Condicions laborals

Informe de la reunió amb Conselleria sobre els criteris per a oferir vacants al concurs de trasllats

Aquest matí s’han reunit els sindicat amb la Conselleria per a tractar, d’una banda, els criteris per a l’oferta de vacants en el concurs de trasllats d’enguany i, de l’altra, sobre les pautes de baremació.

dilluns 16 gener 2023 17:15 h

Respecte de les vacants, la Conselleria ha aportat la proposta de places per cossos i especialitats (que enllacem al final) i la llista sol·licitada per STEPV sobre el professorat en comissions de serveis d’altres comunitats i ha informat del següent:

La Conselleria ha insistit en diverses ocasions que es preveuen noves catalogacions els pròxims cursos

    - El 20 de gener es publicaran les vacants provisionals. En eixe moment podem traslladar totes les places concretes que no s’han oferit i que pensem que compleixen els requisits.
    - S’ha oferit tot el que es pot oferir en aquests moments, tenint en compte totes les variables i tenint en compte que estem en un moment de transició en l’aplicació de la LOMLOE i hi ha especialitats que han vist modificada la seua càrrega horària en aplicació dels nous currículums.
    - En concret, s’han incorporat les jubilacions fins el 31 desembre: si podem incorporar alguna més posterior es carregarà en les vacants definitives.
    - Ara mateix estem en plena aplicació de la LOMLOE, que s’està desenvolupant en els cursos imparells. Quan es desplegue totalment estarem en disposició d’oferir més vacants en els cursos següents.
    - Estem també en plena negociació de les plantilles d’infantil i primària i després negociarem les de secundària i FP. De moment no podem carregar en el sistema vacants que catàleg que s’incorporaran pròximament a l’ordre de plantilles.
    - Hi ha programes, ensenyaments o unitats que encara no es poden incorporar al concurs perquè no estan del tot catalogades: UECO (només els de PT estan catalogats), FPA (cal negociar la catalogació completa, que serà aquest mateix curs), presons o unitats hospitalàries i el CEED tenen particularitats i sistemes de provisió específics, llocs de provisió excepcional (comissions específiques), places reservades per casos de violència de gènere, etc.
    - Infantil i Primària: estan estudiant les places que depenen de la matriculació de l’alumnat per veure si es poden recuperar en el concurs. Igualment, places amb el B2 d’anglés (que els sindicats demanem que no es reserven) estan estudiant encara quines es podrien incorporar al concurs de trasllats i quines no. De moment s’ha reservat 1 per centre però es poden incorporar algunes més endavant quan acaben l’estudi. Les unitats de 2-3 anys s’acaben d’implantar i ofereixen les places que consideren que són estables.
    - En secundària no es poden catalogar places del PDC, PR4 (perquè desapareix), i hi ha places d’FP que han entrat en funcionament recentment i de moment no es poden catalogar perquè són fons europeus. Igualment les places creades per atendre els àmbits (que afecten especialment especialitats com Tecnologia) tampoc es poden oferir perquè significaria que els instituts haurien d’oferir els àmbits per mantindre les hores. Tampoc poden incloure vacants que es generen per acumulació d’hores d’equips directius i coordinacions.
    - En Orientació educativa: l’oferta és àmplia per la incorporació als CEIP.
    - Els nous conservatoris municipals absorbits per la Generalitat encara no s’han incorporat perquè encara no tenen clara la plantilla.

La intervenció de STEPV s’ha centrat en exigir la catalogació de totes les places, com reinvidiquem cada any i també que s’accelere la incorporació al catàleg de les places que amb la normativa actual no es poden catalogar, fet que passa per la negociació de tots els aspectes encara pendents i que el sindicat porta temps reclamant: plantilles, catalogació de les places d’FPA i altres etapes, no catalogació amb el B2 d’anglés, etc.
El Sindicat revisarà amb deteniment les places oferides per a cada especialitat i traslladarà a la Conselleria, una vegada publique les vacants provisionals, les places que considera que cal catalogar en aquest concurs. Per a això, el Sindicat habilitarà un formulari, com fa cada any, perquè el professorat ens trasllade les places que ha detectat i que no s’han publicat.
Pel que fa al professorat que concursa des d’altres comunitats, en principi, s’ofereixen suficients places perquè aquest professorat siga absorbit.
Quant al document de places facilitat per la Conselleria, STEPV ha cridat l’atenció en el total de places oferides en el cos de secundària (on encara no s’han incorporat les places de les especialitats del cos de PTFP que passen a secundària, que encara apareixen en el llistat de PTFP, tot i que després es publicaran correctament). S’ofereixen pràcticament la meitat de les oferides en el concurs anterior, a diferència d’altres cossos en què se n’han oferit més. Segons la Conselleria això es deu als diferents processos selectius en què el professorat en pràctiques o provisional ha obtingut plaça per concurs i també al que han explicat respecte a l’aplicació de la LOMLOE.
La Conselleria ha insistit en diverses ocasions que es preveuen noves catalogacions els pròxims cursos per l’expansió del sistema educatiu i que s’aniran oferint les places a mesura que es vagen implantant i consolidant.
Respecte a les pautes en la baremació del concurs, la Conselleria ha proposat repassar punt per punt el barem de mèrits per anar aclarint dubtes o possibles interpretacions sobre el barem, per tal d’informar també a les persones participant de com es baremen aquelles qüestions més dubtoses. STEPV ha traslladat una llista de dubtes i ha valorat positivament que es publiquen els criteris de baremació dels apartats més susceptibles d’interpretació. Algunes de les qüestions que el Sindicat ha plantejat són aquestes:
- Han comptat en l’apartat de formació impartida la coordinació de grups de treball? R: El coordinador no es valora. Però un tutor a distància sí.
- En quin apartat es puntua la coordinació de les UEO: En l’apartat 4.3.
Es puntua formar part d’una comissió de selecció d’un procés selectiu? Sí, amb la mateixa puntuació que ser membre d’un tribunal d’oposicions.

Descarrega’t ací la proposta de places per cos i especialitat i la llista de persones en comissió de serveis d’altres territoris
Descarrega’t ací la proposta actualitzada a 20 de generde places per cos i especialitats

 

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR