Comissió de seguiment de concertada

A la reunió de Comissió Seguiment concertada s’ha tractat Projecte d’Ordre d’ajudes econòmiques en concepte d’hores addicionals del professorat especialista d’Audició i Llenguatge

dimarts 29 març 2022 15:44 h

Hui dimarts 29 en reunió Comissió Seguiment concertada s’ha tractat el Projecte d’Ordre d’ajudes econòmiques en concepte d’hores addicionals de professorat especialista d’Audició i Llenguatge, adreçades als centres privats concertats a través del Pla d’Actuació per a la Millora per al curs escolar 2022-2023.
A la reunió ha assistit el Director General de Centres Ximo Carrión, i el Subdirector de Serveis de Centres Concertats, Rafael Fresquet.

El DG de Centres en la seua intervenció ens ha comunicat que:
- Hi haurà una Ordre específica per al PAM, i una altra que és aquesta que estem tractant hui per a regular les hores addicionals de la figura d’AiLl en els centres. Les resolucions d’ambdues ordres les volen tindre publicades abans que finalitze el mes de juliol.
- Una vegada tancat el tema de les dues Ordres, la del PAM i la d’AiLl, el compromís és dotar de la figura de l’orientador/a a tots els centres en les etapes d’Infantil i Primària. La idea és negociar en plantilla la figura de l’orientador/a perquè puguen entrar en pagament delegat, sent plantilla estructural en els centres. Han d’estudiar el pressupost per poder aplicar tant una resolució com l’altra, si tenen pressupost suficient ho aplicaran tot d’una, sinó ens ha comunicat que ho faran de manera escalonada per a tindreu tot enllestit a setembre.
Es tractarà a banda la negociació de les plantilles en els centres d’educació especial concertats per aquest motiu no venen reflectits en aquesta Ordre o també comptaran amb la figura de l’orientador/a.
Seguidament en el seu torn de paraula STEPV ha manifestat la seua satisfacció i s’ha congratulat de la notícia, a més hem recordat que aquesta reivindicació era una constant d’STEPV-Iv des de que es van eliminar els SPEs per part de la Conselleria motivada per l’entrada en vigor del nou Decret d’Orientació. Una de les conseqüències dels centres concertats que rebien aquets recurs a través dels SPES deixaren de tindre aquesta figura.
De manera general STEPV-Iv hem explicat que aquesta Ordre pot ser una norma eficaç per assegurar que els centres compten amb les hores necessàries d’acord amb les necessitats de suport en AiLl del seu alumnat de cara el curs que bé. El sindicat ha fet constar la necessitat que es necessari regular aquesta figura de manera estructural en la plantilla dels centres, i ara es bon moment, aprofitant que encara no hem començat la negociació de les plantilles en el sector. Des del sindicat pensem que cal donar estabilitat a aquests professionals en els centres i que no han de dependre cada any d’un recurs o subvenció anual, com estat passant actualment. 

Finalment, hem expressat que l’Ordre aquesta a l’igual que ocorre amb la convocatòria del PAM en el seu conjunt, està totalment condicionada per la diligència en què es puga resoldre. L’objectiu seria que les treballadores i treballadors que depenen d’aquestes hores, així com els centres, pogueren saber amb la màxima antelació possible les hores amb què comptaran de cara el curs que ve, o bé a juny o, com a molt tardar, la primera quinzena de juliol perquè no es torne a repetir el retràs en la publicació del PAM de l’any passat.

La resposta del DG és que estiguen publicades les dues resolucions abans d’acabar el mes de juliol.

Al torn obert s’han tractat els següents punts:

- Actualització taules salarials. Donaran prioritat als professionals de la FP Dual quan vinguen a actualitzar-se les taules salarials. Una vegada solucionat aquest tema, s’actualitzaran les taules salarials amb retroactivitat de la resta dels docents.
- Borsa recol·locació. Tenen ja preparat el llistat de la part que afecta a la gent que sol·licita entrar a la borsa d’interins. D’altra están treballant en les instruccions on s’inclou el protocol perquè les direccions dels centres concertats puguen posar-se directament amb el treballador/a afectada d’esta borsa.
- PROA+. Ha passat ja per la Mesa, i actualment esta en intervenció econòmica de la Conselleria. El DG sol·licita expressament als centres que facen ja la demanda del programa per agilitzar el procés i que no s’esperen a que estiga publicat.
- Ajudes econòmiques COVID. Queden pocs centres per cobrar. Les esmenes a fer pels centres, les van a prorrogar fins el 15 d’abril i així acaben en el segon període. El tercer període l’obriran al mes de maig.
- Indemnitzacions. Algunes ja les tenen resoltes i estan en intervenció. D’altres no estan resoltes perquè des de la Conselleria s’ha requerit documentació al docent afectat perquè la liure a la Conselleria.
- Concerts educatius. La novetat és que per primera vegada la Conselleria farà publica a la seua web la resolució provisional dels concerts prevista per al dia 4 d’abril, del 5 al 29 d’abril els centres tindran un termini per presentar al·legacions telemàticament a través de la plataforma.
Des d’STEPV hem agrait aquest fet, ja que era una demanda que fèiem tots els anys. 
- Lactància. Estan estudiant el tema de sol·licitar l’excedència per cura de fill/a abans que la lactància compactada que és com esta actualment redactat en l’Acord de lactància que tenim signat en el sector. Ha insistit en que cal veure la seua viabilitat i a més que no contradiga el què diu l’Estatut dels Treballadors.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR