El Consell Nacional de STEPV tractarà la convocatòria d’una vaga en educació

El Secretariat Nacional de STEPV ha acordat aquest matí incorporar un punt de l’ordre del dia al Consell Nacional que se celebrarà el 21 de novembre sobre la convocatòria de vaga

dimecres 11 novembre 2020 17:51 h

La decisió de la Conselleria de convocar les oposicions aquest curs i, a més, d’avançar-les al mes de maig, malgrat l’oposició de la majoria sindical, ha provocat la indignació del professorat, que ja està patint una situació complexa i complicada per dur endavant el curs més complicat de la història recent com per a també haver de fer front a unes oposicions en plena pandèmia. Les oposicions afecten, tant al professorat interí que se les ha de preparar com al funcionariat de carrera que formarà part dels tribunals com a l’organització dels centres (consergeria, neteja, etc.) que acolliran aquestes proves a les quals es preveu que participaran unes 20000 persones.

El Sindicat no ha rebut resposta de Conselleria a la petició de reunió per abordar noves mesures antiCOVID

La sobrecàrrega de feina que està suportant el professorat aquest curs és brutal: adaptació dels currículums, impartició d’altres assignatures en 1r d’ESO, vigilància de les mesures de seguretat, aplicació dels protocols en cas de detecció d’algun cas que impliquen hores de dedicació i seguiment (fins i tot en caps de setmana), continuació de la jornada laboral per les vesprades després de les classes, etc.
A la sobrecàrrega de feina, a més del cansament físic i psíquic, se suma l’angoixa emocional per la por al contagi, ja que treballem en espais tancats amb un nombre important de persones davant durant moltes hores al dia, a més de l’afectació emocional pel simple fet de viure una època amb limitacions socials, d’esbarjo i familiars que pateix el conjunt de ciutadans i ciutadanes d’aquest país.
Per acabar-ho d’adobar, la Conselleria ni tan sols ha ingressat encara als centres educatius les despeses extraordinàries per a fer front a la COVID i encara deu moltes mensualitats per a fer front a les despeses ordinàries dels centres (aigua, llum, calefacció, material fungible, etc.). D’altra banda, algunes mesures que s’haurien d’haver implementat per a incrementar la seguretat dels centres no s’han dur a terme: mascaretes FFP2, increment de proves PCR, etc. I si els centres no tenen els diners promesos tampoc poden realitzar les compres que necessiten de material antiCOVID.
STEPV va sol·licitar fa tot just una setmana una reunió a la Conselleria de la Comissió de Seguiment de l’Acord per a l’organització i el desenvolupament d’aquest curs tan complicat, signat per STEPV en el mes de juliol, i encara no ha obtingut resposta. En aquesta reunió el Sindicat té previst proposar una sèrie de mesures per a implementar en els centres educatius en un moment d’increment dels contagis en el conjunt de la societat valenciana i ara que estan baixant les temperatures i la ventilació de les aules serà un problema.
Per tot això, el Secretariat Nacional de STEPV ha decidit incloure en el pròxim Consell Nacional del 21 de novembre, màxim òrgan de decisió del Sindicat entre congressos, la proposta de convocar una vaga en educació si la Conselleria no atén les peticions del Sindicat i del conjunt del professorat per tindre un curs dedicat al nostre alumnat i amb la major seguretat possible per al professorat i per al conjunt de la comunitat educativa. Cal dir que aquesta proposta de vaga també ha estat una petició del professorat en les recents assemblees celebrades aquesta setmana per abordar la situació de la convocatòria de les oposicions.
D’altra banda, el Sindicat també ha estat fent gestions en la Conselleria d’Educació per a solucionar els casos de discriminació en situacions de maternitat, paternitat i lactància en què la Conselleria no està aplicant la legislació vigent i, fins i tot, està mantenint i incrementant les retallades del govern anterior del PP. Aquestes gestions no han arribat a bon port, fet que el Sindicat no pot acabar d’entendre ni molt menys tolerar d’un govern que se suposa que aposta per la protecció de les persones en aquestes situacions i que es qualifica de feminista.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR