Rendim comptes - 4 anys en 2 minuts
Espai Freire
Paraules d’alliberament
Oposicions
Temaris d’oposicions vigents des del febrer de 2012
Borses de treball
Comunitats Autònomes
Borses de treball
Meses de negociació
Es negocia l’accés a càtedres de secundària i EOI
STEPV ha exigit que es modifique la resolució de 2018 perquè el reconeixement del professorat seleccionat siga des de setembre de 2021 i no de 2022, o recorrerà la resolució
Aquest matí ha tingut lloc la negociació de les 1380 places per a l’accés a càtedres dels cossos de secundària i EOI. Aquest procediment per al funcionariat de carrera consisteix en un concurs de mèrits i una avaluació docent voluntària. La proposta de Conselleria és obrir el procés d’inscripció entre el 5 i el 23 de setembre de 2022.
La qüestió dels tribunals ha centrat bona part del debat
La Conselleria ha explicat que enguany han oferit aquest nombre de places amb la qual cosa s’arribaria a un 12% de catedràtics i catedràtiques, complint amb el compromís que ja fa un temps s’havien proposat, i que s’aproximaria molt al 15% màxim de càtedres que regula la llei.
També han facilitat una nova llista de places per especialitats en la qual proposa algunes modificacions perquè han revisat les jubilacions que no s’havien incorporat en la proposta enviada als sindicats. En la nova proposta, cauen les especialitats d’Àrab (EOI) i Organització i Gestió Comercial, que es reparteixen en altres especialitats.
Sobre les places proposades, STEPV ha reclamat conéixer el nombre de càtedres actuals per especialitats i el nombre de funcionariat de carrera per especialitat, per poder fer propostes concretes, ja que sense eixa informació no és possible valorar si les places són proporcionals o no. Igualment, ha fet propostes d’inclusió d’especialitats com Alemany de secundària, per exemple, i mantindre les que ja estaven contemplades en la primera proposta.
STEPV també ha demanat que es convoque un futur procediment perquè el professorat tècnic d’FP que passe a secundària pròximament puga optar a càtedres. En eixe sentit STEPV ha proposat que la Conselleria inste al ministeri a modificar el RD 276/2007 perquè el requisit dels 8 anys com a funcionari de carrera en el cos s’amplie també als anys prestats al cos a extingir de PTFP. Si no, aquest professorat haurà d’esperar eixos 8 anys per poder accedir a les convocatòries de càtedres.
La Conselleria ha fet una proposta respecte als tribunals, per la qual s’agrupen els tribunals per diferents especialitats afins. És a dir, hi haurà 5 tribunals, quatre en secundària (un per a les àrees de coneixements cientificotècnics, un per a l’àrea de coneixements lingüístics, un per a l’àrea de coneixements socials i un per a formació professional) i un per a les escoles oficials d’idiomes. També es crearan comissions tècniques de baremació, el nombre de les quals dependrà de les inscripcions que es produïsquen.
El Sindicat ha qüestionat aquesta solució perquè oferint quasi 1400 places s’espera que les inscripcions seran massives i, per tant, poden col·lapsar els tribunals i les comissions de baremació. Per tant, STEPV considera que caldria ampliar el nombre de tribunals i posar un límit de persones aspirants per tribunal que no supere les 100 persones i ha proposat que no es limite el nombre de tribunals sinó que es deixe una redacció oberta per crear els tribunals necessaris, proposta que ha acceptat la Conselleria. A més, cal tindre en compte que el procés de càtedres coincidirà amb el concurs de mèrits del procés selectiu establert en la llei Iceta i amb el concurs de trasllats. És a dir, tres processos simultanis de baremació de mèrits. Caldrà, per tant, que Conselleria realitze un sobreesforç per a garantir les suficients comissions de baremació per tancar els processos en temps i forma.
Sobre els tribunals, STEPV també ha proposat que en aquelles especialitats més menudes on normalment repeteixen les mateixes persones en els tribunals que s’apliquen fórmules perquè hi haja alternança de tribunals.
Però el debat s’ha centrat en la situació de la convocatòria anterior, la de 2018, precisament per evitar que torne a passar. En aquell cas, el procés va finalitzar aquest curs, quatre anys després de la convocatòria (tot i que en 2021 ja es va publicar una llista definitiva) pels recursos que es van presentar i per la situació de pandèmia que va allargar el procediment per resoldre els recursos, segons la Conselleria. El fet de publicar enguany la segona llista definitiva ha fet que el nomenament de les càtedres es produïsca l’1 de setembre de 2022 i no l’1 de setembre de 2021, quan el Sindicat considera que s’haurien d’haver produït els nomenaments. La pèrdua d’aquest any, pels retards en resoldre el procés per part de Conselleria, és un greuge per a les persones seleccionades, que perden tot un any de reconeixement com a catedràtics.
És per això que el Sindicat ha exigit que es modifique la resolució de 22 de maig que estableix el nomenament a 1 de setembre de 2022 perquè aparega l’1 de setembre de 2021. El Secretariat Nacional de STEPV va acordar en la reunió de dimarts 21 de juny a Alzira, que presentarà recurs contra l’esmentada resolució si la Conselleria no accepta la proposta del sindicat.
Altres propostes que ha fet el Sindicat han estat relatives al concurs de mèrits, com per exemple valorar les publicacions digitals.
Torn obert
- Regulació del decret de triennis i sexennis del professorat en pràctiques: l’esborrany del drecret està fet i esperem que en un parell de setmanes el negociem en Mesa Sectorial.
- Professorat interins de règim especial sense C1: vam demanar les dades en la darrera mesa però encara no el tenim.
- Calendari dels processos selectius de la llei iceta: la idea és negociar en setembre les convocatòries del concurs de mèrits i del concurs oposició. El que no tenen tancada encara és la data del concurs oposició, però cal tindre en compte que la fase de pràctiques també ha d’estar resolt abans del 31 de desembre de 2024, per tant, cal planificar els processos tenint en compte això, perquè si les oposicions s’ajornen a juny de 2024, les pràctiques hauran de ser entre setembre i desembre i podria perjudicar persones de baixa, de permís de maternitat o paternitat, etc.
Ocupació pública al DOGV
Ofertes d’ocupació pública al DOGV
Matrícula de l’alumnat
Calendari i el procés d’admissió i matrícula per al curs acadèmic 2022-2023 en les escoles oficials d’idiomes
Avaluació i promoció
Avaluació dels ensenyaments d’idiomes de règim especial i les proves de certificació dels nivells del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües
DOGV de 23/06/2022, Núm 9368
Comissions de serveis
Comissions de servei llocs específics: Publicat el calendari i la convocatòria per a la realització de la Fase 2 del personal del CEED
País Valencià
Llistes provisionals del procediment d’acreditació dels requisits de de titulació per les borses de treball
Comissió de seguiment de concertada
Es negocien les instruccions d’infantil i primària curs 2022/23

Les instruccions inici de curs regulen l’organització i funcionament de les etapes d’infantil i primària del pròxim curs 2022/23 i es concreten en les mesures d’ordenació acadèmica, la coordinació docent, l’elaboració del projecte educatiu i la programació general anual, els horaris lectius, i altres aspectes didàctics i organitzatius dels centres.
Les principals novetats respecte les instruccions del curs passat són, per una banda l’eliminació de l’elaboració de la normatives per fer els programes i plans, a partir d’aquestes instruccions l’avaluació i seguiment dels plans i programes es faran en la memòria final de curs, la qual cosa STEPV ha manifestat la seua satisfacció perquè comportarà eliminar carrega burocràtica que recaia sobre el professorat i equips directius. I l’altra novetat és una referència clara en el redactat dels currículums de la LOMLOE.
A més s’inclou un apartat a l’ordre sobre la regulació jornada escolar en infantil i primària. S’inclou també per als centres concertats el pla digital de centres que afectava fonamentalment als centres públics i en l’apartat 3.3 on els senyalen els aspectes relatius a l’organització i funcionament(ROF), queda clar que s’elaborarà també per als centres privats concertats.
No obstant açò, STEPV ha fet aportacions concretes per millorar l’articulat de les intruccions, hem proposat la separació de les coordinacions d’Igualtat i Convivència en dos coordinacions autònomes una de l’altra, d’altra banda hem proposat una major flexibilitat per a l’elaboració de les programacions anuals que ha de realitzar el professorat.
Finalment hem demanat que es faça efectiva la negociació de les plantilles docents, atès que les tenim calendaritzades des de fa un any. El DG ha contestat que en aquest aspecte, l’objectiu i prioritat de la Conselleria és aconseguir tindre l’Ordre de la figura d’AiLl i la Resolució del PAM abans de finalitzar el mes de juliol, i ens ha confirmat que aquesta documentació està ja en intervenció econòmica. En aquest darrer punt de la resolució del PAM, hem demanat que s’agilitze sobretot la seua publicació i no torne a repetir-se el que va passar el curs passat que es va ajornar fins a meitat d’octubre provocant greus problemes en l’organització i funcionament dels centres per atendre en condicions a l’alumnat de compensatòria.
Al torn obert de paraula el DG de centres ens ha explicat els següents punts:
-PROA+ ha eixit hui la resolució publicada al DOGV, el professorat es podrà contractar ja des dels centres per desenvolupar aquest programa el curs que ve.
-Respecte de l’Acord d’Orientació educativa infantil i primària, ens ha comunicat que es troba ara mateix a Hisenda tant el programa com la memòria i una vegada done el seu vist-i-plau la conselleria d’Hisenda, ens convocarà la DG de Centres per a la seua signatura.
-Aquest mes de juny es farà efectiu el pagament delegat al professorat que imparteix la FPDual en els centres.
-Sobre xarxa llibres ja ha eixit la reposició dels llibres, el curs que ve es farà una reposició del 100% en els cursos de 3r i 4t de primària, de cara el curs 2023/24 es farà la reposició del 100% en els cursos de 5è i 6è.
-Pel que fa a les titulacions dels orientadors/res tenen previst entre les tres direccions generals: la d’Innovació Educativa, la de Centres i la de Personal, treure una resolució per deixar clares les titulacions que han de tenir aquests professionals per poder exercir en els centres concertats. Recordem que aquesta demanda la va exigir STEPV en la darrera reunió de CS concertada. A més ens ha comentat que estan elaborant una ordre d’orientació que no sols passarà per Mesa tècnica de pública sinó també per CS concertada per poder-la negociar també en l’àmbit de la CS.
En resum, abans d’acabar el mes de juliol la pretensió es tindre l’Ordre d’AiLl, la resolució del PAM publicada i l’Acord d’Orientació signat entre les organitzacions sindicals, patronals i administració.
STEPV al torm obert ha demanat agilitat en la resolució de casos d’impagaments en les nòmines de docents que porten sense cobrar des de fa mesos, i en l’actualització dels triennis d’aquells docents que els tenen encara per actualitzar.
Finalment hem insistit en una resposta a la petició de reunió que vam sol·licitar temps enrere les organitzacions sindicals i patronals del sector per poder tindre una primera presa de contacte i poder començar a negociar la descarrega d’hores lectives de docència en els centres concertats.
Etiquetat com a
Professorat interí
Llistes provisionals d’acreditació de la titulació per a les borses de treball de les oposicions de 2017, 2019 i 2020
Consulta ací els annexos:
- Annex I. Llista provisional del personal docent interí que acredita la titulació necessària per a la pertinença a la borsa del cos i especialitat corresponent, per la seua participació en els procediments selectius objecte d’aquesta resolució
- Annex II. Llista provisional del personal docent interí que acredita la titulació necessària per a la pertinença a la borsa del cos i especialitat corresponent, per la seua participació en procediments d’incorporació a borsa convocats amb posterioritat als procediments selectius objecte d’aquesta resolució
- Annex III. Llista provisional del personal docent interí que no acredita la titulació necessària per a la pertinença a la borsa del cos i especialitat corresponent, per la seua participació en els procediments selectius objecte d’aquesta resolució
- Annex IV. Llista provisional de persones inscrites en l’oposició convocada per l’Ordre 16/2017, de 10 d’abril, que no van aprovar la primera part (A+B) i han acreditat els requisits necessaris de l’especialitat per la qual es van presentar a aquesta oposició
- Annex V. Llista provisional de persones inscrites en l’oposició convocada per l’Ordre 16/2017, de 10 d’abril, que no es van presentar al procediment selectiu o que no van aprovar la primera part (A+B) i no han acreditat els requisits necessaris de l’especialitat per la qual es van presentar a aquesta oposició
El període per a fer reclamacions als llistats provisionals i aportar documentació serà de les 00:00 hores del dia 23/06/22 fins a les 23:59 hores del dia 30/06/22.
Etiquetat com a
titulacionsAnuncis
Nomenament de directors i directores dels centres de l’ISEACV.
DOGV de 22/06/2022, Núm 9367
Meses de negociació
Les instruccions d’inici de curs redueixen la burocràcia als centres, atenent les demandes de STEPV
El Sindicat ha estat molt dur respecte a l’horari del professorat d’orientació en els CEIP i CEE, que continua sense resoldre’s, i ha tornat a aconseguir una nova Mesa Sectorial per a tractar la qüestió

Aquest matí s’han negociat les instruccions d’inici de curs d’infantil i primària per al curs 2022/23. Les principals novetats que introdueix la normativa són la reducció de la gestió burocràtica durant el curs, ja que el seguiment i l’avaluació dels diferents plans i programes es realitzaran en la memòria de fi de curs i no al llarg de curs. Igualment s’introdueixen novetats relatives a l’aplicació de la LOMLOE com les referències als nous curriculums.
S’han incorporar propostes del sindicat plantejades el curs passat en les instruccions del curs que ve
El Sindicat celebra aquest primer pas en la reducció de la burocràcia perquè és una reivindicació que fa anys que està reclamant STEPV i que comporta una sobrecàrrega de feina per al professorat i equips directius. Tot i això, el Sindicat considera que cal treballar més per aquesta reducció de la burocràcia i que els centres educatius estiguen dotats de personal administratiu i que, en cas de vacant o baixa, es cobrisquen les places de forma immediata. Actualment, els centres que tenen administratius de baixa o places vacants estan mesos sense cobrir, incrementant encara més les tasques del professorat i equips directius.
També hem valorat positivament que s’hagen incorporat demandes que STEPV va traslladar el curs passat i que s’han incorporar enguany a les instruccions, com per exemple, l’aplicació de mesures de millora als diferents plans i programes en lloc de la reelaboració de tot el document, així com un tractament més democràtic del projecte educatiu de centre.
STEPV ha criticat que no s’haja continuat amb la negociació de les plantilles docents d’infantil i primària, iniciades el mes de març, que haurien d’haver continuat per tal que el curs que ve els centres educatius milloren l’atenció educativa a l’alumnat i ha exigit reprendre la negociació. En aquest sentit també ha recordat que la normativa que regula la dotació horària per a les substitucions de les direccions i coordinacions farà 30 anys la propera setmana i que no és de rebut que els centres estiguen treballant en aquestes condicions.
Igualment, el Sindicat ha estat molt dur en l’apartat de l’horari del professorat d’orientació educativa perquè no s’ha negociat l’ordre de desenvolupament del nou Decret Orientació Educativa per a tractar les condicions laborals d’aquest professorat en els CEIP i CEE. L’aplicació del decret va ser molt conflictiva perquè la Conselleria va regular les seues condicions laborals sense negociar amb els sindicats. STEPV va poder forçar una mesa de negociació i la Conselleria va modificar alguns aspectes però que de cap manera van safister les necessitats d’aquests professorat. STEPV va convocar una manifestació el 30 de maig del professorat d’orientació i es va reunir amb la Directora General d’Inclusió Educativa en la qual es va comprometre a tractar les propostes del Sindicat en la negociació de l’ordre, que ha quedat pendent. Així i tot, el Sindicat ha fet propostes concretes en l’apartat de l’horari d’aquest professorat en el sentit d’igualar les seues condicions i horaris amb el professorat d’orientació de secundària, ja que són d’aquest cos, encara que treballen en centres de primària.
Gràcies a la intervenció de STEPV, la Conselleria s’ha compromés a convocar la Mesa Sectorial per a tractar l’ordre de desenvolupament del decret d’orientació abans que acabe el curs, quan en la primera intervenció de l’administració ha afirmat que es negociarà el curs que ve.
Quant a les reivindicacions concretes que ha plantejat el Sindicat a la normativa, destaquem les següents, d’entre moltes altres:
- Reducció a 23h lectives que no ha comportat un increment de plantilla en els centres i que les 2h de reducció no s’usen per a cobrir substitucions i no per a tasques complementàries.
- Reducció horària la professorat major de 55 anys, sense descompte de les retribucions.
- Propostes de millora quant al pla lector
- Separació de les coordinacions d’igualtat i convivència i millora de les condicions de les coordinacions.
- Concreció i flexibilització en els terminis d’elaboració de les programacions.
Torn obert
- El Sindicat ha plantejat la queixa per les errades i la manca d’informació respecte a les estades a l’estranger publicades recentment i ha exigit a la Conselleria transparència i que se solucionen les errades. El DG de Centres s’ha compromés a contactar urgentment amb la subdirecció de formació del professorat per traslladar la petició de STEPV.
- Situació actual de les proves d’aptitud pendents per les persones de Difícil cobertura i/o processos selectius d’aquelles especialitats en les quals està regulada aquesta prova per a la incorporació a borsa.
Convocatòries
Concurs de directors i directores 2021/2022: correcció d’errors
Comissions de serveis
Pròrroga Extraordinària de les comissions de serveis específiques
Dels destins obtinguts en comissió de serveis en llocs específics, en aplicació de la Resolució de 20 de maig de 2016, de la Direcció General de Centres i Personal Docent i de la Resolució de 12 de juliol de 2021, de la Direcció General de Personal Docent.
Consulta ací la resolució i emplena l’Annex I
TERMINI SOL·LICITUD PRÒRROGA EXTRAORDINÀRIA: Set dies naturals. Emplenar l’ANNEX I des del 22/06/2022 fins al 28/06/2022.
Etiquetat com a
comissions de serveis específiquesOcupació pública al DOGV
Ofertes d’ocupació pública al DOGV
Convocatòries
Convocatòria del Consell Nacional del 5 de juliol de 2022
A casa nostra
Ha faltat la nostra companya Manuela Renau
STEPV mostra el seu condol a la família per la falta de la nostra companya

Va ser membre actiu al nostre sindicat compartint amb tot el professorat la seua disponibilitat i el seu bon talant de treball en equip.
També volem mostrar el condol a la comunitat educativa del CEIP Santa Àgueda de Benicàssim on va desenvolupar els seues darrers anys en actiu com a mestra.
Sempre et recordarem amb el teu somriure.
Meses de negociació
28 de juny: Mesa Sectorial sobre les instruccions d’inici de curs de secundària i batxillerat
Alumnat
Subvencions per a finançar el foment d’activitats de participació, associació i formació de l’alumnat
Anuncis
Convocatòries
calendari i el procés d’inscripció i matriculació per a la realització de la prova unificada de certificació dels nivells del MECR
Anuncis
Convocatòries
Selecció de docents que actuaran com a coordinadors tècnics en els pròxims campionats de Formació Professional Comunitat Valenciana Skills 2022
DOGV de 21/06/2022, Núm 9366
Assemblea del professorat tècnic d’FP - 3 de juny 2022
Ocupació pública al DOGV
Ofertes d’ocupació pública al DOGV
Meses de negociació
23 de juny: Mesa Sectorial sobre accés a càtedres de secundària i EOI
Comissions de serveis
Comissions de servei llocs específics: comissions de baremació i comissions tècniques de selecció
RESOLUCIÓ per la qual es nomena la comissió de baremació valoració.
RESOLUCIÓ per la qual es nomenen els membres que formen part de les comissions tècniques de selecció.
Més informació a: https://ceice.gva.es/va/web/rrhh-educacion/puestos-especificos
Etiquetat com a
Anuncis
Convocatòries
Estades a l’estranger: reunions informatives adjudicats
DOGV de 20/06/2022, Núm 9365
Anuncis
Convocatòries
Concurs de directors i directores 2021/2022: resolució i llista definitiva
Ocupació pública al DOGV
Ofertes d’ocupació pública al DOGV
Llengua
Escola Valenciana, Intersindical Valenciana, ACPV i ACV Tirant aporten propostes sobre la competència lingüística del funcionariat
Les entitats han presentat els seus respectius informes a la consulta pública prèvia al Projecte de Decret del Consell, pel qual es regula l’acreditació de la competència lingüística en els coneixements del valencià, com a requisit per a l’accés a l’ocupació pública

La Llei de la Funció Pública Valenciana, publicada en 2021, estableix per primera vegada l’exigència de la competència lingüística en valencià, tot i que no n’especifica els nivells concrets de coneixement, ja que es postposava a una regulació posterior.
Qualsevol mesura que no pose en valor la nostra llengua com es mereix incrementarà el retrocés del valencià
Aquesta regulació és el projecte de Decret que la Generalitat Valenciana va posar a consulta pública recentment. Prèviament a aquest tràmit, la Consellera de Justícia, Interior i Administracions Públiques, Gabriela Bravo, rebaixava l’exigència lingüística simplement al títol obtingut per haver superat el Batxillerat, que actualment és un B2. Escola Valenciana, Intersindical Valenciana, ACPV i ACV Tirant consideren insuficient aquest nivell per tal que el funcionariat puga atendre correctament al públic tant de manera oral com de manera escrita.
A més, aquesta rebaixa al B2 entra en gran contradicció amb una altra normativa de la mateixa conselleria, que en 2017 ja va establir el C1 com a requisit per als cossos més alts de funcionariat. Aquest és el nivell que, d’acord amb el MECRL (Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües), es considera adequat per al funcionariat que atén el públic i s’hi relaciona d’alguna manera, oralment i per escrit, amb la ciutadania. Cal tindre en compte, a més, que el 70% del funcionariat ja té aquest nivell o nivells superiors, per tant, resultaria incomprensible una futura regulació per sota del C1 per al col·lectiu que s’hi relaciona amb la ciutadania.
Cal recordar, a més, que, segons l’Informe anual de Denúncies dels drets lingüístics al País Valencià de 2021 que realitza Escola Valenciana amb altres entitats i sindicats, tres de cada quatre vulneracions lingüístiques recollides en l’informe les produeixen les administracions públiques (ajuntaments, mancomunitats, diputacions, conselleries i ministeris).
Esperem que la Generalitat Valenciana i, en concret, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, accepten les propostes de les entitats, que porten anys treballant pel valencià, tant a l’ensenyament com al conjunt de la societat. L’ús social del valencià està retrocedint de forma preocupant, segons els propis informes de la Generalitat Valenciana. Qualsevol mesura que no pose en valor la nostra llengua com es mereix incrementarà el retrocés del valencià, que continuarà tenint menys presència pública que el castellà. És per això que considerem que l’administració ha de garantir els nivells de coneixement del valencià del funcionariat per tal d’augmentar el prestigi de la llengua pròpia, contribuir a la seua protecció com a llengua minoritzada, i fomentar-ne l’ús social.
Resum de les propostes tractades a les assemblees telemàtiques sobre l’horari d’investigació del professorat dels centres de l’ISEACV i altres propostes de millora
El passat 15 de juny STEPV va convocar assemblees de mati i vesprada per debatre, analitzar, acordar mesures i donar continuïtat a la recollida de signatures de la plataforma reivindicativa.

En primer lloc es va valorar com a positiva la participació i la quantitat de signatures recollides (un total de 545), tenint en compte que l’afectació als centres és molt irregular i variada. De fet un dels aspectes en els que es va centrar el debat és justament en la legalitat o no legalitat d’eixa desigualtat en funció del lloc on es treballe; les condicions laborals generals haurien de ser les mateixes per tots els treballadors i treballadores i no vincular-les a “les possibilitats organitzatives del centre“ o a diferents circumstàncies variables.
A banda d’explorar i analitzar en profunditat les diferents possibilitats de la via jurídica d’eixes “desiguals condicions laborals”, es va considerar que de manera paral·lela a la negociació de les hores de reducció per investigar també s’ha d’aconseguir una negociació i regulació del fet investigador en tots els seus aspectes adoptant un punt de vista que tinga en compte la realitat i particularitats de cada un dels estudis dels centres de l’ISEACV. Es va evidenciar de la mateixa manera que és necessari un major pressupost específic per la investigació, incloent una partida per cobrir el descompte d’hores.
A les assemblees es va arribar a una sèrie de conclusions i propostes de mesures que anirem desenvolupant en funció de l’evolució de la postura de l’ISEACV i de les negociacions que s’han de portar a terme oficialment quan es tracten les instruccions d’inici de curs 2022-23. De entrada es van proposar implementar de manera immediata i continuada les següents:
-Concentracions a les portes dels centres aprofitant els claustres finals de curs i/o les proves d’accés o els dies amb el màxim de coincidència del professorat, fer fotos de les concentracions i enviar-les al sindicat.
-Reclamacions individuals denunciant la impossibilitat d’investigar i/o no poder descomptar les 3h lectives o no poder investigar en condicions, presentar aquestes reclamacions per tràmit Z i enviar copia a STEPV.
-Comissió d’Avaluació Investigació ISEACV: també es va proposar fer arribar a les persones que formen part del CAI el neguit i les discrepàncies al respecte del tractament de la investigació, no únicament rebre informacions de la comissió sinó traslladar els posicionaments dels centres.
El Sindicat continuarà informant puntualment i actualitzant la continuïtat de les reivindicacions i de les diferents accions al respecte. Qualsevol suggeriment relacionat amb totes aquestes qüestions i/o per fer arribar tant fotos com reclamacions teniu a la vostra disposició el correu electrònic del sindicat .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) (indicant a l’assumpte del missatge Plataforma Reivindicativa Centres ISEA)
Etiquetat com a
DOGV de 17/06/2022, Núm 9364
Anuncis
Convocatòries
Llistat provisional d’acreditació en llengües estrangeres de València.
Ocupació pública al DOGV
Ofertes d’ocupació pública al DOGV
Meses de negociació
Es negocia la normativa d’adjudicacions d’inici de curs i les places de difícil provisió
També s’ha signat un acord sobre les titulacions d’accés a les borses de treball de les oposicions de 2017, 2019 i 2020
Aquest matí s’ha signat un acord en Mesa Sectorial sobre les titulacions d’accés a les borses de treball de les persones que es van presentar a les oposicions de 2017, 2019 i 2020 del cos de secundària i altres cossos.
Aquest acord és fruit del grup de treball creat per analitzar les diferents situacions que s’havien produït després de la revisió de les titulacions registrades per les persones participants, i es plateja en termes molt similars al que ja es va signar el curs passat pel cos de mestres.
El principal problema va sorgir a conseqüència de la no revisió dels requisits de participació en les oposicions per part de Conselleria. Aquest fet va provocar que es donaren diferents situacions, majoritàriament relacionades amb què els requisits declarats per les persones participants, tot i que sí acreditaven els requisits generals i específics per poder participar en el sistema de selecció, no ho feien, però, els requisits necessaris per a impartir l’especialitat.
En termes generals, la signatura de l’acord regula:
- Quines persones acrediten la pertinença a la borsa corresponent al cos i especialitat per la qual es van presentar a l’oposició per haver justificat el compliment dels requisits generals i específics de titulació de manera prèvia a aquest acord, amb efectes a partir de la publicació de les llistes definitives.
- Quines persones no acrediten la seua pertinença a la borsa del cos i especialitat a la qual es van presentar per cap dels següents motius:
a) No complien amb els requisits per a participar en els procediments selectius.
b) Complien amb els requisits generals i específics per a participar en els procediments selectius, però que, no compleixen els requisits de titulació associats per a l’especialitat en el moment actual.
c) No han presentat documentació per a acreditar els requisits.
- La desactivació d’ofici de les persones no acreditades amb efectes a partir de la publicació de les llistes definitives.
- Reordenació de les persones incorporades per altres procediments d’incorporació a borsa (altres processos selectius o adjudicacions de difícil cobertura)
- Un termini transitori en el qual puguen presentar la documentació requerida per a les persones a les quals se’ls haja desactivat d’ofici. Aquest termini s’estableix fins a l’1 de setembre de 2023.
L’acord, per tant, tracta de donar respostes a una casuística molt variada. Al moment que es publique l’acord, es publicarà també els llistats de les persones afectades en el procediment i s’obrirà un termini perquè puguen esmenar possibles errades.
També avui s’han negociat els procediments de provisió de llocs per les persones suprimides i desplaçades, el procediment d’adjudicació d’inici de curs pel personal funcionari de carrera, en pràctiques i interins de tots els cossos i la resolució dels criteris per a determinar els llocs de difícil provisió.
Sobre el primer procediment l’administració ha avançat que tractaran de resoldre la seua situació al voltant del 15 de juliol per poder avançar en la resta de procediments. Normativament, el procediment és continuista i es manté el sistema telemàtic d’adjudicació implementat fa un parell de cursos. STEPV ha demanat que es garantisca el funcionament correcte de l’aplicació telemàtica i que la comunicació amb les persones en situació de supressió o desplaçament siga fluida.
Sobre les adjudicacions d’inici de curs, les quals es preveuen per a l’última setmana de juliol, STEPV ha insistit de nou en la no catalogació de llocs amb llengua estrangera i ha sol·licitat que es depuren els problemes en l’aplicatiu que van generar problemes greus en l’adjudicació del curs passat. Així mateix, ha indicat que cal solucionar la prioritat en la tria d’aquest tipus de places. El sistema, d’ofici adjudica la plaça amb el requisit a la primera persona de la llista, i això genera dificultats després en l’assignació de la plaça al centre. La conselleria ha respost que aquestes adjudicacions són per centre de treball i no per lloc i ha invocat a l’autonomia del centre perquè adjudique l’horari d’acord amb la situació i les necessitats del mateix centre. Sobre la moratòria en l’acreditació del requisit lingüístic per als cossos d’ensenyaments de règim especial, la qual està a l’espera de publicació, la conselleria ha indicat que les persones afectades podran sol·licitar llocs en territoris de predomini lingüístic castellà. Igualment, STEPV ha demanat que tots els llistats es publiquen amb la major rigorositat possible i que continguen tota la informació d’interés pel personal participant. L’administració ha informat que per aquest procediment vol iniciar un sistema de tramitació d’incidències que permetrà saber a les persones interessades en quina situació es troba la comunicació de la incidència. STEPV celebra aquesta nova mesura per part de la conselleria i espera que s’aplique també a altres procediments.
Finalment, el document sobre els criteris de definició dels llocs de difícil provisió, arreplegava algunes propostes de millora de l’esborrany treballat a la comissió de seguiment de l’acord d’interins i s’ha presentat en mesa per poder continuar amb la seua tramitació. També la conselleria ha proposat que la pròrroga dels nomenaments en aquests centres puga aplicar-se a la primera adjudicació de setembre.
Al torn obert STEPV ha plantejat les següents qüestions:
Sobre el calendari de negociació de les convocatòries del concurs i del concurs oposició dels procediments d’estabilització, l’administració ha indicat que a l’inici de curs (setembre/octubre) començaria la negociació i que avançaran l’esborrany tant com puguen. També ha informat que en un parell de setmanes tractaran la convocatòria de càtedres.
Sobre l’abonament de triennis i sexennis de les persones en pràctiques al curs 2019 i 2020 i l’abonament als tribunals d’oposicions del 2021, a conselleria ha manifestat que estan treballant per poder abonar-ho tot.
Pel que fa al requisit lingüístic de valencià, la DG ha recordat que ara mateix tots els llocs de treball de tots els cossos docents estan ja catalogats i que, per tant, s’ha d’acreditar del C1 de valencià de cara a les adjudicacions del curs 2022-2023. De la mateixa manera, ha informat que la nova ordre en la qual es donava una moratòria per continuar treballant únicament a zones de predomini lingüístic castellà a les persones afectades per l’ordre 35/2018 que no puguen acreditar el requisit lingüístic es publicarà aquest estiu. El sindicat ha demanat dades sobre quantes persones no acrediten el requisit de cara al curs que ve i quina és la previsió sobre l’oferta de cursos de regularització per eixes persones. Les persones que no acrediten el requisit podran romandre activades a les borses i únicament podran obtenir plaça a zones de predomini lingüístic castellà.
Relacionat amb la EOI virtual, STEPV ha reiterat que hi ha hagut i continua havent-hi molta desinformació al respecte, que la gent continua molt desconcertada i també molt decebuda que no s’hagen intentat resoldre algunes situacions reivindicades com ara la de crear seccions d’EOI virtual a la direcció territorial de València i Alacant. El Sindicat ha traslladat que es preveu que, a causa d’una nefasta planificació i concepció de tot el que envolta l’EOI Virtual, quedaran desertes o no cobertes moltes places i ha preguntat quina previsió té conselleria al respecte. La resposta és que seran adjudicades per les vies de provisió ordinàries (comissions de servei ordinàries o adjudicacions) i que les persones que opten per la via de la comissió de serveis específica aconseguirà la plaça per 4 cursos i no per 1 com seria el cas ordinari.
STEPV ha sol·licitat que els centres educatius reben la informació sobre l’avaluació, promoció i matrícula d’alumnat Ucraïnés als centres educatius. I en especial, en les EOI, el Sindicat ha tornat a demanar solucions per les persones ucraïneses que volen poder continuar formant-se en espanyol per estrangers i concretament que s’atenga la reivindicació de l’EOI de Torrevella.
Altres qüestions han estat demanar notícies sobre la publicació del calendari escolar dels centres de l’ISEACV i recordar que en alguns d’eixos centres s’està fent una previsió del curs següent partint d’uns paràmetres que no estan recollits en cap norma com ara l’eliminació de la reducció d’hores lectives per investigació i s’estan elaborant horaris a 18 hores lectives i no a 15 h per les persones que han de dedicar temps a la investigació com sempre s’havia fet fins al curs actual.
Hem tornat a demanar per la previsió de les proves d’aptitud del personal de DC dels cursos 2019/20, 2020/21, 2021/22 i persones incorporades de les oposicions que no van aprovar les parts A i B de determinats cossos docents. Sobre aquesta qüestió la DG de Personal ha informat que té previst una reunió amb l’ISEACV i que a la propera mesa ens informaran de manera definitiva.
També relacionat amb les borses, STEPV ha tornat a demanar l’obertura borses i de manera paral·lela la negociació/revisió dels requisits establerts per DC especialment a ensenyaments artístics professionals i superiors. La Direcció General ha informat que el curs que ve s’abordaran aquestes qüestions.
Meses de negociació
21 de juny: Mesa Sectorial sobre instruccions d’inici de curs infantil i primària
Sistemes de protecció
STEPV demana a la Conselleria protocols d’actuació davant l’onada de calor
Els centres educatius es queixen de les condicions asfixiants de calor que estan patint
El Sindicat està rebent queixes del professorat i dels centres davant l’onada de calor que està dificultant enormement l’activitat lectiva a les aules i que pot afectar la salut tant de l’alumnat com del professorat.
El Sindicat torna a recordar la normativa i les mesures que es poden prendre en els centres educatius
És per això que STEPV sol·licita a la Conselleria d’Educació que faciliten als centres educatius l’activació dels protocols en casos de sobrepassar la temperatura dels 27ºC que marca la llei, com està passant ara i que, juntament amb la humitat, pot crear problemes de salut a professorat i alumnat.
El Sindicat també que la Conselleria inste als ajuntaments que activen els protocols d’emergència i, si cal, decreten el tancament dels centres educatius en cas que les condicions siguen inacceptables per a desenvolupar l’activitat lectiva, ja que és una competència d’aquests.
El Sindicat torna a recordar la normativa i les mesures que es poden prendre per evitar qualsevol risc, que es pot consultar en el web del Sindicat.
Etiquetat com a
Inici de curs
La Conselleria atén la proposta de STEPV i el curs escolar començarà el 12 de setembre
També ha acceptat la proposta d’acabar el curs el 21 de juny per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP
Aquest matí el DOGV ha publicat el calendari escolar per al curs 2022/23. La Conselleria finalment ha acceptat les propostes del Sindicat en la Mesa Sectorial del passat 2 de juny. Recordem que la Conselleria proposava començar el curs en Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP el dia 8 de setembre de 2022 i acabar el dia 22 de juny de 2023. En canvi, STEPV va proposar començar el dia 12 de setembre i acabar el 21 de juny, com finalment ha recollit el DOGV.
El Sindicat es mostra satisfet per la decisió de la Conselleria d’atendre les peticions sindicals
El motiu d’ajornar l’inici de curs era la implantació dels nous currículums i les noves assignatures que ha plantejat la Conselleria d’Educació per al curs que ve i la manca de temps per preparar correctament tota aquesta adaptació si s’iniciava el curs el 8 de setembre, ja que solament hi havia 5 dies laborals per engegar el curs. I amb la finalització el 21 de juny es respecten els 175 dies lectius mínims que marca la llei.
El Sindicat es mostra satisfet per la decisió de la Conselleria d’atendre les peticions sindicals perquè, altrament, estaven generant malestar entre el professorat, que després de dos anys de dur treball per adaptar-se a les situacions generades per la pandèmia ara veia que tenia poc temps per organitzar amb un mínim de condicions el curs que ve.
Etiquetat com a
DOGV de 16/06/2023, Núm 9363
Formació
Acreditació de la formació pedagògica i didàctica del professorat de les escoles de música i d’arts escèniques
Calendari Escolar
Calendari escolar del curs acadèmic 2022/2023
Anuncis
Convocatòries
Calendari escolar der curs 2022/2023
Ocupació pública al DOGV
Ofertes d’ocupació pública al DOGV
Anuncis
Convocatòries
RESOLUCIÓ per la qual s’assignen ajudes econòmiques dins del programa PROA+
DOGV de 15/06/2022, Núm 9362
Ocupació pública al DOGV
Ofertes d’ocupació pública al DOGV
Sistemes de protecció
STEPV guanya una nova sentència de permís de naixement per a una família monoparental
L’Administració ha tornat a incomplir l’esperit de la legislació i la justícia ens ha donat la raó

El Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 5 de València ha fallat un recurs interposat per l’STEPV contra la Conselleria d’Educació. Es tracta d’una sentència que reconeix el dret d’una mare de família monoparental a gaudir dels permisos de maternitat i paternitat.
La sentència avala la petició d’STEPV feta en reiterades ocasions a Conselleria perquè es concedira aquest permís
Jurídicament s’articula la reclamació respecte a l’aplicació progressiva del permís de progenitor diferent de la mare biològica per a empleats públics, segons el que es preveu en el Reial Decret Llei 6/2019 d’1 de març, de mesures urgents per a garantir la igualtat de tracte d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació. Des d’aquesta perspectiva del superior interès del menor i del dret d’igualtat, s’ha d’interpretar i aplicar l’article 49 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. De la mateixa manera, i en idèntic sentit, cap la cita de la sentència 75/2022 del Jutjat del Contenciós 8 de València, dictada en el PA 292/2O21,i la del Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Castelló, de data 19 d’abril de 2022, entre moltes altres.
STEPV explica que la demandant presentà recurs Contenciós Administratiu contra la desestimació presumpta del recurs d’alçada interposat contra Resolució de de la Directora Territorial d’Educació Cultura i Esport de València. S’estima el recurs Contenciós Administratiu dut a terme per STEPV contra la Resolució 18 de maig de 2022 la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que desestima el Recurs d’Alçada interposat per la demandant contra la Resolució de 10 de juny de 2022 de la Directora Territorial d’Educació, Cultura i Esport de València, per la qual no era concedit el permís de progenitor diferent de la mare biològica, per la qual cosa declara de Disconformitat a Dret d’aquesta resolució i reconeix com a situació jurídica individualitzada el dret de la demandant a gaudir del permís del progenitor diferent de la mare biològica de 16 setmanes i imposició de costes a la demanda.
Amb aquest cas, STEPV demostra que aquesta sentència avala la petició d’STEPV feta en reiterades ocasions a Conselleria perquè es concedira aquest permís, emparat per la llei 6/2019 de mesures urgents per garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones en l’ocupació. També és primordial per interés superior del fill o filla.
Dret a l’educació
STEPV defensa el batxillerat musical dels IES d’Alzira i Sueca en els respectius consells escolars municipals
El passat 9 de juny es va celebrar el Consell Escolar Municipal d’Alzira i el pròxim dijous el de Sueca. El Sindicat defensa l’autorització del Musical a l’IES Josep Maria Parra d’Alzira i al Joan Fuster de Sueca

Façana de l'IES Josep Maria Parra d'Alzira
Dijous 9 de juny, es va reunir al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alzira el Consell Escolar Municipal.Des de l’AMPA de l’IES Josep Maria Parra es va aportar un escrit exposant les raons per les quals s’ha de mantindre el batxillerat musical i d’arts escèniques en aquest centre el pròxim curs. Cal recordar que l’IES ha impartit una formació musical des de fa 13 anys, amb unes instal•lacions adequades i professorat capacitat per a fer front a la demanda de l’alumnat de la zona, que ara es veu truncada perquè la Conselleria no autoritza el Batxillerat Musical. El representant del sindicat al CEM d’Alzira va donar suport al centre i a l’autorització del batxillerat musical per part de la Conselleria d’Educació.
