Meses de negociació

Informe de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí 2010

El dijous 9 de juny es va celebrar la comissió de seguiment de l’acord d’interins

divendres 10 juny 2022 15:39 h

En la sessió es van treballar tres aspectes: la proposta de l’acord per l’acreditació de les persones incorporades a les borses per haver participat en els procediments selectius de les oposicions del 2017, 2019 i 2021; els llocs de difícil provisió pel curs 22/23 i el procediment d’habilitació del cos de mestres.

El primer document és el resultat del grup de treball convocat a aquest efecte i que ja es va tancar la setmana passada. No hi havia cap novetat, però era necessari que aquest document passara per la comissió. Una vegada arreplegades les propostes de millora de redacció, es convocarà d’aquí a poc de temps una sessió per a procedir a la signatura.
Sobre la resolució que regula els criteris per designar els centres de difícil provisió, es proposaven tres criteris: centres reconeguts el 2021, centres que atenen més del 50% d’alumnat vulnerable, i centres en els quals el percentatge del professorat definitiu que roman en la seua plaça i l’índex de petició en els diferents sistemes de provisió estan per davall de la mitjana dels centres del País Valencià. Amb l’aplicació d’aquests criteris, augmenta el llistat en 15 centres (13 CEIP, 1 IES i 1 FPA). Cal recordar que les persones adjudicades en cap d’aquests centres en l’adjudicació d’inici de curs, podrà estendre el seu nomenament per un curs escolar més.
Finalment, es va treballar sobre la proposta del procediment d’habilitacions del cos de mestres. Aquest procediment, segons va informar la conselleria es plantejà sobre la base normativa del Reial Decret 1594/2011 d’especialitats del cos docent i sobre els diferents reconeixements judicials dels quals tenen constància. En primer lloc, STEPV va proposar que el procediment es poguera ampliar també a totes les persones integrants de la borsa i no sols a les persones consolidades, encara que fora en terminis diferents. També va demanar a conselleria que estudiara la possibilitat d’incloure altres titulacions per a l’habilitació de determinades especialitats donades les circumstàncies actuals, on les persones cursen diferents habilitacions o màsters universitaris oficials que després no tenen el corresponen reconeixement.
Igualment STEPV va manifestar la seua preocupació sobre la possibilitat d’habilitar-se de l’especialitat d’anglés amb qualsevol mena de B2 i no amb el certificat de l’EOI, que és allò que marca el reial decret. La conselleria va respondre que acceptaran la titulació de qualsevol entitat donat que hi han sentència que atorguen aquest reconeixement, donada l’equivalència actual marcada pel MECRL i a l’Ordre 93/2013, d’11 de novembre d’aquesta conselleria. Afegir, que el procediment se preveu telemàtic i que encara no hi ha dates concretes, però CEICE ha manifestat que la seua intenció és que siga abans de la incorporació a la borsa de les persones opositores, tot i que no se resoldria fins a setembre.
Al torn obert, STEPV va plantejar dues qüestions. En primer lloc, va sol·licitar que els procediments de reactivació en la borsa de les persones que acaben una substitució fora tan ràpida com siga possible. En concret el sindicat va indicar que es poguera fer des del centre de manera que la disponibilitat fora immediata. La segona de les propostes d’STEPV va ser la creació d’un grup de treball per buscar solucions a aquelles persones amb discapacitat funcional reconeguda que necessiten una adaptació del lloc de treball o una recomanació del canvi de lloc. La conselleria es va mostrar favorable a totes dues propostes, i van respondre que tractarien d’articular un sistema per fer la reactivació des dels centres i que convocarien aquest grup de treball tan prompte com fora possible.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR