Sistemes de protecció

STEPV considera il·legal que el professorat acudisca als centres educatius

La Conselleria d’Educació manté l’assistència del professorat als centres educatius

dilluns 16 març 2020 12:08 h

STEPV considera que mantindre l’assistència en els centres educatius contradiu el reial decret d’estat d’alarma publicat dissabte passat, que textualment diu: “Se suspende la actividad educativa presencial en todos los centros y etapas, ciclos, grados, cursos y niveles de enseñanza contemplados en el artículo 3 de la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, incluida la enseñanza universitaria, así como cualesquiera otras actividades educativas o de formación impartidas en otros centros públicos o privados”.

STEPV continua sense entendre perquè la Conselleria d’Educació no ha modificat les instruccions donades

És per això que el Sindicat ha registrat telemàticament en la Conselleria d’Educació una petició perquè publique unes instruccions que determinen clarament el tancament total dels centres educatius.
A més, STEPV vol recordar que les instruccions oficials signades per les autoritats no es poden modificar per vídeos, missatges en les xarxes o similars sinó pels procediments reglamentaris que estableix la legislació vigent.
Per sort, moltes direccions de centres educatius han demanat al seu professorat i a la resta de treballadores i treballadores que no acudisquen avui al centre educatiu, atenent les indicacions de les autoritats sanitàries i el reial decret d’estat d’alarma que obliga al confinament en els domicilis excepte en els serveis essencials.
Al Sindicat li consta que molts docents, fins i tot els que avui tenien festiu per falles o Magdalena, estan treballant en la plataforma virtual Aules, habilitada per la Conselleria d’Educació, en un exercici de responsabilitat i de vocació.
STEPV continua sense entendre perquè la Conselleria d’Educació no ha modificat les instruccions donades divendres passat, com sí que han fet altres territoris que han rectificat després de la publicació del RD d’estat d’alarma, com Andalusia, Astúries, Cantàbria, Navarra i altres que també tenien prevista l’assistència del professorat als centres i avui estan completament tancats.