Núm. 290

El professorat es mobilitza davant d’un any complicat

Campanya «Organitza’t amb l’STEPV per l’educació pública».

dilluns 06 novembre 2023 13:00 h

El desastrós inici de curs escolar —amb les pitjors adjudicacions de la història— i el to bel·ligerant i intransigent del conseller han propiciat que el professorat isca al carrer. Les protestes davant de la conselleria i a les portes dels centres educatius han sigut la nota dominant en l’arrancada del primer trimestre.

La campanya «Organitza’t amb l’STEPV per l’educació pública» pretén unir tots els cossos docents per a posar fre a les acusacions de la Conselleria sobre adoctrinament en les aules i l’anunci de la imposició del districte únic, entre altres coses. El Sindicat lamenta que ens trobem davant d’una legislatura complicada, en la qual la Conselleria d’Educació ha tornat a posar en el punt de mira l’ús del valencià en l’ensenyament. De fet, ja ha manifestat que vol eliminar el valencià com a llengua vehicular de diferents matèries en les zones castellanoparlants. A més, el conseller Rovira ha apuntat que sobren professors en un clar atac a les plantilles i les unitats en l’arranjament escolar. La modificació unilateral dels horaris lectius en l’ESO, sense comptar amb l’opinió dels sindicats, ha sigut tota una declaració d’intencions.

L’escenari que es dibuixa es un nou foment de l’escola concertada en detriment de la pública, com ja va succeir amb l’anterior govern del PP (legislatura 2011-2015). Per tot això, STEPV ha començat a organitzar l’afiliació en totes les comarques amb assemblees presencials i ha secundat les diferents mobilitzacions davant del caòtic començament de curs. El Sindicat ha fet una crida al professorat perquè s’afilie i es mantinga unit per defendre l’escola pública. I tot per reforçar el moviment docent davant dels atacs patits i de tot allò que puga vindre en el futur.

La participació és la clau. Totes i tots comptem!

Assemblees: Promourem les assemblees presencials al teu centre educatiu i a la teua comarca. Només amb la implicació de totes i tots podrem redreçar la situació.

Afilia’t: Si no formes part d’STEPV encara, afilia-t’hi per defendre els teus drets laborals i per l’escola pública.

Teixit social: Fomenta la xarxa de contactes per unir esforços en la comunitat educativa. Professorat, alumnat, mares i pares hem de treballar junts perquè l’ensenyament que volem no acabe com aigua en cistella.

Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.