Meses de negociació

Conselleria presenta l’oferta de places del concurs de trasllats

La Conselleria d’Educació ha presentat aquest matí en la Mesa Sectorial de negociació la proposta del nombre de places que provisionalment s’ofertaran al concurs de trasllats per cossos i especialitats.

dimarts 12 febrer 2019 16:55 h

Fins el 22 de febrer es poden fer al·legacions a la proposta, ja que a partir d’aquesta data s’enviarà la proposta al Ministeri d’Educació perquè es publiquen les vacants provisionals. Recordem que, una vegada publicades les vacants (ja en cada un dels centres educatius) es poden presentar més al·legacions fins a la publicació definitiva. En eixe moment, STEPV publicarà un formulari per a recollir propostes concretes de vacants a centres, com ja és habitual cada any.

Segons ha explicat la Conselleria, els criteris emprats per a l’oferta han estat els següents:

- Les jubilacions fins al 31 de desembre (que s’han d’ofertar obligatòriament per llei)
- Cos de mestres: ja s’han inclós les places previstes en l’arranjament; han fet una catalogació ampla, tenint en compte que està pendent l’ordre inclusió i la negaciació de les plantilles. Quan estiga tancada aquesta negociació es podran ofertar més vacants per al concurs del curs que ve. Per exemple, les places d’AL i d’SPES que no estan contemplades en aquest concurs (només algunes de PT) es podran ofertar l’any que ve. Les aules 2-3 anys d’infantil sí que estan contemplades. També s’han reservat 300 places catalogades en anglés que no s’ofertaran al concurs sinó a les adjudicacions de juliol. S’oferten places de CAES i de centres de reeducació, però només per a peticions voluntàries.
- Secundària: com que s’ha ampliat la plantilla l’oferta és ampla. No s’oferten les possibles supressions.
- FP i Règim Especial: s’ha tingut en compte el que han informat des de la Direcció General de FP i Règim Especial, des de la Direcció General de Política Lingüística (EOI) i des de l’ISEA.
- Encara cal suprimir algunes places, poques segons la Conselleria, com són els llocs de comissions de serveis específiques, les ocupades per les direccions de centres, les de violència de gènere. 
Des de STEPV hem criticat que caldria haver negociat ja les plantilles com reclamava el Sindicat des de 2015 i que aparentment no s’ha tingut en compte que enguany el concurs és estatal i que hi ha previstes oposicions en secundària, FP i règim especial els pròxims 2 anys. També ha criticat que no s’han ofertat prou places en el cos de mestres per absorvir als 3000 docents en pràctiques, ja que només s’oferten 2398 vacants en aquest cos. També s’ha criticat la manca de més informació, com el nombre de places vacants de catàleg existents en el sistema educatiu, per poder estudiar amb més garanties l’oferta de conselleria.
La Conselleria ha contestat que sí que s’ha tingut en compte que el concurs és estatal i que el curs que ve hi haurà oposicions i ha reconegut que, efectivament, tenen dèficit de places en educació infantil, anglés i AL en el cos de mestres, però que això se solucionarà el curs que ve amb la negociació de les plantilles.
STEPV ha sol·licitat una nova Mesa Sectorial per a poder recollir propostes concretes i negociar-les amb la Conselleria, però per la manca de temps per a treballar-ho, ja que el 22 de febrer s’ha d’enviar a Madrid la proposta, la Conselleria només ha acceptat estudiar les propostes que els sindicats anem enviant a la Direcció General de Personal.
Igualment, el Sindicat s’ha oposat novament a la reserva de places catalogades amb el B2 d’anglés, ja que s’han d’ofertar en el concurs de trasllats perquè són places de catàleg que es detreuen al funcionariat de carrera. El Sindicat ha reiterat que el desenvolupament del plurilingüisme en el cos de mestres s’hauria de fer mitjançant especialistes d’anglés, fent suports al professorat generalista.

En el torn obert de paraules, STEPV ha preguntat sobre les qüestions següents:
- el pagament del complement d’ESO que la Conselleria es va comprometre a abonar. Serà en la pròxima Mesa Sectorial amb temes de Personal on s’abordarà aquest tema per a tancar-lo definitivament.
- hi haurà convocatòria de places d’accés a subgrup superior? Sí, però deslligades a les oposicions lliures. És a dir, no seran en juny/juliol, sinó més tard, però no van concretar data.
- quan contestaran a les propostes sindicals sobre les oposicions? Encara estan estudiant els temes de més calat: començar o no el dia 1 de juny, comissions baremadores, anonimat proves, formació per als tribunals, etc.
- quan estaran les habilitacions per a les borses del cos de mestres? Ja està signat i la publicació és imminent.
- en la convocatòria d’estades a l’estranger es margina el professorat d’EOI i ensenyaments artístics. També al de centres educatius de titularitat municipal que també han d’aplicar el plurilingüisme. STEPV reclama que s’atenga tot l’ensenyament públic. La Conselleria contesta que s’està estudiant incorporar, de moment, el professorat de les EOI. La resta de casos els traslladarà a la Direcció General corresponent.

Descarrega’t ací la proposta de Conselleria
Si teniu cap al·legació o proposta, feu-nos-la arribar fins el dia 20 de febrer a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) per poder reenviar-les a la Conselleria d’Educació.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR