Comissió de seguiment de concertada

Es tracta en Comissió de Seguiment concertada el Decret d’Organització i Funcionament dels CEE

dimecres 30 març 2022 11:14 h

La Directora General d’Educació Inclusiva, Raquel Andrés ens ha explicat a grans trets la necessitat de regular en un ROF l’Organització i Funcionament dels centres d’Educació Especial.

En el seu torn de paraula, STEPV-Iv ha fet constar la necessitat que s’aclarixca en el redactat del document què és el que afecta directament als centres concertats d’EE, inclús en el títol d’aquest ROF no ve clar i pot prestar a confusió.

Seguidament STEPV-Iv en el seu torn de paraula ha traslladat a la DG d’Educació Inclusiva les següents propostes al ROF:

Hem insistit en la demanda que ens han fet alguns CEE concertats de poder tenir la figura de l’infermer/a, a banda hem demanat quan eixirà regulat el protocol que articula la Comissió de Protocol com diu l’article 35 del ROF. Ens ha contestat que comunicaran a Conselleria de Sanitat aquesta demanda perquè des de Sanitat envien aquesta figura professional als centres que encara no la tenen.

Hem aprofitat perquè es regule en la pròxima negociació de plantilles una dotació suficient per a tenir aquelles figures professionals que tant necessàries són en aquests centres com són les/els logopedes, fisoterapeutes i psicòlegs. 

Pel que fa a l’organització curricular del ROF hem demanat explicacions de com es va a plasmar en el currículum l’aspecte de les competències, si en el PAP (Pla Atenció personalitzada), o bé en el PCP,(Planificació centrada en la Persona).

Hem insistit en que les instruccions d’inici de curs, la resolució provisional es publique al mes de juliol i no passe el què va passar l’any passat que es retrassa la provissional fins ben entrat el mes d’agost.

Sobre la formació als CEFIRES hem manifestat la demanda que ens fan professionals d’aquests centres què volen accedir a realitzar cursos específics del seua categoria, però en moltes ocasions es troben amb la dificultat de no poder accedir a formalitzar la matrícula. Ens ha contestat que traslladarà aquesta problemàtica als CEFIRES perquè siguen conéixedors i es puga resoldre el més aviat possible.

Respecte a la jornada escolar lectiva, des de la Conselleria no van a regular-la per a aquets centres concrets. Ens ha comentat que preferixen donar la major flexibilitat els CEE per poder sol·licitar la jornada lectiva que més els convinga.

Finalment pel que fa a la transició a la vida adulta de l’alumnat d’aquests centres, el sindicat ha insistit de manera contudent en que cal activar una coordinació més estreta entre la Conselleria d’Educació, Conselleria de Polítiques d’Igualtat i Polítiques Socials, Sanitat i sobretot, amb la Conselleria de Treball, concretament amb LABORA. Reivindicació històrica d’STEPV-Intersindical Valenciana que ja vam plantejar com a esmena quan es negocià en el seu moment el Decret d’Inclusió i l’Ordre que el desplega. Hem remarcat que cal donar una solució laboral efectiva per a les famílies i l’alumnat que en moltes ocasions veuen minvades les seues expecatives laborals una vegada acabada la seua etapa en els centres d’EE. No podem passar per alt aquesta problemàtica i són les administracions les que han d’abordar el tema seriosament sense deixar passar més el temps, cal hem insistit, que es posen tots els recursos necessaris per donar solucions factibles i reals perquè aquesta transcició siga el menys traumàtica possible per a l’alumnat d’aquests centres, i poder així obtenir un lloc de treball digne com qualsevol altra persona.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR