Meses de negociació

Es modifica el RD estatal del Concurs de Trasllats en compliment d’una sentència ferma del Tribunal Suprem

Els canvis tenen a veure amb la valoració de l’antiguitat per al professorat interí i en pràctiques al cos propi i en altres cossos docents

Aquest matí s'ha convocat urgentment la Mesa de Negociació del Ministeri d'Educació

dijous 22 setembre 2022 19:16 h

Arran d’una Sentència ferma recent del Tribunal Suprem, s’ha convocat d’urgència una sessió extraordinària de la Mesa de Negociació del Personal docent no universitari al Ministeri d’Educació i Formació Professional. Segons el Ministeri, en compliment de la Directiva 1999/70/CE del Consell, de 28 de juny de 1999, relativa a l’Acord marc de la CES, la UNICE i el CEEP sobre el treball de durada determinada, segons la jurisprudència del TJUE, cal modificar el Reial decret 1364/2010 pel qual es regula el concurs de trasllats d’àmbit estatal entre personal funcionari dels cossos docents. I seguint el principi constitucional de jerarquia normativa, caldrà adaptar igualment l’Ordre 834/2022 de normes procedimentals per a la seva execució en el curs actual, així com les convocatòries territorials i instruccions per a les comissions de baremació. Una modificació no menor ja que afecta més de 540.000 persones a tot l’estat, ja que el concurs de trasllats és estatal aquest curs.

STEPV convocarà les assemblees pertinents per a donar tota la informació disponible al conjunt del professorat

Els canvis tenen a veure amb la valoració de l’antiguitat per al professorat interí i en pràctiques al cos propi i en altres cossos docents en què la persona interessada hagués estat prestant els seus serveis. La qüestió també és conéixer si les comunitats autònomes podran adaptar-se a aquest canvi en el concurs de trasllats d’enguany, que està a punt de convocar-se.
Tot i la dura negociació, no ha quedat tancat al Reial Decret la valoració de mèrits -que no antiguitat- del personal interí (qüestió que fa temps sí que es valora a Galícia), pel que fa a l’exercici en càrrec directius o tutories del funcionariat temporal o valoració de l’experiència entre comunitats que no reconeixen l’estiu del personal interí.
STEs-i ha reivindicat una vegada més que, aprofitant la conjuntura, s’avancen les negociacions de les plantilles orgàniques de manera que el professorat no concurse “a cegues”, tal com s’està fent durant dècades; que s’apliquen altres sentències fermes que tenen a veure amb temes diversos com el difícil exercici, el reconeixement del Màster d’Educació en determinats cossos, valoració de mèrits en ensenyaments d’idiomes, puntuació relativa a formació específica, entre d’altres.
De fet, al País Valencià, la Conselleria ha informat aquest matí que la Mesa Sectorial per a tractar el Concurs de Trasllats serà dimarts que ve, 27 de setembre. En acabar la mesa donarem informació detallada sobre l’afectació d’aquesta nova mesura en l’actual concurs de trasllats, així com de la resta d’aspectes.
STEPV convocarà les assemblees pertinents per a donar tota la informació disponible al conjunt del professorat i sobre els canvis anunciats i els procediments que caldrà activar en els pròxims concursos de trasllats.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR