Comissió de seguiment de concertada

Es tracta en CS concertada la Resolució sobre detecció i identificació de les necessitats específiques de suport educatiu i necessitats de compensació de desigualtats

divendres 05 novembre 2021 10:20 h

A la reunió ha assistit la Directora General d’Inclusió Educativa Raquel Andrés, i el subdirector, Ximo Mas.

Només començar la reunió la DG d’Inclusió ha llegit la Disposició Addicional que tenen prevista incloure al final de la Resolució i que va adreçada concretament als centres concertats, diu així:

“Sisena. Centres privats concertats.

1.En els centres privats concertats, les funcions assignades per aquesta resolució als equips d’orientació educativa i als departaments d’orientació acadèmica i professional, seran realitzades, segons els casos, pel departament d’orientació, pel personal d’orientació educativa, bé siga del gabinet psicopedagògic autoritzat o bé estiga en règim de concert, o pels gabinets psicopedagògics municipals.
2. En el cas que el centre concertat no dispose de cap de les opcions anteriors, la titularitat s’ha d’adreçar a la unitat especialitzada d’orientació territorial, que designarà l’equip de valoració que ha de realitzar el procés d’identificació.”

STEPV al seu torn de paraula ha demanat que es concrete sobretot el procediment a emprar pels centres, com han de procedir concretament els centres, atès que aquesta disposció addicional no detalla aquesta qüestió. Per a tal fi hem sol·licitat la redacció d’un punt 3 on s’arreplegue el procediment.

A més hem sol·licitat a la DG la demanda que ens han fet direccions de centres on sol·liciten incloure als centres concertats en les agrupacions d’orientació de zona. Ens ha contestat que la resolució contempla els serveis dels coordinadors territorials de zona com especifica la disposició addicional que han afegit, a més ens ha explicat, que es té prevista una reunió el pròxim 13 de novembre on estaran representants dels centres concertats amb la DG d’Inclusió per explicar que cada mes es farà una reunió per poder organitzar-se amb els coordinadors territorials de zona.

STEPV en el seu torn de paraula, ha demanat que es clarifiquen en les instruccions alguns aspectes que poden crear certa ambiguetat, creant confusió entres els professionals dels centres, com per exemple, que s’explique clarament com s’han de tramitar els informes sociopsicopedagògics dels centres privats absoluts, si a través del tràmit Z a la Direcció Territorial o bé a la DG d’Inclusió. S’han pres nota de les qüestions dites pel sindicat i intentaran plasmar-les en el redactat definitiu de la resolució.

Seguidament hem sol·licitat a la DG l’ajornament en un mes més, concretament per a l’1 de febrer de 2022 l’actualització en ITACA 3 de la documentació de l’alumnat NESE que encara està per incorporar a la plataforma. La directora ens ha contestat que s’han donat dos anys de temps als centres per fer la migració d’ITACA general a ITACA 3 i a gener deixarà definitivament de funcionar l’antic sistema i funcionarà només ITACA 3.

Finalment hem ressaltat algunes reivindicacions que queden pendents sobre les necessitats dels CEE concertats que afecten sobretot a recursos en plantilla i que no sol·luciona el recursos econòmics que es donen a través del PAM, aquestes reivindicacions ja les vam aportar en el seu moment quan es va negociar el Decret d’Inclusió i la seua posterior Ordre.
La DG ha pres nota i ens ha contestat que ho traslladarà a la DG de Centres perquè es tinga en compte per a la negociació de les plantilles que tenim prevista en el calendari de negociació cap el mes de gener.


Al torn obert de paraula el sindicat ha evidenciat una vegada més el retràs en la publicació definitiva de la Resolució del PAM i les seues conseqüències en la nòmina d’aquelles treballadores i treballadors que depenen d’estes hores de compensatòria, però sobretot la sorpresa d’alguns centres on havien sol·licitat hores per la figura d’AiL i s’han quedat en moltes menys hores del les que disposaven l’any passat quan els ha arribat la resolució específica d’aquestes hores. La DG ens ha demanat que li facilitem concretament la consulta d’aquests centres per poder veure de solucionar el problema en les hores concedides per a la figura d’AiL. 

 


 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR