Sistemes de protecció

STEPV guanya una sentència sobre un permís de paternitat

La Conselleria li va denegar el permís de paternitat perquè s’havia incorporat a treballar amb posterioritat al naixement. D’aquesta manera, l’administració incompleix l’esperit de la legislació

dilluns 29 novembre 2021 13:51 h

El demandant es va incorporar a treballar a la Conselleria d’Educació un mes després del naixement de la seua filla, fet que la Conselleria al·lega per a denegar el permís de paternitat, ja que en produir-se el fet -el naixement- el pare no estava treballant per a la Conselleria d’Educació.

La Conselleria d’Educació ha d’indemnitzar el pare l’equivalent a la prestació corresponent

El Jutjat Contenciós núm. 8 de València ha fallat a favor del demandant perquè considera que la Conselleria d’Educació ha fet una lectura restrictiva de la legislació, ja que està pensada per a «proteger el interés del menor a través de la concesión al progenitor distinto al de la madre, de modo que el padre pueda participar en la crianza y cuidado del niño/a, por lo que dado que el disfrute del permiso se ha instado antes de que el menor o la menor cumplan 12 meses se considera conforme a derecho su solicitud», com ressa la sentència.
El jutjat ha determinat que la Conselleria d’Educació ha d’indemnitzar el pare amb la quantitat que resulte de les pretació per paternitat que li hagueren correspost durant el període de permís de paternitat no concedit.