Sistemes de protecció

STEPV demana una reunió urgent del Fòrum Educatiu

Davant les noves mesures anunciades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el Sindicat demana noves mesures en educació

dimarts 05 gener 2021 15:06 h

La Generalitat ha anunciat noves mesures a partir del 7 de gener, com el tancament perimetral d’algunes localitats, per l’augment preocupant dels contagis per coronavirus. Davant d’aquesta situació STEPV ja va demanar l’ajornament de la represa de les activitats lectives després de les festes de Nadal a l’11 de gener, proposta que no ha estat contemplada en les noves mesures anunciades aquest matí. A més, cal tindre en compte que el professorat adjudicat el passat 30 de desembre no s’incorporarà als centres fins l’11 de gener. Estem parlant de 234 places de tots els ensenyaments que no s’incorporaran el dia 7 de gener, sinó l’11. És inexplicable aquesta decisió de la Conselleria, que obliga el personal adjudicat a incorporar-se l’11 mentre manté la data de represa de les classes el dia 7 de gener. I hi haurà 234 llocs sense el professorat ja adjudicat durant dos dies.

La situació actual de l’evolució de la pandèmia ha empitjorat, fet que requereix de noves mesures

El Sindicat insisteix en la necessitat d’aquesta mesura i, després de l’anunci del president, considera que cal implementar altres mesures que s’haurien de tractar en una reunió urgent del Fòrum Educatiu (que aplega les organitzacions de la comunitat educativa i la Conselleria d’Educació), que no es reuneix des de fa mesos. És per això que STEPV ha sol·licitat una reunió urgent, el proper 7 de gener, del Fòrum.
També cal que els Comités de Seguretat i Salut Laboral es reunisquen urgentment aquesta setmana per analitzar la situació i implementar noves mesures en l’àmbit educatiu.
La situació actual de l’evolució de la pandèmia ha empitjorat, fet que requereix de noves mesures, perquè la situació no és la mateixa ara que a setembre sinó més similar a la situació de març o abril, en què es va decretar el confinament de la població.
En eixe sentit, cal dotar els centres de més materials i equipaments necessaris per aquesta nova situació que trenca la “normalitat” del quadrimestre passat. I cal tindre en compte l’onada de fred que estem patint aquests dies i que compromet la ventilació de les aules. I també cal donar resposta als dubtes que planteja aquestes noves mesures, com per exemple, què passa amb l’alumnat de localitats no confinades perimetralment que han d’assistir a centres en localitats que sí que ho estan. Han d’anar al centre o no?
Per a STEPV, cal garantir el dret a l’educació i el dret a la salut per la qual cosa cal conjugar tots dos per garantir un futur d’igualtat i equitat a les noves generacions. És per això que, davant de situacions extraordinàries, cal extremar les mesures preventives als centres docents valencians, especialment en aquelles comarques o localitats amb índex de contagis alts. I això passa perquè la Conselleria d’Educació convoque les organitzacions de la comunitat educativa i treballem conjuntament perquè els centres educatius siguen encara més segurs.