Comissió de seguiment de concertada

Es negocia l’ordre d’Inclusió Educativa en la Comissió de Seguiment de la Concertada

Ahir dimecres 6 de febrer es va negociar en reunió Comissió Seguiment Concertada el projecte d’Ordre d’Inclusió Educativa que desenvolupa el decret publicat el passat mes d’agost.

dijous 07 febrer 2019 12:58 h

A la reunió va assistir el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana acompanyat pel responsable del Departament d’Educació Especial de la conselleria, Ximo Mas.

STEPV-Iv en el seu torn de paraula manifesta estar d’acord amb el preàmbul de l’Ordre que recull l’esperit Inclusiu que necessita els sistema educatiu valencià.

No obstant açò el Sindicat li ha traslladat al Director General de Política Educativa la manca de concreció en l’Ordre. I ha reiterat com ja va esmenar en el seu moment quan es negocia el decret el passat juliol la necessitat de negociar les plantilles en el sector.  El sindicat considera que sense una actualització de les plantilles en el sector va a ser complicat poder desenvolupar correctament l’Ordre d’Inclusió en els centres, i no sols en les etapes d’infantil i primària sinó també en els centres d’EE que queden encara pendents de negociació.

A més, paral·lelament a les plantilles, hem tornat a insistir en que cal ajustar les ràtios no sols en infantil sinó també en la resta d’etapes escolars.
Per altra banda i així li ho hem expressat al Director General, el propi decret d’Inclusió analitza i desglossa de manera més aclaridora les mesures i recursos a implantar en els centres.

Entenem que l’Ordre no explica que tractament ha de portar aquelles famílies que rebutgen ser ateses en primera instància pels Consells Municipals de Serveis Socials (CMSS), a més no concreta el personal que fa falta per dur endavant tan ambiciós decret, és a dir, defineix els nivells d’actuació, però no anomena per a res la quantitat de recursos humans que atendran dits nivells.

A l’article 7 de l’Ordre es defineixen les mesures de resposta del nivell III i IV que venen als annexos, però no es contemplen les mesures de l’article 14 del Decret que es va negociar a juliol on sí venen detallades.

Des de STEPV-Iv li hem explicat no estar d’acord en derogar tota l’Ordre de 2001 de compensatòria, una Ordre on entre altres coses deia que: “els centres docents ubicats en un barri d’acció preferent (BAP) o que escolaritze alumnat amb necessitats de compensació educativa en un percentatge igual o superior al 30% del total del centre, es consideren centres d’Acció Educativa Singular (CAES)”.

Actualment el centres concertats CAES han patit una reducció de la partida econòmica pressupostària en tots els programes que realitzen del quasi 50% degut al canvi de normativa que modifica les condicions d’aquestes partides. El sindicat ha manifestat que si de veritat es vol acabar amb aquests tipus de centres i fins que es produeix la transició atès que aquests centres van a seguir existint mentre existeixen barris gueto, la conseqüència possiblement serà una lenta asfixia econòmica que repercutirà sobretot en l’alumnat.

STEPV ha llegit immediatament una sèrie de mesures que li han fet arribar les direccions del centres concertats CAES, les quals les farem arribar per correu electrònic a l’administració.

Hem apuntat a més com ja vam esmenar en el decret una coordinació real entre la conselleria de Sanitat, Educació i la de Polítiques d’Igualtat i Serveis Socials, sobretot per implementar que hi haja un inspector en les Unitats Educatives Terapèutiques (UET) atès que aquesta figura exigeix una formació concreta, un tractament específic i una coordinació de totes les UETS, per tant considerem que han de funcionar amb personal estable i ben format i treure aquestes unitats dels centres específics per traslladar-los a centres ordinaris si volem una vertadera integració i inclusió de l’alumnat que requereix aquest servei.

STEPV-Iv ha sol·licitat una explicació de com es faran els informes psicopedagògics, entenem que en l’ordre venen de manera global i al nostre parer massa unificat tant pel que fa a la vessant social com la psicològica. Ens ha contestat que seran solament prescriptius i han d’abastir una sèrie d’espectres per detectar les necessitats de l’alumnat i poder donar l’atenció i diagnòstic adequat.

Respecte a la formació l’Ordre sols fa referència a la formació en els CEFIRES, li hem aclarit al DG que a aquesta formació sols pot accedir el funcionariat i no els docents de les escoles concertades. Li hem fet constar la necessitat d’una formació que es done també pel SERVEF i no sols per als docents sinó també per a aquells pares i mares de l’alumne que ho necessiten i poder així tenir una integració global de l’entorn familiar atès que en la major part dels casos els problemes venen de l’entorn sociofamiliar de l’alumne.

Finalment des de STEPV-Iv hem llegit una sèrie de propostes i mesures que ens han fet arribar els centres CAES, i que lliurem a l’administració via correu electrònic.

Documents

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR