Meses de negociació

Informació de la Mesa Sectorial sobre concurs de trasllats, plurilingüisme i altres temes

Aquest matí s’ha celebrat la Mesa Sectorial per a tractar la derogació del decret de plurilingüisme, així com la normativa de concurs de trasllats. En el torn obert de paraules s’han tractat altres temes pendents.

dijous 02 novembre 2017 16:58 h

Quant al concurs de trasllats, el sindicat ha demanat a l’administració que es bolquen totes les vacants del sistema, per tal que el funcionariat de carrera puga optar elles, incloent, entre d’altres, les places dels SPEs, dels centres de FPA, dels centres penitenciaris, i dels aularis d’EOI (que quan es publique el nou ROF passaran a ser seccions). STEPV també considera fonamental negociar una nova ordre de plantilles del cos de mestres per tal de recuperar la plaça de primària que va retallar el govern anterior, plaça que es bolcaria també al concurs en ser de catàleg. Igualment, el Sindicat considera que cal negociar les plantilles de la resta d’etapes per a recuperar i millorar les plantilles dels centres amb el personal necessari.

El Sindicat ha tornat a demanar que s’oferten totes les places per al concurs de trasllats

Altres demandes del sindicat han estat les següents: que es publique la guia que utilitzen les comissions baremadores, per tal que les persones que participen tinguen tota la informació detallada de cadascun dels apartats, evitant possibles reclamacions; que es torne el dret a poder renunciar a la vacant adjudicada quan isquen els llistats provisionals (en l’actualitat i des de fa 5 anys, l’únic mecanisme de renúncia és no efectuar peticions telemàtiques); que es permeta a persones del cos de mestres, secundària i FP d’altres territoris concursar per obtindre una plaça al País Valencià sempre que estiguen en possessió del Certificat de Capacitació (cosa que tradicionalment s’ha permés per al cos de mestres en els concursos autonòmics); que es considere que el professorat funcionari de carrera de l’especialitat de Valencià de Secundària està en possessió de l’acreditació lingüística; i que mestres d’ESO puguen optar a places d’àmbit en FPA, tal i com passava abans del 2011.
A més, STEPV ha preguntat per l’oferta de places en el concurs de conservatoris, que estaven bloquejades per les diferents demandes judicials. Segons Conselleria sí que s’ofertaran enguany, excepte en Piano i Composició, en què han de fer una revisió d’ofici del procediment d’accés a càtedres de 2015.
En el torn obert de paraules, el Sindicat ha preguntat per les qüestions següents:
- Impagaments nòmines: la Conselleria ha facilitat les dades dels impagaments d’octubre: a València, 960 persones; a Castelló, 65; i a Alacant, 98. D’aquestes, la meitat de les persones que no han cobrat a València és perquè els falta documentació. A Castelló, totes les persones que no han cobrat és pel mateix motiu, mentre que a Alacant això ha passat en una tercera part. Per tant, 1.123 docents no han cobrat la nòmina d’octubre (dels quals un percentatge important tampoc ha cobrat la de setembre). Per això, STEPV ha convocat demà 3 de novembre concentracions de protesta davant les tres direccions territorials d’educació, a les 13h.
- Accés a càtedres 2009: STEPV ha demanat novetats respecte a la no publicació per part del Ministeri dels nomenaments de les especialitats afectades per aquest procediment. La resposta de Conselleria és que s’han posat en contacte amb el MEC per explicar la problemàtica concreta que s’ha viscut els darrers anys i justificar la resolució que tenia efectes des del 2014. A més enviaran un informe per escrit per tal que el MEC desbloquege el tema i publique els llistats en el BOE.
- Dades professorat sense capacitació: el Sindicat ha demanat les dades del professorat que ha superat les proves de capacitació realitzades el passat 30 de setembre. La Conselleria ens farà arribar un informe detallat tot i que ja ha avançat que només han aprovat un 25% dels docents que s’hi van presentar. Davant d’aquestes dades, el Sindicat ha demanat una Mesa Sectorial per a abordar novament aquesta problemàtica i buscar solucions perquè aquests docents puguen continuar treballant i, alhora, obtindre la capacitació.
- Decret de sexennis: l’administració espera que es publique demà mateix i ha explicat que es farà un bolcatge directament al fitxer d’hisenda amb la qual cosa es reduiran els problemes per al cobrament dels sexennis al professorat interí, que es preveu que siga aquest mes de novembre o com a molt tard en desembre.
- Ordre de catalogació de centres: en la darrera Mesa Sectorial es va afirmar que estava a punt de publicar-se, fet que encara no ha passat.
- Religió islàmica: STEPV ha traslladat la seua queixa sobre la possibilitat que s’implante aquest ensenyament en els centres educatius, ja que defensem un ensenyament laic, i s’ha sumat al Manifest de València Laica per aquest motiu.
- Pagaments SPES: com va denunciar fa poc el Sindicat, no s’estan abonant els complements d’SPES en alguns casos, ni les substitucions al professorat de baixa. La Conselleria ha explicat que està fent gestions amb Hisenda per a ampliar la partida pressupostària en aquests ensenyaments i fer l’abonament corresponent el més prompte possible.
Sobre la derogació del decret de plurilingüisme, el Director General de Personal, Ximo Carrión, ha defensat la posició de la Conselleria d’Educació en el sentit que és convenient fer-ho en aquest moment per a facilitar la posada en marxa de la nova llei de plurilingüisme, que està en tràmit en les Corts Valencianes.
Quant al primer tema, STEPV ha rafificat l’anunci que va fer dimarts que s’oposa a aquest decret de derogació del plurilingüisme per diferents motius. En primer lloc, perquè encara queden pendents de resposta recursos presentats sol·licitant l’alçament de la suspensió cautelar imposada pel TSJ. A més, hi ha en tràmit en les Corts Valencianes la proposta de llei sobre plurilingüisme que encara no s’ha aprovat ni publicat.
Per tant, el Sindicat considera precipitada la decisió de la Conselleria de derogar un decret que serà derogat per la llei que està en tràmit actualment en les Corts. L’única explicació que té aquesta decisió és el tancament de tots els recursos presentats contra el decret de plurilingüisme, ja que en el moment en què es derogue decauran tots aquests recursos de forma automàtica.
Per al Sindicat aquesta opció de la Conselleria i/o del Govern Valencià, de donar per perduda la batalla judicial, no és acceptable, ja que el propi TSJ va publicar dues sentències en juliol en les quals només anul·lava la Disposició Addicional Cinquena del decret, que estableix les certificacions de llengües, però manté en vigor la resta del decret.
Aquestes sentències estan ara mateix recorregudes per la Conselleria d’Educació en el Tribunal Suprem, el qual encara no s’ha pronunciat sobre el tema. El Sindicat considera que cal esgotar els temps judicials fins que no es publique la llei de plurilingüisme que igualment derogarà el decret 9/2017.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR