El Ministeri d’Educació i Formació Professional es nega a reunir-se amb la Confederació d’STES

Des del sindicat STEs-Intersindical (Sindicats de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament), com a sindicat majoritari d’educació pública i privada en gran part de les Comunitats Autònomes i davant implantació de la LOMLOE i la imminent elaboració d’una nova Llei d’FP, sol·licitem d’urgència poder mantindre una reunió per a tractar el tema dels professors Tècnics i els professors de Secundària de Formació Professional.

dilluns 19 abril 2021 10:03 h

Reclamem un compromís amb la millora de les condicions laborals del professorat i l’equiparació plena de tot el col·lectiu docent dins del cos de professors de Secundària. Actualment, els PTFP es troben en un subgrup professional inferior A2, quan la resta de professorat de Secundària està en el subgrup A1, la qual cosa repercuteix en diferències notables quant a salari, a pesar d’exercir el mateix treball amb idèntiques funcions i responsabilitats.

La LOMLOE genera més problemes que solucions
La LOMLOE vol millorar el reconeixement social de la formació professional, però en la disposició addicional onzena deixa el cos de Professors Tècnics de Formació Professional (PTFP) com a cos a extingir. Aquesta decisió ha creat un gran enrenou entre els docents. La Confederació de STEs-Intersindical, com a representants legítims del personal docent, estem preocupats per la situació que ha generat la LOMLOE. Hem sol·licitat diverses reunions, que no s’han concedit, i continuem exigint, amb caràcter d’urgència, una mesa sectorial per a reunir-nos amb el ministeri i buscar una solució conjunta. Milers d’interines i d’interins de tot l’estat, uns trenta mil, després d’anys de treballar com PTFP i servir a l’administració es poden quedar al carrer. El silenci del ministeri i la nul·la voluntat negociadora amb els representants sindicals està generant incertesa i un malestar que augmenta dia a dia entre el professorat d’FP. Davant la preocupació existent i les peticions reiterades de reunió per part de la Confederació de STEs, hui dia, el ministeri continua tancant l’orella, i fins al moment, no s’ha dignat a buscar una data a la reunió.

Des de la Confederació de STEs com a representants legítims dels docents exigim:
 
-La integració immediata de tot el professorat tècnic d’FP en el Cos de Secundària. 

 -Cap professor ni professora pot veure’s perjudicat, ni molt menys perdre el seu lloc de treball, a causa de l’entrada en vigor de la LOMLOE. El personal interí pot patir un doble desavantatge. A la situació d’inestabilitat en l’ocupació, s’afig la declaració de cos a extingir, amb les dificultats que pot suposar per a la seua futura contractació per la Administració.

-La igualtat de condicions quant als drets laborals de tot el professorat en la elecció d’horaris, prefectures de departaments, mobilitat, Concurs de Trasllats, etc. La LOMLOE no assegura l’accés directe de tots els PTFP (A2) al cos de secundària (A1). Tampoc assegura que es respecten les titulacions acadèmiques reconegudes hui dia com a titulacions equivalents a efectes docents recollides en l’RD 276/2007. «El Govern, d’acord amb les administracions educatives, establirà el procediment per a l’ingrés en aquest cos, així com per a l’accés al mateix del professorat tècnic de formació professional que estiguera en possessió en la data d’entrada en vigor d’aquesta Llei orgànica de la titulació de grau universitari, o equivalent a l’efecte d’accés a la funció pública, en les condicions que es determinen».

-Canvi de redacció de la Disposició Addicional 11a: “titulació de grau universitari, o equivalent a l’efecte d’accés a la funció pública” ha de dir: “titulació de grau universitari, o equivalent a l’efecte de docència”.

Aquesta controvèrsia generada per la LOMLOE en els termes que denunciem està provocant un enrenou i una divisió innecessària entre el professorat de secundària i els PTFP. El ministeri segueix sense aclarir com serà la situació a partir del pròxim curs. Mentrestant, creix la controvèrsia i la confusió en les xarxes socials. Aquest debat encés pot afectar la qualitat de l’ensenyament, veient-se també perjudicat l’alumnat, les famílies i les empreses. El govern no ha sabut aprofitar el canvi que havia de suposar la LOMLOE en molts aspectes, entre ells, el reconeixement i el prestigi que correspon a tot el professorat i als estudis de Formació Professional. En canvi, ha creat una atmosfera de desconfiança i indignació per part de milers de docents cap a l’administració.

Aquesta situació s’hauria pogut solucionar fàcilment si tots els PTFP passaren automàticament al cos A1. El professorat és una peça absolutament fonamental del sistema educatiu. A igual treball, igual salari. Si es vol dignificar la Formació Professional no es pot menysprear els professionals que la duen a terme. No té cap sentit precarizar el futur professorat sense titulació universitària convertint-los en professorat especialista.

Pels motius exposats, la Confederació STEs-Intersindical exigeix al Ministeri d’Educació i Formació Professional major sensibilitat i predisposició al diàleg i a asseure’s en la mesa de negociació amb tots els agents socials implicats. Així mateix, demanem la màxima celeritat i transparència en el desenvolupament i aplicació de la normativa que ha de reglamentar l’articulat de la LOMLOE per a no perjudicar cap docent de la Formació Professional.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR