Allioli 291 - Districte únic

Una escola sindical per a continuar sent la veu de l’ensenyament!

L’STEPV ha celebrat, del 2 al 4 de febrer, l’Escola Sindical de Formació del 2024 a Gandia, organitzada amb la col·laboració de l’ESFMB.

Trevall en grup d'un dels tallers de l'Escola Sindical

divendres 23 febrer 2024 10:27 h

Cosimo Sabato
ESFMB

L’esdeveniment va comptar amb la participació d’un centenar de persones, que van assistir en diverses activitats dirigides a analitzar el context polític actual i debatre les línies d’actuació en diferents àmbits, com el públic, el privat i l’universitari. Durant aquesta intensa experiència de tres dies, ens centràrem en qüestions crucials per a millorar el panorama sindical i laboral, i també debatérem àmpliament sobre la necessitat de reduir la burocràcia, aplicar mesures de suport al personal interí, reactivar els consells escolars i potenciar la inclusió educativa. A més, es va plantejar la importància de destinar més recursos a les universitats per a millorar les condicions del professorat i renegociar el conveni col·lectiu, pròxim a expirar. També reflexionàrem sobre qüestions organitzatives relatives al sindicat, com el model assembleari i els estatuts. Les persones assistents van tindre l’oportunitat de participar activament en tallers pràctics, d’escolta activa, de comunicació sindical i sobre l’ús eficaç de les xarxes socials, cada vegada més presents en la vida quotidiana i que poden difondre àmpliament els nostres valors sindicals.

El programa es va dissenyar per a oferir una combinació equilibrada de sessions informatives, debats i activitats pràctiques, per a garantir així la implicació activa i la participació inclusiva de totes i tots. Va ser especialment gratificant veure un augment en el nombre de tallers pràctics en comparació amb edicions anteriors, la qual cosa reflecteix el compromís de l’STEPV i l’ESFMB de proporcionar una experiència educativa i enriquidora per a totes les persones afiliades.

En conclusió, l’Escola Sindical de 2024 va ser una oportunitat perquè es compartiren idees, s’aprofundira en coneixements i es planificaren accions concretes, perquè amb l’STEPV i l’ESFMB som i serem la veu de l’ensenyament!