Es negocia el protocol de coordinació entre les conselleries d’educació i d’igualtat i polítiques inclusives per al desenvolupament de l’atenció primerenca

S’ha ajornat al proper dijous la negociació de les instruccions d’arranjament escolar

dijous 29 octubre 2020 13:30 h

Aquest matí s’ha negociat en Mesa Sectorial el protocol que regularà la coordinació entre el personal que treballa als centre d’atenció primerenca (CAP) i els equips docents d’educació infantil.

Des de STEPV valorem positivament un protocol que molts centres ja portaven a la pràctica diària i que considerem necessari per a una correcta intervenció i una inclusió plena de l’alumnat amb NEE. Encara així, el Sindicat ha manifestat que per a garantir eixa coordinació i que el protocol no acabe convertint-se en una sobrecàrrega burocràtica més, cal una descarrega horària per al professorat que ha de realitzar aquesta tasca, per portar-la a terme de forma adequada.
Així mateix, el sindicat ha manifestat que en tots els casos l’atenció per part del CAP (Centre d’Atenció Primerenca) hauria de mantindre’s el primer any d’escolarització de l’alumnat en el segon cicle d’EI, ja que eixe any ha de ser un any de coordinació i col·laboració per aconseguir la inclusió de l’alumnat en el centre educatiu. Igualment ha demanat que es concrete que pot haver col·laboració i coordinació entre el CAP i el centre docent, encara que el CAP ja no atenga a l’alumnat.
STEPV ha aprofitat per posar de relleu la tasca i la necessitat dels SPE i ha manifestat la necessitat de revisar les plantilles d’eixos centres, dotar-los d’estabilitat i ofertant les places a concurs de trasllats i, el més important, la necessitat de cobrir totes les baixes si volem que els professionals que allí hi treballen puguen fer la seua tasca de forma adequada. A més, el Sindicat ha aprofitat per afegir altres reivindicacions històriques com el reconeixement de les tasques directives, revisió de les itineràncies, etc., i per tornar a reclamar la cobertura immediata de totes les baixes, que en aquests moments estan sense cobrir, en alguns casos, des de l’inici de curs.
Al torn obert STEPV ha plantejat els següents temes:
- Acreditació de titulació de les persones suspeses a les opos de 2016 i 2018. El sindicat ha preguntat sobre l’evolució de la revisió que està fent la DG i quan podrem tindre dades concretes. La DG ha explicat que estan treballant en eixa revisió i que espera poder passar-nos les dades en breu per poder convocar la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí en el mes proper.
- Adjudicacions de difícil cobertura. Davant la publicació de la resolució que regula l’exempció del màster per a les places de difícil cobertura, en cas que cap persona que hi opten tinga tots els requisit, STEPV ha manifestat la necessitat que es revise el funcionament del programa informàtic per garantir el procediment. I que no es puga donar cap plaça a persones sense màster, si hi ha persones que sí el tenen, Així mateix, el sindicat ha aprofitat per demanar que es garantisca que es telefona a les persones següents de la llista, en cas que una plaça no haja sigut coberta en l’acte presencial.
- Junta de portaveus. El sindicat ha tornat a demanar la convocatòria de la junta de portaveus per tractar els temes de negociació d’aquest curs. Cal recordar que tenim negociacions importants que el curs passat no es varen dur a terme per la situació de pandèmia, com ara la negociació de les plantilles, un nou decret de permisos i llicències o la regulació de la jornada continuada.
- Problemes econòmics a alguns centres. STEPV ha traslladat a la Conselleria la problemàtica que estan començant a trobar alguns centres amb el menjador escolar, ja que Conselleria només paga pels dies que l’alumnat fa ús del servei. Així doncs, en el cas de confinament de grups bombolla, aquest ús no es fa, el centre no cobra la despesa, però ha de seguir pagant a l’empresa pel servei, fet que està ocasionant problemes a alguns centres. El sindicat també ha demanat que es paguen les despeses de manteniment endarrerides, per garantir un bon funcionament als centres educatius.
Impagaments de nòmines: el Sindicat ha demanat informació sobre l’abonament de les nòmines pendents de setembre, ja que avui és dia de pagament.
Encara que s’ha ajornat a la propera setmana el punt sobre l’arranjament escolar, STEPV ha avançat el seu desacord amb el canvi que es preveu a la plantilla dels antics centres CAES (actuals centres de caràcter singular) i ha demanant una rectificació immediata per part de Conselleria. La norma preveu que la plantilla que aquests centres rebien per arranjament escolar, per la casuística de l’alumnat que atenen, deixe de ser fixa i passe a dependre del PAM.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR