Meses de negociació

Informació sobre la reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí

S’ha negociat l’obertura de noves borses de treball i el desglossament d’altres dels ensenyaments dependents de l’ISEA i les habilitacions del cos de mestres

divendres 24 març 2023 13:03 h

Consulta ací la documentació tractada
Obertura de borses de l’ISEA

La Conselleria ha informat que el criteri de quines especialitats és convocaven era objectivament les més necessàries de manera immediata amb la idea de crear el model i el procediment per a futur anar obrint altres que també són necessàries tal i com ha exposat STEPV. Entre les quals algunes de Art Dramàtic en compliment del nou Reial Decret però també altres dels ensenyaments superiors i professionals de música i arts escèniques. La directora general de personal docent ha comentat també que al mateix temps estan a la espera de com queda la realitat de les diferents borses una vegada tancats els procediments de consolidació.
La previsió és que el termini d’inscripció comence la propera setmana dijous o dilluns de la següent, el procediment d’inscripció durarà 5 dies hàbils a priori.
Sobre les proves d’aptitud el Sindicat ha recordat que queden pendents les dels cursos anteriors i que tot i estar d’acord amb la necessitat de realitzar una prova d’aptitud en alguns casos el que s’està plantejant es pràcticament una oposició excepte la part del temari.
De la mateixa manera el sindicat ha exposat que per errada s’estava demanant acreditar la capacitat de tutela a les borses del cos de professorat d’arts plàstiques i disseny.
El sindicat ha demanat que es revisen algunes titulacions i requisits addicionals establertes en algunes especialitats i que es contemplen altres no incloses com ara a fotografia.
Desdoblaments borses de treball de l’ISEA
S’han detectat problemes en algunes especialitats que contenen diversos instruments, ja que les persones que formen part de les borses són d’instruments diferents. Són les següents:
- Instruments històrics de corda fregada (viola, violoncel i violí barroc) i de vent (flauta de bec, etc)
- Instruments de vent de jazz: trompeta, trombó, saxo
- Caracterització i indumentària (art dramàtic), s’ha separat en dues especialitats per RD.
La idea de Conselleria, que ja va proposar fa temps STEPV, és separar aquestes borses per instruments, de manera que les persones que ja en formen part s’adscriguen a l’instrument corresponent en l’ordre que ara tenen en borsa. Posteriorment, si cal, s’obririen les borses perquè s’hi apunten més persones.
La idea és tindre-ho organitzat per a les adjudicacions de juliol.
Habilitacions del cos de mestres
S’ha negociat la normativa, pràcticament la mateixa que altres cursos, per obrir les habilitacions del professorat del cos de mestres.
STEPV va demanar dades sobre el funcionament d’aquesta borsa única, fonamentalment relacionades amb les persones activades i desactivades i la capacitat de resposta que ofereix. El sindicat va plantejar l’habilitació de totes les persones que en formen part (i no sols les persones consolidades) per millorar aquesta capacitat de resposta. També vel sindicat va preguntar sobre els criteris que es fan servir per a incloure noves titulacions per poder habilitar d’una especialitat determinada. La DG de personal va explicar que el departament d’ordenació acadèmica incorpora noves titulacions a partir de regulacions superiors i sentències que en donen peu a fer-ho, sempre que consideren que hi ha seguretat jurídica. També va recordar que els màsters oficials no tenen (pel moment) capacitat habilitadora, així com tampoc algunes titulacions pedagògiques no ho fan a totes les etapes i especialitats.
Torn obert
Al torn obert STEPV, va preguntar sobre la reorganització de persones participants de les borses extraordinàries que ja havien consolidat pel sistema de difícil cobertura. En principi ho farien d’acord amb el grup que més beneficiara a la persona, però es confirmarà aquest criteri a la negociació de la resolució d’adjudicacions d’inici de curs.
També STEPV va transmetre el malestar de les persones adjudicades amb una vacant a la DT de València per tenir una data d’incorporació ajornada a causa de la intervenció d’hisenda. L’administració va recordar que aquest fet es descriu a la resolució d’adjudicació, però STEPV va sol·licitar que s’incorporara eixa informació al llistat dels llocs oferits perquè les persones participants comptaren amb la informació suficient a l’hora de demanar els llocs.
Per acabar, el sindicat va preguntar pel criteri de la incorporació a borsa a les persones adjudicades per difícil cobertura. La DG va respondre que no s’havia modificat res i que sols les persones que obtingueren una credencial serien incorporades a borsa.
Altres qüestions plantejades (i la resposta de Conselleria):
1.- Cal negociar la situació del PTFP interí del cos de secundària sense titulació universitària el més urgent possible.
La Conselleria ha contestat que tenen voluntat de solucionar la situació i estan treballant per negociar pròximament amb els sindicats. De moment, es plantegen demanar al professorat interí les seues titulacions perquè en el moment de l’adjudicació de places els situen en el cos A1 (si tenen titulació universitària) o en l’A2 (si no la tenen). Quant al professorat del cos de secundària sense titulació també consideren que han de continuar treballant. Calculen que hi haurà una seixantena de persones en aquesta situació però fins que no tinguen les titulacions no se sabrà amb tota certesa.
STEPV ha demanat a la Conselleria que trasllade al Ministeri la solució a aquesta problemàtica perquè puguen continuar treballant fins a la seua jubilació, ja que cada autonomia s’ha de buscar les solucions a una problemàtica comuna.
2.- Es publicarà finalment la baremació del concurs de mèrits demà?
No, tenim encara unes quantes persones per resoldre la seua situació i, per tant, demà no podrà ser. Intentarem els primers dies de la setmana que ve.
3.- STEPV demana que les persones que cessaran el 31 de març puguen participar també en l’adjudicació del 30 de març, ja que és la darrera abans de les vacances de pasqua, com ja va passar a Nadal.
La Conselleria ha acceptat la proposta.
4.- Pagament tribunals oposicions 2021: s’estan gravant, intentaran entre març i abril pagar-ho tot. Fins aquesta setmana hisenda no havia obert els terminis per poder gravar-los.
5.- Pagament triennis i sexennis funcionariat en pràctiques
Per al funcionariat en pràctiques del curs 2021/22 estan treballant per a la nòmina del mes d’abril. El professorat de pràctiques d’enguany cobraran aquest mes de març. El professorat en pràctiques del curs 2019/20 continua pendent.
STEPV considera una burla que el professorat en pràctiques del curs 2019/20 encara continue sense cobrar aquests complements i s’està plantejant accions jurídiques contra la Conselleria d’Educació, perquè en breu finalitzen els 4 anys des que es va signar l’acord perquè puguen cobrar. Informarem pròximament de les accions que caldrà prendre

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR