Allioli 294 - La llengua no es toca
El voluntariat com a estratègia Europea d’Inclusió
L’experiència de voluntariat europeu del Cos Europeu de Solidaritat (CES) realitzat a l’ESFMB per Emilie (França), Arsen (Ucraïna) i Jessica (Itàlia) va finalitzar el juliol del 2024.
Voluntariat CES de l'ESFMB
Alessia de Iulis
ESFMB
El passat mes de setembre, es va obrir un nou capítol amb la busca de tres noves persones voluntàries per a continuar acollint joves internacionals (programa CES)
Després de set mesos d’estada a València, els tres continuaran la seua formació personal i professional per diversos camins aprofitant els diferents coneixements i habilitats que han assolit. Durant aquest temps han realitzat activitats com ara: comunicació en xarxes socials, creació de gràfiques i articles, redacció de projectes europeus (a l’àmbit VET, formació d’adults, educació escolar, cooperació entre universitats), suport als projectes Erasmus+ de l’ESFMB i jornades de sensibilització realitzades en més de vint centres educatius del territori valencià, per a promocionar les oportunitats de la Unió Europea per a fomentar el sentit de ciutadania activa.
Tot açò, recollit i descrit en el Youthpass, un certificat vàlid a escala europea que es pot utilitzar juntament amb el CV, que reconeix tots els tipus d’aprenentatge (formal, no formal i informal) realitzats durant els projectes Erasmus+ o del CES. No només en l’àmbit laboral, sinó també amb referència al creixement personal i el desenvolupament d’habilitats lingüístiques i transversals.
L’ESFMB vol agrair a Emilie, Arsen i Jessica el valuós treball que han portat a cap en la nostra entitat i el compromís i implicació que han mostrat durant aquests mesos de treball conjunt.
D’altra banda, el passat mes de setembre, es va obrir un nou capítol amb la busca de tres noves persones voluntàries per a continuar acollint joves internacionals a través del programa CES. L’ESFMB, amb el projecte de voluntariat, està realment compromesa amb la formació de la nostra joventut i el desenvolupament d’habilitats que els faciliten la seua incorporació al món laboral.
El nou projecte, que començarà a finals d’any, se centrarà en els tres objectius principals presentats i aprovats per l’INJUVE:
Ob1 - Ciutadania activa i inclusió
Ob2 - Sostenibilitat i medi ambient
Ob3 - Comunicació i alfabetització digital
També és igual d’important l’enfocament a la formació personal, el desenvolupament d’habilitats interculturals, interpersonals i empoderament, en línia amb la idea de contribuir a la consecució de les metes de la joventut europea i l’estratègia de la UE per a la joventut.