Núm. 290

Un conseller contra l’escola pública i el Valencià

El nou govern valencià ressuscita els conflictes del passat.

dilluns 06 novembre 2023 13:03 h

L’estrena del nou conseller d’Educació, José Antonio Rovira, ha encés la comunitat educativa amb tot un seguit de declaracions que, lluny d’ajudar a pal·liar l’inici de curs caòtic, han multiplicat el malestar. Rovira ja ha posat damunt de la taula les seues línies programàtiques: menys valencià a les aules i suport al secessionisme lingüístic, retallades en les plantilles docents i imposició del districte únic. Aquestes són les «perles» del màxim responsable d’Educació.


ROVIRA afirma que sobren docents

El conseller, en declaracions al diari El Mundo, va afirmar que sobraven docents i es va referir en una entrevista al fet que «hi ha instituts que no saben què fer amb tant de professor». Després va explicar a la Cadena SER que estudiaria l’acord de plantilles per si s’havien produït «excessos».

ROVIRA es carrega l’ensenyament del Valencià en zones castellanoparlants

En declaracions a periodistes d’Alacant, José Antonio Rovira, va afirmar que modificarà la normativa d’ensenyament en valencià en les zones castellanoparlants mitjançant canvis en la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat. No vol que s’impartisquen matèries en valencià.

ROVIRA qüestiona l’autoritat científica de l’AVL

Davant de les faltes d’ortografia i el mal ús normatiu dels textos de la Conselleria d’Agricultura, el responsable d’Educació va declarar al diari El Mundo que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua «no té la veritat absoluta» i que ell no era un expert en qüestions lingüístiques. «Soc d’Alacant», va puntualitzar en un intent absurd per justificar les seues manifestacions. Entitats cultural alacantines van criticar el conseller per aquestes manifestacions.

ROVIRA creu que s’adoctrina en les aules

Altres declaracions controvertides del titular d’Educació han sigut les que es referien a «traure la ideologia de les aules». Una afirmació que va realitzar amb motiu de l’inici de curs i que tampoc va estar exempta de polèmica. De fet, el sindicat va demanar una rectificació immediata ja que acusava el professorat de dur el seu alumnat a manifestacions.

ROVIRA aposta pel districte únic

Sota la idea de la «llibertat en l’elecció de centre» el conseller ja ha apostat per la recuperació del districte únic, sense entrar a valorar les desigualtats que generarà la mesura i el retorn a les escoles «gueto». Les famílies tornaran a barallar-se per entrar en uns pocs centres educatius. Un aspecte que es veurà agreujat en les grans ciutats.

Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.