Meses de negociació

Informacions de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí

S’ha tractat, entre altres temes, la modificació de l’addenda d’adjudicacions de difícil cobertura i la borsa de Cultura Clàssica

dimarts 07 juliol 2020 16:56 h

També s’ha tractat la resolució que no es va negociar sobre l’acreditació de titulacions de les persones aspirants del cos de mestres en les oposicions de 2016 i 2018 que no es va negociar en Mesa Sectorial.

Quant a la modificació de l’addenda d’adjudicacions contínues, la proposta de Conselleria, ja tractada en l’última reunió de la Comissió de Seguiment, és que es modifique la forma d’ordenació del personal que hi accedeix, que actualment és qui primer es connecta, a un sorteig entre les persones que entren, ja que el sistema actual presenta moltes dificultats tècniques ja que depén de l’ample de banda de cada persona o la saturació de la xarxa en el moment en què s’obri el termini per participar-hi.
Sobre aquesta qüestió STEPV ha tornat a manifestar la necessitat que s’incremente el personal del departament de provisió de llocs o es cree un departament específic de gestió de borses de treball perquè es possibilite que les borses estiguen permanentment obertes o, com a mínim, es convoquen les borses extraordinàries necessàries perquè es cobrisquen les places. Això permetria que moltes places que actualment passen a difícil cobertura s’adjudicaren en el procediment ordinari d’adjudicacions contínues. Qualsevol altra mesura pot ser simplement un “parxe” a la situació actual sense actuar sobre l’arrel de problema. De fet, el passat mes de març STEPV i STAS (Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Administracions i els Serveis Públics) ens concentràvem davant la Conselleria de Funció Pública exigint aquesta ampliació de plantilla, dins la campanya “Més personal per a gestionar el personal”.
D’altra banda, una mesura que contemplava la proposta ha estat descartada directament per la Conselleria, com és que les places que tampoc s’adjudiquen per difícil cobertura retornen a l’adjudicació contínua i s’adjudicarien d’ofici fins i tot a les persones que estan desactivades de les borses de treball. Tot i que s’ha retirat la proposta, STEPV ha plantejat que s’elimine l’adjudicació d’ofici perquè moltes persones es desactiven precisament per por de ser adjudicades d’ofici.
Quant a Cultura Clàssica, STEPV està d’acord amb la proposta de com s’ha d’ordenar l’adjudicació d’aquestes places perquè ha de ser respectant escrupolosament l’antiguitat del professorat tant de grec i de llatí que són les dues especialitats que hi poden accedir a places de Cultura Clàssica i que, des de les adjudicacions telemàtiques de 2010 l’ordenació per antiguitat no s’ha respectat. De fet, des de 2010 que STEPV està reclamant que es respecte l’antiguitat en aquestes adjudicacions però també en les adjudicacions de Formació de Persones Adultes com d’àmbits, on també hi participa professorat de diferents especialitats.El Sindicat també ha mostrat la seua preocupació per la creació d’una borsa concreta de Cultura Clàssica, ja que no es tracta d’una especialitat docent sinó d’un tipus de places a les quals es pot accedir des de les borses de treball de Llatí i de Grec. La Conselleria ha acceptat que, finalment, no crearà una borsa de treball nova sinó un sistema d’ordenació des de les borses respectives.
La Conselleria ha informat, a més, que està preparant un informe sobre les places de difícil provisió per al curs que ve, que s’inclourà en les adjudicacions de juliol i que permetran, al professorat interí que les ocupe, repetir dos cursos en aquesta plaça (si es manté com a vacant). Quan ens faciliten els llistats i criteris informarem.
A més, s’ha tractat la resolució publicada en juny, sense negociar en Mesa Sectorial, per la qual les persones aspirants de les oposicions del cos de mestres de 2016 i 2018 que no havien superat les proves havien d’acreditar que posseeixen la titulació corresponent. La sorpresa ha estat que la Conselleria ha manifestat que no es pot resoldre les llistes compromeses segons la resolució abans de les adjudicacions de juliol (tornem al problema de la manca de personal en el departament de Personal per a gestionar el volum de feina que tenen) i, per tant, es mantindrà la situació actual, tot i que en pròximes reunions abordarem com resoldre l’adjudicació de persones que, o bé no tenen la titulació o bé tenen la titulació però no han presentat la documentació requerida segons la resolució esmentada.
Finalment, a la pregunta de quan té prevista la Conselleria començar les adjudicacions, la resposta ha estat que en la pròxima reunió tindran més informació, després d’analitzar les propostes d’increment de plantilles dels centres, per a tancar el calendari d’adjudicacions.
Com que la Comissió de Seguiment ha acabat a les 16 hores, s’ha acordat continuar amb la resta de temes pendents dimarts que ve, 14 de juliol.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR