Professorat interí

Aclariments sobre la demanda de la prestació d’atur dels dies 1 i 2 de setembre

Tal i com vam informar ahir sobre la situació dels dies 1 i 2 de setembre en què la Conselleria no ha donat d’alta al professorat interí fins el dia 3 i ha comunicat al SEPE els certificats d’empresa per a sol·licitar la prestació de l’1 i del 2, STEPV vol fer els aclariments següents:

divendres 07 setembre 2018 16:53 h

Què està fent STEPV per evitar aquesta absurda situació i que es cobre amb normalitat l’1 i 2 de setembre de 2018 i subsanar aquesta problemàtica per a futur?
1.- STEPV ha demanat una reunió urgent de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per abordar la situació i solucionar-ho de forma immediata.
2.- El Sindicat està tramitant una denúncia a Inspecció de Treball perquè intervinga i corregisca aquesta situació.
3.- El Sindicat atendrà l’afiliació interessada en presentar recursos individuals.

Cal demanar la prestació de l’atur de l’1 i 2 de setembre?
1.- Cal que cada persona valore si li interessa o no segons la seua situació (anys cotitzats, desocupacions anteriors, etc.), ja que demanar aquests dos dies d’atur pot comportar situacions que poden ser contraproduents (incompatibilitats, possible pèrdua del dret a generar noves prestacions de desocupació per les cotitzacions posteriors a la desocupació ara causada, etc). Es pot demanar cita al SEPE per a rebre informació sobre la situació de la prestació i us poden assessorar sobre què us interessa tenint en compte la vostra situació. Si la persona afectada decideix demanar la prestació d’aquests dos dies hi ha una incongruència, ja que per demanar la prestació d’atur primer cal inscriure’s com a demandant de treball, fet que no es correspon a la realitat perquè el professorat interí afectat treballa. El Sindicat està atent a la solució d’aquesta incongruència i informarem a mesura que tinguem la resposta.
2.- No demanar la prestació d’aquests dos dies comporta perdre la percepció econòmica corresponent i la cotització d’aquests dies a efectes de jubilació, fet que també s’ha de valorar.
3.- La situació no afecta a efectes d’antiguitat perquè l’alta a efectes administratius és des de l’1 de setembre, tal i com ha informat la Conselleria al Sindicat.
4.- Demanar la prestació significa que la persona afectada tindrà dos pagadors, l’atur (1 i 2 de setembre) i la Generalitat Valenciana (des del 3 de setembre). Ara bé, com la prestació de l’1 i 2 de setembre no superarà els 1000 euros, no afecta negativament a la declaració de la renda.
5.- La sol·licitud de la prestació (tràmit necessàriament presencial) s’ha de fer abans del 21 de setembre perquè hi ha 15 dies hàbils per a tramitar-ho (des del dia 3 de setembre).
Base legal
La norma general per la qual es regeix (a més del previngut en els arts. 266 i següents de la Llei General de la Seguretat Social, Llei 8/2015) la trobem en el RD 625/1985.

Descarrega’t ací el document en pdf

Etiquetat com a


Comentaris

María José Lopez Moreno

07 setembre 2018 / 20:36 h

Que tenim que fer per a fer el recurs , cridar a serveis juridics?


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR