Núm. 290

Escola Valenciana i STEPV acorden treballar conjuntament per a evitar retrocessos en l’ús del Valencià

Les dues entitats es van reunir per a analitzar les polítiques lingüístiques que pretén aplicar el conseller d’Educació en el sistema educatiu.

dilluns 06 novembre 2023 12:28 h

STEPV i Escola Valenciana valoren molt negativament les mesures anunciades pel conseller d’Educació, José Antonio Rovira, que comportarà un retrocés evident en la recuperació i normalització del valencià en el nostre país.

La modificació de la llei de plurilingüisme per a evitar que l’alumnat de comarques castellanoparlants puguen cursar assignatures en valencià ―fet que ja permetia el decret de plurilingüisme de 2012 de la consellera Català, actual alcaldessa de València― és el primer pas d’aquest retrocés en l’àmbit de l’ensenyament. Es tracta, sobretot, d’un tracte discriminatori cap a l’alumnat d’aquestes comarques perquè se’ls nega el coneixement de la llengua i, per tant, d’oportunitats futures.

Les dues entitats han acordat fer un seguiment de les polítiques lingüístiques del govern valencià i mobilitzar la ciutadania per a evitar qualsevol retrocés en l’ús i en l’ensenyament del valencià al nostre país.

Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR