Llengua

Conselleria convocarà cursos de regularització per facilitar l’obtenció del C1 de valencià al professorat de règim especial

Avui 9 de desembre, al torn obert de la Comissió de Seguiment de l’Acord d’Interins, Conselleria ha informat que a finals de desembre o principis de gener es publicarà i s’obrirà termini d’inscripció a aquests cursos.

dijous 09 desembre 2021 14:50 h

A diferencia dels cursos genèrics de formació els de regularització són cursos que inclouen la certificació a la finalització del curs, en cas d’haver-lo superat satisfactòriament, sent avaluat pel mateix professorat que imparteix el curs. Aquesta tipologia de cursos ja es va oferir i es continua oferint al professorat afectat per l’ordre 90/2013 però no així al professorat afectat per l’ordre 35/2018 creant un important greuge comparatiu. A la inscripció al curs es prioritzarà al professorat ERE però es donarà oportunitat de matricula també a les persones afectades per l’ordre de 2013 que encara no han pogut acreditar el requisit en funció de les places que puguen quedar lliures.

Conselleria està treballant en la redacció d’una nova Ordre que modificarà aspectes recollits a l’0rdre 35/2018

De manera complementària, Conselleria està treballant en la redacció d’una nova Ordre que modificarà aspectes recollits a l’0rdre 35/2018, com ara el punt 4 de la transitòria primera sobre la desactivació d’ofici en consonància al que es va fer amb el professorat afectat per l’ordre de 2013 i en la línia de possibilitar que el professorat afectat puga continuar treballant a zones de predomini lingüístic castellà.
Al mes de novembre, el Sindicat juntament amb una representació del professorat de diferents cossos d’ERE va mantindre una reunió amb la Subdirecció General de Formació del Professorat. A la reunió, es va plantejar la necessitat de posar en marxa mesures ordinàries com ara la necessitat immediata d’oferir els actuals cursos en torns tant de matí com de vesprada per poder adaptar-se als horaris dels diferents cossos, i possibles mesures extraordinàries com ara la d’oferir cursos de regularització, entre altres.
A la espera de la publicació dels cursos i de la nova Ordre, STEPV lamenta que aquestes mesures arriben una mica tard i al mateix temps agraeix la tasca feta per la subdirecció general de formació del professorat per tal que Conselleria implemente aquestes mesures extraordinàries en resposta a les demandes del col·lectiu afectat.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR