Allioli 291 - Districte únic

Suport al col·lectiu de graduats i graduades en filologia catalana

L’ampliació de les titulacions requerides per a accedir a places de Valencià en difícil cobertura ha perjudicat els graduats i graduades en Filologia Catalana

divendres 23 febrer 2024 10:03 h

Fa uns quants cursos, la Conselleria d’Educació va decidir unilateralment ampliar les titulacions per a accedir a les places de difícil cobertura de l’especialitat de Valencià, moltes de les quals no tenen relació amb la filologia. Aquest fet està dificultant que les persones graduades de Filologia Catalana que volen accedir a aquestes places des de fora del sistema educatiu, pràcticament no puguen accedir-hi.

Ja durant el govern del Botànic, STEPV va estar en contacte amb representants del col·lectiu i va gestionar entrevistes amb la Direcció General de Personal per intentar solucionar el problema. De moment, però, la problemàtica persisteix, malgrat que el Sindicat també ha tornat a posar sobre la taula la problemàtica davant dels nous responsables d’educació.

La solució més factible seria obrir permanentment les borses de treball, amb les titulacions requerides de Filologia Catalana. D’aquesta manera, les persones graduades que no estan encara en la borsa de treball accedirien a les places de valencià en les adjudicacions contínues i no per difícil cobertura, on tenen prioritat persones pertanyents a altres borses de treball i que en la majoria dels casos no són de Filologia Catalana. Aquesta mesura també facilitaria que les persones acabades de graduar d’altres especialitats puguen accedir directament a la respectiva borsa de treball.
La Conselleria d’Educació està estudiant la proposta d’obrir les borses de treball amb el departament d’Informàtica, que seria la solució, com hem dit adés, més efectiva.

Altres solucions, mentre s’implementa l’anterior, seria retornar a la llista de titulacions originals en difícil cobertura, similar a les titulacions exigides en Castellà o, com a mínim, que tingueren prioritat els graduats en Filologia Catalana.