El Sindicat ha instat a la Conselleria d’Educació a atendre les peticions de tots els centres afectats
Avui, dimarts 14 de juny el claustre de l’IES Joan Fuster de Sueca ha donat suport per unanimitat a l’escrit presentat pels departaments de música i arts escèniques del centre en el qual se sol·licita a Conselleria d’Educació l’autorització en el centre de la via de Música i Arts escèniques del batxillerat d’Arts. Així mateix, el Consell Escolar del centre realitzat el dia 8 de juny donà suport de forma unànime al mateix escrit de sol·licitud i argumentació dels motius per l’autorització del batxillerat indicat.
En el Joan Fuster fa més d’una dècada que s’imparteix Arts Escèniques i les assignatures de música. Actualment s’imparteixen cinc assignatures incloses dins del batxillerat artístic. El perfil de l’alumnat no és sols de conservatori sinó també d’Arts Escèniques i Dansa. En un centre amb un nombre d’alumnat que supera els 1300 s’hauria de poder oferir totes les vies possibles del batxillerat tenint alumnat, recursos i experiència.
El proper dijous 16 de juny hi ha convocat un CEM a Sueca, en el qual la representant del sindicat també donarà suport al centre perquè s’autoritze el batxillerat musical.
D’altra banda, el Sindicat ha instat a la Conselleria d’Educació a atendre les peticions dels centres afectats (a més de Sueca i Alzira també hi ha centres a Rafelbunyol, Gandia, València, etc.) i ha demanat a la Direcció General de Centres que convoquen les direccions d’aquests centres i atenguen les seues peticions.
Meses de negociació
El Ministeri d’Educació discrimina les llengües pròpies a favor de les estrangeres d’entitats privades
Aquest matí ha tingut lloc una mesa de negociació amb el Ministeri d’Educació per incorporar les llengües estrangeres obtingudes per entitats privades al barem de mèrits dels processos selectius

A partir de diverses sentències del Tribunal Suprem el Ministeri d’Educació ha convocat la mesa de negociació per a incorporar en l’apartat II (Formació acadèmica) del Reial Decret 276/2007 pel qual es regulen els processos selectius per a l’ingrés a la funció publica docent, un nou apartat per a valorar les titulacions de llengües estrangeres d’entitats privades. Ara per ara les titulacions de llengües estrangeres que se certifiquen són les de les Escoles Oficials d’Idiomes.
STEPV exigeix a la Conselleria d’Educació una resposta immediata al Ministeri d’Educació en defensa del valencià
Que el Reial Decret reconega en l’apartat de Formació Acadèmica aquestes titulacions és un atac a les escoles oficials d’idiomes que poden veure minorada la seua matrícula en pro de les entitats privades i, per tant, es fomenta el negoci amb les llengües. I, a més, la puntuació que atorga el Ministeri a les entitats privades és exactament la mateixa que per a les EOI.
En el cas del País Valencià, les titulacions d’entitats privades estan reconegudes en el Decret 61/2013, aprovat pel govern del PP, en contra de l’opinió de STEPV que sempre ha defensat les titulacions de les administracions públiques. Aquestes titulacions puntuen en l’apartat III (Altres mèrits), que són competència de les autonomies. Ara, aquestes titulacions passaran a l’apartat II que és d’obligat compliment per a tot l’estat.
STEPV, per tant, rebutja la introducció en el barem de mèrits d’aquestes titulacions privades que deixaran en mala situació les EOI públiques i obrin la porta al mercadeig de les empreses privades.
STEPV ha aprofitat la mesa perquè s’introduïsca un nou subapartat, també en l’apartat de Formació Acadèmica, d’obligat compliment per a totes les administracions, perquè es reconeguen les titulacions oficials de les llengües cooficials dels territoris amb llengua pròpia. Una proposta que el Ministeri ha rebutjat.
Per tant, el Ministeri fomenta la baremació en els mèrits dels certificats de llengües estrangeres d’entitats privades i rebutja les llengües cooficials del seu estat. Igualment, el Ministeri ha prohibit que en el concurs de mèrits recollit en la llei Iceta es reconeguen com a mèrits les llengües pròpies, que fins ara es valoraven en l’apartat d’altres mèrits, competència autonòmica.
Des del Sindicat denunciem l’actitud autoritària i centralista del govern de l’estat que menysprea i prohibeix el reconeixement de les llengües pròpies i obri la porta als certificats de llengües estrangeres d’entitats privades. És una ingerència inadmissible per part de l’estat, davant la qual STEPV exigeix a la Conselleria d’Educació una resposta immediata al Ministeri d’Educació en defensa del valencià en els nostres processos selectius.
Que no es reconeguen els mèrits propis ha estat un dels motius pels quals STEPV, mitjançant la Confederació Intersindical ha interposat un recurs contenciós al Tribunal Suprem contra el RD 270/2022 que adapta a l’ensenyament la Llei Iceta i prohibeix els mèrits propis, entre els quals la llengua cooficial, en el concurs de mèrits previst per al curs que ve.
Meses de negociació
16 de juny: Mesa Sectorial sobre adjudicacions d’inici de curs i places de difícil provisió
Meses de negociació
16 de juny: Comissió de seguiment de l’acord de professorat interí de 2010
DOGV de 14/06/2022, Núm 9361
Anuncis
Convocatòries
RESOLUCIÓ de 7 de juny, creació i manteniment d’aules d’emprenedoria
País Valencià
Oposicions mestres 2022: crida part B primera prova
Ocupació pública al DOGV
Ofertes d’ocupació pública al DOGV
Comissions de serveis
Nou termini sol·licitud participació a les Comissions de Serveis Específiques
Conselleria acaba d’enviar-nos aquest missatge:
Davant les incidències del personal participant que hi han arribar aquest cap de setmana, es prorrogarà 24 hores més el termini per a presentar sol•licitud de participació al procediment de comissions de serveis específiques, i per tant, es tancarà a les 12.00 hores del dimarts 14 de juny.
Etiquetat com a