Ensenyaments de Règim Especial

El Sindicat es reuneix amb la Cap de Servei d’Ensenyaments de Règim Especial

A la reunió s’ha parlat dels ensenyaments artístics professionals i dels ensenyaments d’idiomes impartits a les EOI

dimecres 10 gener 2024 13:25 h

En aquesta primera trobada amb el nou equip STEPV ha traslladat part de les seues reivindicacions i ha situat alguns dels temes que s’haurien d’anar negociant de manera més immediata.


Amb la nova organització de Conselleries i Direccions Generals, actualment depenen de la mateixa Direcció General de Centres tant els Ensenyaments Artístics Professionals (Música, Dansa i una part de les Arts Plàstiques i Disseny) i els Ensenyaments d’Idiomes de Règim Especial (és a dir: les Escoles Oficials d’Idiomes). Una fusió de responsabilitats en una mateixa direcció general que el Sindicat no veu amb bons ulls per la necessitat d’atenció més especifica i especialitzada que tots aquests ensenyaments requereixen i que fins el curs passat depenien de DG diferents.


Pel que fa als ensenyaments professionals de música i dansa hi havia una sèrie de qüestions que s’havien d’aclarir, sobre les quals ja havia transcendit en certa manera la postura de l’actual Direcció General responsable, i que avui ens han confirmat de manera més oficial:


Les modificacions dels currículums dels conservatoris professionals de música i dansa, que a priori s’havien d’aplicar al curs 2024-25, queden aturades sine die.


Les integracions de conservatoris municipals prevista inicialment pel curs actual (Sagunt, Almoradí, Alcoi, i Xàtiva pel que fa a música i Riba-roja del Túria dansa) queda igualment aturada i sembla que la partida econòmica destinada a eixe fi acabarà sent repartida en ajudes econòmiques a la totalitat de conservatoris municipals (un total de 6 milions d’euros).


Un altre dels temes que s’ha tractat a la reunió és justament el de la millora d’infraestructures i dotacions dels centres de la xarxa de Conselleria. STEPV ha plantejat que eixos diners per subvencionar els conservatoris municipals s’haurien d’haver pogut redirigir per millorar les partides econòmiques dedicades a les molt necessàries intervencions a molts dels nostres centres. El Sindicat ha traslladat, de la mateixa manera, que s’haurien d’incrementar les partides pressupostaries i al mateix temps elaborar un mapa de necessitats dels centres per anar implementant correccions i millores començant pel més urgent.


Altres qüestions tractades a la reunió que afecten a més ensenyaments, i que depenen en gran part de la Direcció General de Personal Docent, són la necessitat d’obrir borses de diferents cossos i especialitats i la realització de les proves d’aptitud d’algunes de les persones integrants de les borses que han anat accedint per difícil cobertura i oposicions (Artístics, EOI, FP…) i que amb el curs actual ja en portem cinc sense eixes convocatòries. És una qüestió que s’haurà de negociar per buscar una eixida que a mesura que va passant el temps esdevé més complexa per la gran acumulació de persones afectades.


Per una altra banda, el Sindicat ha traslladat una proposta (complementant la ja plantejada a l’ISEACV) sobre la continuïtat de les especialitats de música antiga en els conservatoris professionals i superiors per donar coherència territorial a l’oferta actual.


Al voltant de les Escoles Oficials d’Idiomes STEPV ha tornat a plantejar la necessitat de negociar en una mesa sectorial específica tot allò relacionat amb l’EOI Virtual Valenciana (espais, condicions laborals, modificació del plantejaments i reorganització, creació de “seccions” a les DT d’Alacant i València…) i en una altra les condicions de les proves PUC amb números clausus adaptats a les plantilles dels centres.


De la mateixa manera ha tornat a instar a la reactivació grup de treball “repensem les EOI” que porta totalment inactiu molt de temps ja amb l’anterior govern i a negociar i implementar la modalitat d’ensenyament semipresencial.


El Sindicat ha volgut situar la problemàtica de moltes escoles amb infraestructures deficients i la necessitar d’ampliar, millorar i consolidar la xarxa d’EOI amb edificis propis (o cedits) i no compartits.


Altres qüestions traslladades a la reunió han estat la necessitat d’obertura de borses fent un estudi de necessitats, la demanda de que Conselleria es posicione de cara al Ministeri per a integrar la mediació a l’avaluació de la resta de destreses i la qüestió de les proves d’aptitud pendents de les persones integrants borses que han accedit per Difícil Cobertura i/o per oposicions sense aprovar part A i B que també estan subjectes a la superació de dita prova.


Per últim, i de manera generalitzada a tots els cossos, STEPV ha tornat a traslladar la necessitat d’implementar la figura de Coordinació de Salut i Prevenció de Riscos Laborals als centres amb la corresponent reducció horària.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR