Universitats públiques

Els sindicats signants exigeixen el compliment dels compromisos adquirits en el preacord signat

Els sindicats signants exigeixen el compliment dels compromisos adquirits en el preacord signat i la signatura definitiva del conveni col·lectiu i que s’apliquen urgentment les millores laborals i retributives que es mereix el personal laboral de les universitats públiques.

STEPV

dilluns 30 setembre 2019 19:07 h

COMUNICAT CONJUNT CONVENI COL·LECTIU

ÉS URGENT L’ENTRADA EN VIGOR DEL CONVENI COL·LECTIU DEL PERSONAL LABORAL

El dia 24 d’abril, els nostres Sindicats, les universitats i la Conselleria d’Educació (representada pel propi Conseller) vam signar el preacord de l’III Conveni Col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes. Aquest preacord implicava que el text estava totalment tancat i que només quedava pendent de la seua ratificació formal per part dels respectius òrgans de govern de cada organització o institució. A hores d’ara, cinc mesos després, encara no s’ha signat l’acord definitiu i, per tant, el Conveni no pot ser publicat ni entrar en vigor. Les treballadores i treballadors de les universitats no han vist encara reflectides en les seues nòmines i en les seues condicions de treball les millores que suposa aquest Conveni.

Ha estat fonamentalment la inacció per part de la Generalitat la que ha impedit que fins ara el Conveni es poguera aplicar. És cert que en aquests cinc mesos s’han produït unes eleccions. Ja ho sabíem quan vam signar el preacord quatre dies abans de la cita electoral del 28 d’abril. I justament per això es va signar en aquella data, per protegir el Preacord que tant havia costat d’aconseguir (gairebé tres anys de negociació!) de les circumstàncies derivades de la renovació del Govern. També és cert que les competències d’Universitats han canviat de Conselleria i que calia esperar que el nou equip començara a treballar. Però tant el Consell que va signar el Preacord com el que ara ha de ratificar i aplicar-lo mantenen la continuïtat política derivada dels acords del Botànic. Hauria de ser molt senzill mantindre la mateixa línia de treball i simplement ser coherents amb allò que es va signar a l’abril. Cinc mesos és un termini sens dubte excessiu i, sobretot, inexplicable.

El dia 24 de setembre, l’equip responsable d’Universitats de la nova Conselleria d’Innovació i Universitats (Secretari Autonòmic i directora general) ens va convocar a Sindicats i Universitats per comunicar-nos quin és l’estat actual de la tramitació del Conveni Col·lectiu. D’una banda, se’ns va informar que havien sorgit alguns problemes: les objeccions plantejades pel Ministeri d’Hisenda a les millores salarials (tal com ja havia fet amb la carrera professional del PAS i que es van resoldre) i els dubtes sobre si la Generalitat ha de ser part signant del conveni. En aquest sentit, tant els sindicats com les Universitats vam deixar molt clar que la Generalitat ha de signar el conveni, perquè ha estat part molt activa en la seua negociació i perquè ha de ser la garant (normativa i financera) de la seua aplicació.

D’altra banda, davant d’aquesta situació el secretari autonòmic d’Universitats va manifestar amb rotunditat tres qüestions: el compromís absolut de la Generalitat amb el Conveni Col·lectiu i la seua aplicació; la garantia que es mantindran els 8 milions d’euros per finançar el Conveni inclosos als pressupostos del 2019 i la seua continuïtat per als exercicis següents i, finalment, la voluntat que el Conveni se signarà durant el proper mes d’octubre.

Els sindicats que hem negociat el Conveni Col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes entenem que hi ha circumstàncies objectives que justifiquen una certa demora en la seua signatura final (eleccions, reorganització de les Conselleries), però també que cinc mesos és un temps més que suficient per resoldre les dificultats que hagen sorgit. Exigim, per tant, el compliment dels compromisos manifestats pel representants de la Conselleria d’Universitats, que durant el mes d’octubre se signe definitivament el Conveni i que, per tant, s’acabe amb l’anomalia de ser l’única comunitat autònoma sense Conveni i comencen a aplicar-se urgentment les millores laborals i retributives que mereix el personal laboral de les nostres universitats.

STEPV . CCOO-PV . UGT-PV . CSI·F . SEP-CV

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR