Condicions laborals

Sobre l’impagament de nòmines de setembre

L’administració ha informat el Sindicat sobre la situació del personal que no ha cobrat

dimarts 04 octubre 2016 13:24 h

Davant l’impagament de nòmines a professorat interí i en practiques STEPV ha consultat en les diferents direccions territorials per conéixer l’abast d’aquesta incidència que es repeteix tots els anys.

En termes generals, el problema es focalitza sobretot en el personal que canvia de província

Segons l’administració, aproximadament la meitat de les persones que no han cobrat el mes de setembre no havien presentat tota la documentació requerida. STEPV aconsella al personal que no ha cobrat que revise la documentació presentada i, si falta algun document, que tornen a presentar TOTA la documentació a la Direcció Territorial corresponent el MÉS PROMPTE POSSIBLE, per assegurar la regularització del pagament de la nòmina en el mes d’octubre.
La resta del personal que no ha cobrat i va presentar tota la documentació en temps i forma, cal que presente una reclamació en la direcció territorial corresponent. El problema que tenen les direccions territorials continua sent la manca de personal administratiu. Segons l’administració ja s’ha demanat més personal a la Conselleria de Funció Pública. A més, també estan treballant per simplificar la documentació requerida, de manera que en el programa informàtic conste aquesta documentació de manera permanent (titulació, DNI, compte bancari, etc.) i no s’haja de presentar any rere any.
En termes generals, el problema es focalitza sobretot en el personal que canvia de província, que s’incorpora per primera vegada o que canvia de situació administrativa (funcionaris en pràctiques i reingressats) perquè l’alta en nòmina es fa manual. La resta de personal adjudicat en juliol no sol tindre problemes perquè entra en el bolcat massiu, sempre i quan haja presentat tota la documentació.
Segons l’administració, l’impacte d’aquesta incidència ha estat inferior a anys anteriors ja que enguany a afectat a unes 500 persones aproximadament (descomptant les que no han presentat tota la documentació).
En les Juntes de Personal Docent s’estan presentant resolucions aquests dies per a instar l’administració a dotar del personal necessari per a millorar el servei i l’atenció al professorat i evitar que no tornen a passar situacions com aquestes que es repeteixen tots els anys.

Recordem que la documentació que calia presentar la podeu trobar en aquest enllaç