe més d’un mes, reivindicat el pagament de les nòmines endarrerides com a conseqüència de la falta de liquidessa de l’empresa provocada per l’impagament de la Conselleria d’Educació.

dijous 07 març 2019 18:05 h

El resultat d’aquest dies de vaga és que tant els centres com les aules es troben en una situació d’insalubritat que suposa un risc elevat per la salut dels alumnes i el personal docent, provocant, a banda de les incomoditats inherents a la manca de neteja, problemes greus de salut.

Aquestes situacions no es produirien si no es procedira a la privatització de serveis públics

És per això que, Intersindical Valenciana i davant la hipotètica possiblitat que es prolongue la situació de vaga, ha requerit la intervenció de la inspecció de treball per tal de determinar, si els centres afectats per la vaga de neteja, reuneixen les condicions mínimes adequades de salubritat per continuar la seua activitat ordinària o, si s’escau, ordenar el tancament provisional, fins la resolució del conflicte laboral.
Des d’Intersindical Valenciana considerem que aquests fets són el resultat d’atorgar contractes de prestació serveis amb unes dotacions pressupostàries adjudicades a la baixa i, per altra banda, pels endarreriments de l’Administració en abonar les quanties estipulades en el contracte en temps i forma. Tant un motiu com l’altre són inacceptables en qualsevol circumstància, però més encara quan les persones afectades són xiquets, xiquetes, treballadors i treballadores de l’empresa i el personal docent. Raons per les quals entenem que la presentació de la denúncia a la inspecció de treball està més que justificada, amb independència d’una hipotètica solució al conflicte laboral.
En qualsevol cas, sempre hem dit i seguirem dient-ho que aquestes situacions no es produirien si no es procedira a la privatització de serveis públics i hi haguera una aposta ferma per la gestió pública dels mateixos

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR