Comissió de seguiment de concertada

STEPV negocia les instruccions inici de curs CEE concertats i les unitats específiques ubicades en centres docents ordinaris (UEO).

divendres 08 juliol 2022 13:02 h

A la reunió ha assistit la Directora General d’Orientació i Inclusió Educativa, Raquel Andrés, i el Subdirector Ximo Mas.

Concretament s’ha tractat les instruccions inici de curs en els CEE i de les unitats específiques ubicades en centres docents ordinaris (UEO).

STEPV ha fet una prèvia remarcant la importància de la tasca feta pels professionals que estan en els centres d’educació especial i per ser coherents hem sol·licitat l’equiparació real de recursos, sobretot pel que fa al personal en plantilla acorde a les necessitats d’estos centres per a una adequada atenció a l’alumnat. Si com bé diuen les instruccions on s’especifica clarament que les necessitats dels especialistes, així com la intensitat de treball, ràtios i personal d’este alumnat ve marcat per l’informe psicosociopedagògic, açò, ben cert és, que no s’ajusta al que diu el punt 2 del redactat:
“Els centres d’educació especial privats concertats contractaran el personal necessari de les especialitats corresponents, d’acord amb els mòduls econòmics establits en la Llei de pressupostos de la Generalitat i en funció del tipus d’unitat concertada”.
Si més no el que passa és tot el contrari, este punt 2 el que fa és que xoca frontalment amb la quantia destinada actualment en el mòduls econòmics i que com hem explicat a la DG és del tot insuficient per poder cobrir les necessitats de personal especialista, ràtios, etc que farien falta per atendre en una atenció directa més personalitzada a este tipus d’alumnat tan vulnerable.
Hem acabat dient que allò cert i tots sabem que aquests mòduls estan obsolets des de fa anys i sabem que difícilment cobreixen les necessitats reals per poder tindre les/els especialistes necessaris que requereixen els centres.

D’altra hem explicat la demanda que ens han fet arribar el seminari de fisioterapeutes dels CEE concertats. Sol·liciten concretament poder atendre a alumnat de tipus I i V de TEA i trastorn de conducta, on la intervenció d’esta figura professional és necesària per a la identificació, control i ajust dels moviments, el desenvolupament i maduració de la motricitat, i sense esta equiparació real dels mòduls és inviable fer realitat la demanda d’aquests professionals. Demanda la qual STEPV va donar suport per escrit a través d’un aval al seminari de fisioterapeutes.

Seguidament STEPV ha agraït a la DG la petició que va fer el sindicat l’any passat per poder romandre més anys en aquest programes de qualificació professional, en este cas fins als vint-i-quatre anys com diuen les instruccions si l’alumnat cursa un programa formatiu de qualificació bàsica, fins a la data sols podien estar fins als 21 anys.
Hem sol·licitat a continuació que s’estudie la possibilitat que els CEE amb col·laboració amb el LABORA i amb altres centres formatius del tercer sector de manera opcional este últim, puguen impartir en els mateixos CEE que ho demanden lliurement, cursos de “certificació professional”, incloent també en estos cursos les corresponents pràctiques en empreses públiques depenents de la Conselleria d’Economia.

Hem argumentat a la DG que la Conselleria d’Economia basant-se en la perspectiva inclusiva que ha de tindre com a organisme públic que és i amb les diferents empreses públiques que gestiona, tenen l’obligació d’incloure a totes les persones amb qualsevol diversitat funcional en els seus plans d’actuació. Concretament sol·licitem que es trasllade aquesta demanda a la conselleria d’Economia perquè els CEE que ho desitgen puguen sol·licitar aquest servei o recurs.

Pel que fa a l’apartat de coordinació del centre de recursos, hem manifestat a la DG que la persona coordinadora ha de tindre una dispensa horària per realitzar estes tasques de coordinació, ja que totes aquestes funcions es tradueixen en més feina burocràtica que recau sobre aquest professional, la qual cosa suposa més càrrega extra de feina. A més hem sol·licitat que els centres d’educació especial concertats compten amb l’ajuda de professorat tècnic de Formació Professional per poder impartir els tallers en els Programes de Transició a la Vida Adulta (TVA) que hagen sigut autoritzats per la Direcció General competent.

Finalment hem insistit en la demanda que es va fer ahir pels nostres companyes i companys d’STEPV en Mesa Tècnica de pública, sobre una dotació extraordinària en els pressupostos del curs que ve per poder cobrir l’atenció domiciliària a alumnat de 3 i 4 anys que pateixen malalties greus, nenes i nens que han de romandre durant llargs períodes del curs escolar hospitalitzats. 

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR